Vier dingen die je nog niet wist over je wasdroger

Tegenwoordig hangt bijna niemand meer al zijn was aan de waslijn. Wasdrogers zijn niet langer een luxeproduct, maar worden gezien als een noodzaak in ieder huishouden. Heb jij al een goede wasdroger? Deze vier dingen wist je nog niet over jouw favoriete huishoudelijke apparaat.

De waslijn is niet altijd goedkoper

Een droger verbruikt elektriciteit en voor elektriciteit moet je betalen, de was ophangen aan de waslijn is daarentegen altijd gratis. Toch kan het in sommige gevallen zo zijn dat het goedkoper is om je was toch in de droger te doen. Als je in een oud huis woont kan was aan de waslijn het huis erg vochtig maken, waardoor de radiatoren harder moeten gaan werken om de boel warm te houden. Bespaar op je gasrekening door je was toch in de droger te stoppen. Wasdrogers vergelijken is een goed idee; zo kun je tot de meest energiezuinige wasdroger komen.

Wasdrogerballen maken je was extra zacht

Als je extra wil besparen op je energierekening en wil dat je was lekker zacht uit de droger komt: maak dan gebruik van wasdrogerballen. Dit zijn een soort tennisballen die tijdens het drogen door de trommel stuiteren, waardoor je was sneller droog is en bovendien heerlijk zacht.

Dit mag NIET in de droger

Hoe verleidelijk het ook is om lekker makkelijk te doen en alles in de droger te gooien, sommige delicate kledingstukken kun je echt compleet verwoesten door ze in de droger te stoppen. Delicate stoffen als zijde en satijn moeten absoluut aan de waslijn! Wol kan door de droger ook ontzettend gaan krimpen, hetzelfde geldt voor jeans. Kanten lingerie gaat kapot van de droger en ook dingen met leuke prints of spaghettibandjes kun je beter gewoon aan de waslijn hangen. Een droger is uiteindelijk het meest handig voor grote dingen als beddengoed en handdoeken.

Zo maak je zuinig gebruik van je droger

Er zijn nog een aantal manieren om zo zuinig mogelijk gebruik te maken van je droger. Stop de droger bijvoorbeeld helemaal vol. Bewaar eventueel wat was om het met de volgende was in één keer te kunnen drogen. Als er heel veel gedroogd moet worden: sorteer je was dan op ‘natheid’. Het is namelijk ontzettend zonde als al je shirts al droog zijn, maar de droger blijft draaien omdat er één kletsnatte handdoek tussen je was zit. Daarmee verbruik je onnodig veel stroom.

disclaimer

Lees ook:

De beste wasdroger tips voor jou op een rij

Zakelijk chic met travelstof outfits van Studio Lienne

Huishoudelijke dingen waar ik wél van hou

Radiator ventilator, wat gaat dit besparen?

Alka Scrub, voor een zachte en stralende huid

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.