Huishoudelijke dingen waar ik wél van hou

Laten we voorop stellen dat ik het huishouden afschuwelijk vind. Toch zijn er huishoudelijke dingen waar ik wél van hou. Als het schoon en netjes is in mijn huis, voel ik me namelijk een stuk beter. Neem me steeds weer voor om er eens een lekkere opruimklus bij te pakken en wat ‘zooi’ in de verkoop te gooien, maar het komt er nog niet zo van. Iets met druk en nooit thuis zijn. Daarom deel ik nu met jullie de huishoudelijke dingen waar ik wél van houd!

veldboeket

Ik hoop dat dit artikel mij dusdanig inspireert dat het aanzet tot actie. Haha. Dat begrijpen jullie wel toch? 

  • De geur en het gevoel van schoon, vers beddengoed op je bed. Dat voelt zo lekker fris aan en ik slaap er echt beter door. Bij het wassen van mijn beddengoed doe ik vaak een klein drupje wasverzachter of van die geurkorrels van Lenor (parfum kralen noemen ze het op de verpakking) in de wasmachine
  • Bloemen! Een mooie verse bos bloemen, liefst een veldboeket. Met deze warmte niet heel handig en ik zie bloemen echt als een luxe, dat zou ik liever krijgen dan zelf kopen. Gun het mezelf dus niet zo vaak, maar als ik een boeket bloemen heb staan na het schuin afsnijden van de steeltjes… Dan voel ik me toch een soort blessed.
  • Hoe mijn huis ruikt als de schoonmaakster is geweest. Blijft nog steeds een luxe dat ik nu gewoon elke 2 weken een schoon huis heb. De vloeren gedweild, toilet fris, keuken blinkend en de badkamer schoon en netjes. De geur van schoonmaakmiddel en de aanblik van mijn nette schone huis, zijn het meer dan waard. En dat ik er zelf geen stress meer om heb, blijft een fijne bonus. Sommige dingen kun je gewoon beter uitbesteden.
  • Zachte handdoeken vind ik zalig. Deze droog ik dan ook nooit aan de lijn, maar altijd in de wasdroger. Voelt gewoon enorm fijn wanneer mijn handdoeken zacht en knuffelig zijn. 
  • De aanblik van mijn tuin na een paar uurtjes tuinieren. Het onkruid groeit hier helaas heel erg hard. Zeker bij mijn voortuin en dat staat toch een soort armoedig. Ben alleen zo vaak druk of weg dat het me niet lukt om het elke week bij te houden. Mooie plantjes, nieuwe plantenbakken of steentjes, overhangende takken weggeknipt, al het onkruid weg… Je hebt altijd direct eer van je werk omdat dit zo zichtbaar is.
  • Een opgeruimd bureau. Nu had ik dit afgelopen weekend netjes omdat mijn vader een plank op kwam hangen en het bureau dus leeg moest, maar dat was niet van lange duur. Ik krijg heel veel brochures toegestuurd of mee op persreizen en die wil ik graag gebruiken als achtergrondinformatie of om er interessante weetjes uit te plukken voor mijn artikelen. Verder liggen er de nodige kladblokken, de Milly Pie planner, bonnetjes, mijn vision board, printer, fototoestel, een microfoon die ik niet werkend krijg aangesloten op de laptop… Mijn bureau oogt daardoor zeer chaotisch. Ik zou eigenlijk strenger moeten zijn op mijn eigen ‘clean desk policy‘. Wie weet inspireert dat ook direct de dochters?
  • Wanneer ik in de keuken heb gestaan om een nieuw gerecht te proberen en deze poging is geslaagd. Koken vind ik helemaal niet leuk. Meestal maakt het me verdrietig, lukt het niet, ben ik bang dat ik me brand en de kinderen eten ook bijna niks. Als ik dan toch een keer in de keuken sta en echt mijn best doe op iets nieuws én het is een succes, voel ik me best trots. Blijft een overwinning. Ik houd wel heel erg van lekker eten!
  • Een hoekje in mijn huis dat na een opruimbeurt of toevoeging van iets nieuws ineens ‘blogworthy‘ is. Dat het er (voor heel even) uitziet om door een ringetje te halen én hip.

Dit weekend wil ik mijn toilettas aanpakken. Ga vaak op reis en bij de laatste trip is er in het vliegtuig iets open gegaan dus al mijn spulletjes zitten onder de vettige crème. Een klusje waar ik tegen op zie…

Welk huishoudelijk ding geniet jij van? En waar zie je het meest tegenop?

Afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.