Verslag Kreadoe 2023

Ben jij ook naar de Kreadoe geweest? Dit keer ging ik voor het eerst met mijn dochter (in plaats van mijn moeder). Ze is heel creatief en gek op knutselen, vooral met stofjes. Zelf ben ik meer van de papercrafts (mijn zolder staat nog vol met scrapbookspullen die ik nooit meer gebruik, maar misschien ooit…) en creatief met bloemen of planten vind ik ook tof. We gingen vooral om sfeer te proeven en mooie dingen te zien, hier ons verslag.

kreadoe beurs 2023
Een dj stond gezellig te draaien bij de entree.

Wij bezochten de beurs op zaterdag en arriveerden expres iets later, vanwege de verwachte drukte. Alsnog stonden we flink in de file, tegelijk was ook het Spellenspektakel (dat we dit jaar dus helaas niet bezocht hebben) maar dochterlief wilde liever naar de Kreadoe.

In de perskamer werd ik direct herkend door de lieve mevrouw achter de balie, leuk is dat. Eerst even iets drinken en daarna de beursvloer op. Wat was het druk! En zoveel leuke hobby’s weer gespot. Kaarten maken, fimo klei in combinatie met bloemen en verf. Kerstsfeer in ook de haakwerkjes, er hing macramé, je kon diverse teken- en stempeltechnieken leren.

kreadoe beurs 2023

Grote hype dit jaar waren de zegels van was, die mijn dochter heel graag wil hebben (maar die ik te duur vond, goedkoopste starterkit was zo’n 35 euro).

De zitplekjes die de Kreadoe kenmerken waren nu gebundeld bij de horeca plekjes en een ‘huiskamer’ deel in één van de 3 beurshallen. Omdat ik het erg vermoeiend vond en de rijen voor de foodstands veel te lang vond, liepen wij de beursvloer even af om te eten bij Speys. Meteen een tasje gedropt in de perskamer, scheelt weer sjouwwerk. We hadden voor 10 euro een verrassingstas gekocht en daar kreeg je ook nog een ring bij die mijn dochter graag wilde hebben. 

Voor kinderen was er een speciale knutselroute. Veel workshopplekken waren bezet (of als ze leeg waren: dan was de workshop heel erg prijzig), dus wij hebben alleen bij Indistrieel even gezeten. Daar kon je kosteloos de kinderknutselpakketten proberen. Erg leuk want ik spotte filigraan waar wij vroeger thuis veel mee geknutseld hebben. Voor 5 december kochtenn we hier een setje om zelf zeepjes te kunnen maken.

Het was ontzettend leuk om al die verschillende hobby’s te bekijken. Juist ook vanwege de vele demonstraties ter plekke, zodat je een techniekje echt even goed meekrijgt en vragen kunt stellen. Wij vielen voor de nagelfineliners, daar werd een voorbeeldje op de nagel van mijn dochter gemaakt. Ondanks de prijs hebben we toen toch maar een setje meegenomen want het is ontzettend leuk om je eigen nail artist te kunnen spelen.

Superknap gemaakt vonden we de vele prachtige demo werkstukken die als voorbeeld stonden (of hingen) te pronken. Dat maakt de beurs ook zo leuk, je kunt volop inspiratie opsnuiven en ideeën bedenken voor je eigen projecten. Plus natuurlijk de benodigde inkopen doen voor jouw creatieve hobby. Het was een gezellig moeder-dochter dagje zo saampjes!

Ben jij ook naar de Kreadoe geweest? Welke leuke creatieve hobby’s doe je zoal?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.