In de herfstvakantie ga je naar de BIOSCOOP!

En ineens is het gedaan met die zomer, de regen valt regelmatig met bakken uit de hemel en de temperatuur daalt tot standje winterjas. Het ideale weer voor een bioscoopbezoekje met de kids. Dat is deze herfstvakantie echt geen straf, er is heel veel keuze dus al wil je elke dag aan de popcorn, no problemo. Wij geven je de leukste filmtips.

Door: Lisanne van Uunen

Jungle Bunch world tour

Als je op zoek bent naar een vrolijke familiefilm voor wat jongere kinderen bevelen we Jungle Bunch World Tour aan. De Jungle Bunch is een bonte verzameling dieren die Jungle en de jungledieren beschermen. In deze film is een giftige roze stofwolk uitgestrooid over de Jungle door een krankzinnige bever, een stof die ontploft als het nat wordt. Daarom moet de Jungle Bunch voor de start van het regenseizoen op zoek naar een tegengif omdat de Jungle anders helemaal ontploft. Hiervoor reizen de vrolijke tijgerpinguïn Maurice samen met zijn vrienden de wereld om het tegengif te vinden. Elk personage heeft zijn of haar unieke eigenschappen waardoor elk kind zichzelf wel herkend in één van dieren. Mijn zoontje Lucas (5) vond de kikkers Fred en Bob, die voor het eerst meegingen op avontuur het allerleukste.

Jungle Bunch is voor alle leeftijden en adviseren wij voor kids t/m 10 jaar. Het is geen overdreven drukke of snelle film dus heel toegankelijk verhaal over vriendschap, liefde en familie voor de nog niet zo ervaren bioscoop bezoeker.

TROLLS 3 TROLLS BAND TOGETHER

Zijn je kinderen dol op muziek? Dan is Trolls 3 een echte aanraders. Trolls 3 borduurt voort op de Trolls 1 & 2 waarin Poppy en Branch elkaar hebben leren kennen. Inmiddels zijn ze een stelletje en leren ze elkaar steeds beter kennen. Het grootste geheim dat Branch heeft voor Poppy is dat hij vroeger met zijn broers een boyband vormde, BroZone. Als we de titel goed interpreteren komt die band weer bij elkaar.

In de film is een mix van psychedelische, vrolijke nieuwe en klassieke hits te horen, waar Trolls bekend om staat. TROLLS 3 IN HARMONIE (TROLLS BAND TOGETHER) heeft een indrukwekkende cast van muzikale sterren en geweldige comedians als nieuwe personages in de franchise (persbericht). Mochten je kinderen oud genoeg zijn, ga dan naar de originele versie. Helemaal als je fan was van N’Sync, want speciaal voor deze film, maken zij hun comebacknummer (als BroZone).

Deze film is er gegarandeerd ééntje waar je zit te wippen op je bioscoopstoeltje. Houdt er wel rekening mee dat je wordt ondergedompeld in een kleurrijke en muzikale wereld, als deze film net zo is als 1 & 2, droom je achteraf in roze glitter. Deze film is voor alle leeftijden.

Ninja Turtles – totale chaos

Heb je jongens die wel van een beetje actie houden? Dan is Ninja Turtles echt een goede movietip. De vormgeving in deze film is heel tof, er loopt strip en grafics door elkaar heen, wij vonden het gaaf. De film verteld het klassieke Ninja Turtles verhaal in onze tijd, dus inclusief mobieltjes en social media. Als ouders vonden we het echt nostalgisch dat we dit verhaal in een nieuw jasje mochten zien. Onze jongen (13 en 5) vonden hem allebei heel gaaf. Hij wordt aanbevolen vanaf 9 jaar, maar als je kind wat kan hebben, kan het ook best wat jonger. Er zitten wel wat wrede gemuteerde dieren in, die kunnen spannend gevonden worden. Wij vonden ze juist wel gaaf.

PAW PATROL – THE MIGHTY MOVIE

Hondenliefhebber? Dan bezoek je natuurlijk de nieuwste Paw Patrol film the Mighty Movie. Als een mysterieuze meteoriet neerstort in Avonturenstad, krijgen de PAW Patrol-pups superkrachten en veranderen ze in De MEGAPUPS! Voor Skye, het kleinste lid van het team, zijn haar nieuwe krachten een droom die uitkomt. Het verhaal krijgt een andere wending als aartsvijand van de pups burgemeester Humdinger uit de gevangenis ontsnapt en samen met een gekke geleerde de superkrachten van de pups probeert te stelen. Nu het lot van Avonturenstad op het spel staat, moeten de Megapups de superschurken zien te stoppen voordat het te laat is, en Skye zal moeten leren dat zelfs de kleinste pup het grootste verschil kan maken.

Lees ook: Xmastime met Paw Patrol

Bespaartips voor de Bios

En dan nog wat bespaartips in deze dure tijden. Ga je ’s ochtends dan ben je vaak goedkoper uit. Eten en drinken meenemen mag natuurlijk eigenlijk niet, zelf zorg ik altijd voor water. Dan mogen mijn kids (het liefst samen) een grote popcorn, zo houdt de bioscoop er ook nog wat aan over maar kun jij de rest van de week nog eten. Kijk ook even naar welke bioscoop je gaat, een aantal zijn gevestigd bij parkeergarages waarbij je bijvoorbeeld de eerste twee uur gratis parkeert (zoals in Zoetermeer). Dat is snel bespaard. Veel plezier in de bios!

Welke film wil jij graag zien?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.