De voordelen van een kunstgebit op een rij

Een kunstgebit klinkt voor de meeste mensen toch als achteruitgang. Een teken van ouderdom. Of misschien wel een teken dat je je tanden niet goed verzorgd hebt. Er zijn echter heel veel redenen waarom een kunstgebit de enige optie is. Soms ook bij zeer jonge mensen. Het allerbelangrijkste is dan ook de voordelen die een kunstgebit bij CDC Tandzorg kan brengen.

Want bij bepaalde mondkwalen of na teveel ingrepen, wanneer je er simpelweg echt niet meer mee uit de voeten kunt, dan zit er gewoon niets anders meer op. Na de ingreep betekent dit wel dat je plotseling van heel wat fijne voordelen kunt genieten. Dingen waar je nu misschien helemaal niet bij stilstaat. Nieuwsgierig geworden? Of kun je een extra motivatieboost gebruiken om toch die afspraak te maken? Laat je dan inspireren door de volgende voordelen van een kunstgebit. Hoe spannend het ook is, het kan je soms écht helpen.

Ongelooflijk veel verschillende mogelijkheden 

De technieken zijn door de jaren heen flink verbeterd. Een kunstgebit van nu is al heel anders dan pakweg twintig jaar geleden. Het comfort is toegenomen en ze zijn tegenwoordig bijna niet meer van het echt te onderscheiden. Nog een groot voordeel is dat er ongelooflijk veel verschillende mogelijkheden zijn. Je kunt niet alleen kiezen uit een kunstgebit. Je kiest voor de optie die bij jou het prettigst is. Misschien geef je bijvoorbeeld wel de voorkeur aan een klikgebit? 

Bij een klikgebit worden nieuwe implantaten in zowel de boven- als de onderkaak bevestigd. Vervolgens kan het gebit op die implantaten worden bevestigd. Dit betekent dat het gebit volledig vast zit in de mond. Heel fijn, want hierdoor zal deze minder snel bewegen tijdens het praten of het eten. Het nadeel van een klikgebit is wel dat het een flinke ingreep is om de implantaten te laten plaatsen. Bovendien kost het tijd voordat ze gereed zijn voor het plaatsen van het gebit. Dit betekent dat er nog best wel een periode overheen gaat, voordat je eindelijk van het gebit gebruik kunt maken.

Door al deze nieuwe technieken is het voor vrijwel iedereen mogelijk om een geschikt gebit te vinden. Eentje die echt aan alle wensen voldoet. 

Geen pijn meer

Soms is pijn de reden dat je over moet stappen op een kunstgebit. Wanneer er sprake is van botafbraak en ziektes die gestopt moeten worden bijvoorbeeld. Met je eigen gebit doet elke hap veel pijn en is het lastig om je eten te verteren. Wanneer je uiteindelijk de stap hebt gemaakt om al je tanden te laten trekken en over te stappen op een kunstgebit, kun je ervaren dat de constante pijn verdwijnt. Je kunt ineens weer harde dingen eten en genieten van een gezellige maaltijd met vrienden of familie in een restaurant, zonder op je hoede te hoeven zijn voor pijn bij het kauwen en sommige etenswaren niet goed wegkrijgen. Dit kan een enorme opluchting zijn!

Je lach terug 

Ben je door de jaren heen steeds onzekerder geworden over je gebit? Bijvoorbeeld omdat je steeds meer tanden ging missen of je gebit er gewoon niet mooi meer uitzag? Dan heb je vast ook gemerkt dat je minder breeduit bent gaan lachen. Hoe je op je hoede was als je begon te lachen. Misschien zelfs wel een hand voor je mond hield om je gebit te verbergen. Deze verhalen zijn heel herkenbaar onder mensen die een gebit moeten. Het is vreselijk als je niet meer vrijuit durft te lachen. Door te kiezen voor een kunstgebit, krijg je dit stukje vrijheid terug. Je krijgt letterlijk weer lol in het leven. Vanaf nu kun je weer probleemloos lachen. Genieten van het leven, zonder je onzeker te voelen. Dat is alles waard. 

Ben jij onzeker over je gebit?

disclaimer

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.