Keek op mijn Leven: van 0 naar 100

En zoef! We zijn weer van 0 naar 100. Schreef ik in de vorige Keek nog hoe alles een beetje stil leek te staan, hoe het stroef liep en ik niet helemaal lekker in mijn vel zat… Nu zijn de scholen weer begonnen en mag ik ook zakelijk weer knoerthard in de actie gaan. Het stroomt weer. Ik weet wat ik wil en ik weet wat ik daarvoor moet doen. Bovendien geeft het universum ook de nodige duwtjes in de rug. Tijd voor een update!

mama haar nagels lakken
Dochterlief was blij met me en gunde me een momentje me-time. De lak zat er mooi op, het zit nog steeds netjes en shiny.

Kijk de zomermaanden zijn eigenlijk altijd een beetje karig in mijn werkgebied, dat wist ik dus. Maar in combinatie met een aanslag van de Belastingdienst, was het toch even slikken. Vorig jaar had ik namelijk best heel nette cijfers. En dat betekent dat de afdracht voor de zorgverzekeringswet die je als ondernemer over je inkomsten betaalt, een flink stuk hoger lag dan wat de Belastingdienst vooraf had ingeschat.

In de maand september krijg ik dus een maandje geen salaris. Het bedrag dat ik daar normaal gesproken voor reserveer is netjes overgeboekt aan de staat. Gelukkig heb ik nog wat openstaande vorderingen en een klein beetje spaargeld achter de hand. Toch voelde het ruk en werd ik er heel onzeker van. Vandaag stond er genoeg op de zakelijke rekening om het te betalen en dat heb ik dus ook maar meteen gedaan, want ik kan er heel slecht tegen als zo’n Zwaard van Damocles boven je hoofd hangt. Overmaken en doorstrepen werkt fijner.

Tja, ook dat is ondernemen… 

@marstyle78 #blogger #dilemma #linkbuilding ♬ origineel geluid – Marguerita Bisschop

Bouwen en aanjagen

Wat het verder doet is je drive nog verder aanjagen. Die had ik al, je kent me: altijd bezig met nieuwe initiatieven en bestaande dingen verder uitbouwen. Het gevoel van stilstand in de zomer, is volledig verdwenen omdat alles waaraan ik bouw ineens in een stroomversnelling komt.

Er moet vergaderd worden, er moeten landingspagina’s worden ingericht met informatie, de concepten moeten staan, het verdienmodel moet kloppen en vooral wil ik er een goed gevoel van krijgen, want ik onderneem vanuit mijn hart. Dit zijn wat projecten met een langere aanlooptijd, die perfect passen in wat ik geleerd heb van de ‘download uit het universum’ die ik kreeg tijdens een workshop channelen. 

Gelukkig stroomt het allemaal ook ineens op de korte termijn. Leuke uitnodigingen en kansen, waaronder een nieuw Blogboot event dat in oktober plaats gaat vinden. Aanmeldingen voor de Content Retreat (voor iedereen die via een website communiceert) die ik in januari organiseer. Dit geeft superveel energie! 

Mijn eigen strippenkaart

strippenkaart Marstyle

Tussen neus en lippen door kreeg ik ook nog eens het advies om mijn behoorlijk diverse kennis te verkopen via strippenkaartjes. Ik heb net voor een andere ondernemer een strippenkaart opgezet en hem complete uitleg gegeven over het hoe en wat (waarom zou je dit willen), dus de cirkel is weer rond: kan ik zelf ook doen!

Ik krijg zoveel adviesvragen en ondertussen las je dus hierboven dat ik het een maand zonder salaris moet doen. Waarom dus niet stoppen met ‘aardig zijn en gratis gesprekken doen’ en gewoon zo’n kaartje aanbieden, dan kunnen mensen het inzetten op de onderwerpen die voor hen relevant zijn. Of dat nou een tekst APK is, een kop koffie met business consultancy, even meekijken met een case, invalshoek voor een persbericht of… nou ja, het kan van alles zijn. 

Enneh… als ik één ding heb geleerd van de vele dates die ik na mijn scheiding heb gehad, dan is het dat ik verdomd goeie analyses maak of motiveer tijdens een wandeling waardoor mensen zakelijk stappen kunnen zetten. Andere mensen adviseren is namelijk altijd een heel stuk makkelijker dan jezelf vooruit helpen. Je eigen blinde vlekken zie je namelijk niet. 

Goed, leuk plaatje gemaakt voor de marketing ervan, nu de klanten nog!

En doorrrrrrr…

Wisselbeker gewonnen

wisselbeker sjoelen

Privé is alles ook weer aangezwengeld. We gaven een klein tuinfeestje voor onze verjaardagen. Lekker Chinees gehaald voor de familie en gezelligheid voor mijn dochter en haar neefje met slaapzak naar de huttenbouw werden gebracht voor een ‘overnachting’ (waarbij natuurlijk geheel niet geslapen werd). De kinderen zijn weer naar school, we wennen aan de nieuwe roosters en er staan informatieavonden op de planning. Mijn jongste gaat nu zelf naar school en weer terug, zodat ik wat langer door kan werken. De tuintafel bleek dusdanig rot dat we ‘m gesloopt en afgevoerd hebben, dus daar is ruimte voor iets nieuws en speur ik de uitverkoop af om mooie tuintafels tegen een fijn prijsje te bekijken.

En dan was er eindelijk na 5 jaar weer een familiedag. Corona had een streep door de vorige editie gezet en het was pas dit jaar weer zover dat mensen puf hadden voor de organisatie. Superleuk, mijn kinderen en ik hadden ons er heel erg op verheugd want de vorige keren was het ook gezellig geweest. Dit jaar was het bij Jeu de Boer, een boerenterras met uitzicht op de dieren in het weiland en genoeg speelruimte voor kinderen. Tussen de regenbuien door, that is. Gelukkig was er binnen ook genoeg plek en daar stond de enorme sjoelbak die elke familiedag weer tevoorschijnt komt. Iedereen mag sjoelen en de score opschrijven. Best lastig, want het is een heel groot ding met zware sjoelschijven. Maar zowaar was het geluk aan mijn zijde en haalde ik de hoogste score van de dag. Voor het eerst in mijn leven heb ik een beker gewonnen! De wisselbeker van de familie staat het komende jaar bij mij!

Zo zie je maar weer, je bent nooit te oud om iets te bereiken. De beker is in ieder geval een mooi aandenken aan een hele gezellige dag waar ik veel nichtjes en neefjes weer eens gesproken heb. Fijne herinneringen aan mijn kindertijd en ook mijn eigen kinderen krijgen dat zo een beetje mee.

Loop jij ook over van de inspiratie nu het normale leven weer op gang is gekomen?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.