Biztalk: contracten in coronatijd

Blijf zoveel mogelijk thuis. Prima, maar hoe doe je dat als je een officieel contract moet tekenen. Eentje die rechtsgeldig is. Een arbeidscontract met je nieuwe werkgever of werknemer bijvoorbeeld. Een hypotheekakte. Zakelijke overeenkomst. Het leasecontract van je nieuwe personal space: die hele stoere auto? Of als minder vrolijke noot vanuit het ziekenhuis de herziening van je testament of je echtscheidingsconventant waarbij het absoluut noodzakelijk is dat je niet met je ex in één ruimte komt?

contract ondertekenen
Foto: Shutterstock

Scrive heeft daar een oplossing voor, mailden ze mij. Als zzp-er heb ik er al een paar keer mee te maken gehad: je ontvangt een document per e-mail en indien je daar akkoord op geeft is dit een rechtsgeldig besluit. Partij 1 voldoet aan voorwaarden x en Partij 2 aan voorwaarden ij, klik op de knop en HATSEFLATS! Ondertekend. Zonder dat je elkaar in den lijve hoefde te ontmoeten.

Rechtsgeldig

Digitale ondertekening én identiteitsverificatie zitten in dit vernuftige stukje documentverwerking opgenomen. Scrive verleent vertrouwensdiensten op gebied van elektronische handtekeningen. Ze werken volgens privacywet AVG en gaan dus nog een stapje verder. Documenten die elektronisch met Scrive worden ondertekend, voldoen aan het internationale contractrecht en kunnen dus in een gerechtelijke procedure worden gebruikt.

In je eigen google docs

Bovendien kun je het als ondernemer ook integreren in bijvoorbeeld Word of Google Docs of zelfs jouw eigen apps. Het jaarcontract met jouw nieuwe klant of die opdrachtbevestiging waar wat belangrijke punten en voorwaarden in zitten, zijn daarmee snel en eenvoudig bij de wederpartij. Zonder dat je fysiek hoeft af te spreken. Vooraf overleg je via beeldbellen, telefoon of mail en de klap op de hamer gaat digitaal. Zonder gedoe.

Momenteel werk ik zelf nog op basis van vertrouwen met mensen samen, maar dat gaat weleens mis. Partij Z geeft aan X inkopen te doen en na ontvangst van pitches hoor je er niets meer van. Of Blogger K zegt een opdracht te doen en levert vervolgens niet. Bij navraag blijven ze zwijgen. Of ze zeggen overspannen te zijn en jij krijgt daar de schuld van. Met een contract als Scrive zou ik dan de ‘schade’ of gederfde inkomsten op deze partijen kunnen verhalen. Ook steunt een dergelijk document natuurlijk incassobureaus bij het innen van openstaande vorderingen. Men is tenslotte bij het aangaan van de opdracht akkoord gegaan met betaaltermijn ABC.

Je gaat een contract aan van minimaal een jaar en moet vooruit betalen. Als zzp-er betaal je daarmee omgerekend 30 euro per maand voor Scrive. De eerste maand kun je gratis uitproberen of het bevalt. 

Werk jij samen op basis van vertrouwen of heb je een contractsysteem ingebouwd in je bedrijfsproces?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.