Keek op mijn Week: schrikken, weekendje weg, keukenprinses en online tekenles

Wat boften wij ontzettend met het mooie weer tijdens ons weekendje Roompot! Prachtige foto’s kunnen maken. Helaas was het qua gezondheid ook even schrikken, kon ik op dat moment niet goed meer nadenken en heb ik dus geen arts gebeld. Stom. Maar uiteindelijk werd er deze week op de ECG niets raars gevonden. Wel doe ik nog maar weer rustiger aan om zo stressvrij mogelijk door de thuisschoolperiode heen te komen. Daarom zie je wat minder artikelen online komen en wat meer posts op instagram en facebook.

roompot nieuwvliet-bad zeeuws-vlaanderen
Groetjes uit Zeeland!

Olifant op de borst

 Zaterdag werd ik gewekt door een knuffel van mijn dochters in het vakantiehuisje van Roompot in Zeeland waar we verbleven. Even gezellig gekletst en toen wilde ik opstaan. Ik ging rechtop in bed zitten en kreeg het gevoel alsof er een olifant op mijn borstkas stond. Dat gevoel had ik nooit eerder gehad, het was erg naar. Ik werd duizelig, ademhalen deed pijn en ik kon eigenlijk even niets… Ondertussen stond er een lief meisje gezellig tegen me aan te praten en die wilde ik niet ongerust maken.

“Gaat even niet goed,” zei ik. Na een minuut of 5 trok het iets weg en kon ik opstaan om de saturatiemeter erbij te pakken. Zuurstof liep langzaam op van 89 naar een normale waarde nog weer 5 minuten later. Hartslag verhoogd, maar geen extremen. We zaten op een vakantiepark ver van een ziekenhuis vandaan, ik durfde geen dokter te bellen omdat je dan zo een paar uur zoet bent en wie zou er ondertussen naar mijn dochters omkijken? Hun papa of opa en oma waren 2,5 uur rijden verderop… Toen ik in staat was om te bellen na 10 minuten was de olifant eindelijk van mijn borst verdwenen, dus ik liet het maar zo. Achteraf stom, ik had ter plekke de kinderen moeten instrueren te bellen, maar ik kon niet goed nadenken. Iedereen vindt me toch al een aansteller met mijn tig maanden durende covid-herstel, dat nou eindelijk net de goede kant op gaat.

roompot nieuwvliet-bad zeeuws-vlaanderen

Ik besloot maar even heel erg rustig aan te doen. Dat hielp. Dagprogramma iets omgegooid en voor de veiligheid eerst maar midgetgolf gedaan. Vlakbij ons huisje en met bankjes naast de baan. Tenslotte waren we hier in Nieuwvliet-Bad voor de blog en wilde ik graag goed werk neerzetten voor zowel Roompot als het pr-bureau. De laptop liet ik het hele weekend dus dicht. ’s Middags een paar uur op bed gelegen en daarna voelde ik me beter. Toch nog de beloofde wandeling naar het strand gemaakt met de meisjes dus. Het was eb, en de zee was voor mij echt veel te ver, maar we hebben prachtige foto’s kunnen maken in de avondzon en ik genoot van de uitgelaten stemming van de meisjes en de mooie omgeving. Zat zogezegd even in mijn ‘vortex’.

roompot nieuwvliet-bad zeeuws-vlaanderen

Van thuis had ik spaghetti uit de diepvries mee met een komkommer. Ideaal: zo opwarmen in de magnetron en geen gedoe. Daarna heerlijk gedoucht en voor de buis om de Make-up Cup en Wie is de Mol te kijken met wat lekkers erbij.

roompot nieuwvliet-bad zeeuws-vlaanderen

Strandwandeling en fietsen

 Zondag voelde ik me gelukkig energieker dan ik me in tijden had gevoeld. Nog steeds prachtig weer ook. We zijn dus lekker op ons gemak naar het strand gewandeld en hebben de tijd genomen om overal van te genieten. In het zand liggen, foto’s maken bij de duinen, schelpjes zoeken, over de golven springen… Na een kop koffie in het huisje ben ik met de jongste een boodschapje gaan doen in de parkwinkel. Uiteraard met een tussenstop in de speeltuin. We speelden nog een spelletje Splendor, ik heb een paar pagina’s in een boek gelezen en de meisjes vermaakten zich met hun skeelers en de speeltuintjes. Roompot had fietsen voor ons gereserveerd en ik vond het wel zo netjes om daar nog even gebruik van te maken. Ook leuk om de rest van het vakantiepark te zien. Nog even een half uurtje fietsen dus, met tussenstops bij diverse speeltuintjes.

roompot nieuwvliet-bad zeeuws-vlaanderen

Vanwege het thuisonderwijs konden we nog een nachtje extra blijven, hoe laat het schoolwerk wordt gedaan maakt tenslotte niet uit: als je het maar doet. Onze basisschool stuurde een mooi gedichtje naar alle ouders met de oproep “Wees kalm, wees sterk en zorg voor vrolijkheid en plezier” en dat is precies wat we tijdens dit weekendje weg hebben gedaan. Terwijl de meisjes voor de buis hingen, haalde ik pizza’s bij de snackbar en hebben we er nog een ontspannen en gezellig avondje van gemaakt.

roompot nieuwvliet-bad zeeuws-vlaanderen

Terug naar huis en coach call

Maandag druk, druk, druk om alles weer in te pakken en het huisje netjes achter te laten. Toch even stressen altijd weer, maar we zaten netjes op tijd in de auto en het verkeer zat mee. Na zo’n 2,5 uur rijden kon ik de meisjes met hun schoolspullen bij hun vader brengen. Die was de hele ochtend in een call, maar kon in de middag wel de meisjes met hun schoolwerk helpen.

plaatjesboek
Thuis lekker op de bank met mijn plaatjesboek, mijn tante had weer kaartjes door de bus gedaan, we hoeven er nog maar een paar.

Zelf moest ik ook even doorgaan omdat er een coach call op de agenda stond met Manon. Zij gaf me tips om stresslozer door de thuisonderwijsperiode te komen en complimenteerde me op de remmen die ik al had ingetrapt. Onder meer door de laptop in het weekend uit te laten en in het weekend en de avonduren niet meer op mails te reageren. Niet iedereen heeft daar begrip voor, maar je eigen gezondheid en verminderen van stress voor je kinderen is toch echt belangrijker dan wat andere mensen van mij vinden. Als iets echt belangrijk is, kun je altijd bellen. En zo had ik diverse belletjes vandaag. Mocht ik gelukkig bij mijn ouders aanschuiven voor een lekker bordje hutspot en had ik daarna ook nog een inspirerende call waar ik veel energie van kreeg.

Fysio en ECG

Dinsdag testte ik bij de fysiotherapeut een mondmasker met koper dat ik voor de blog heb ontvangen. Hardlopen heb ik voor de zekerheid niet gedaan, want het voelde toch niet helemaal lekker in de hartstreek. Wel kon ik de krachtoefeningen doen (behalve met de linkerarm, dat deed toch pijn) en was dat met het Copper Inside masker voor makkelijker dan met een stoffen mondkapje. Later meer info in een aparte review, er valt nogal iets te zeggen over dit product dat je 50 uur kunt gebruiken en waarbij het niet uitmaakt dat je het in en uit je tas haalt bij elke boodschap.

copper inside
Met de Britse variant worden nu medische maskers een pré, dus ik probeer die van Copper Inside voor mijn blog.

’s Middags kon ik bij de huisarts terecht om toch even te laten controleren of alles wel goed zat. Er is een hartfilmpje gemaakt en de cardioloog constateerde gelukkig geen afwijkingen. Geen verstopte aderen dus. Wat was het dan wel? Mocht het nog een keer gebeuren, moet ik direct 112 laten bellen als ik dat zelf niet kan in ieder geval. Het stelde me in ieder geval gerust dat de uitslag goed was.

 

Homeschooling

Woensdag vroeg aan de slag want de kinderen moesten op tijd achter de laptop zitten. Dit keer zaten we er al iets meer in dan vorige week. Ik begon met voorlezen na / tijdens het ontbijt. Al was er toch een automatiseringswerkblad zoek en zat iemand dusdanig weg te dromen dat ze vergat in te loggen in de klassenmeeting. Toch hebben ze goed gewerkt, met hier en daar wat hulp van mama. De tip van Manon om zoveel mogelijk de kinderen hulp aan de leerkracht (die tenslotte speciaal daarvoor online is) te vragen, hielp ook. Natuurlijk heb ik een paar keer iets geholpen, maar met beide meisjes op een eigen werkplek in een andere ruimte liep het soepel. ’s Middags had ik nog een boodschapje nodig en zijn de meisjes naar opa en oma gefietst om dat te halen. En om nog even een glaasje limonade te drinken. Zo kon ik rustig aan een artikel werken en toen ze thuis waren gezellig in de keuken staan, terwijl op de achtergrond met vriendinnen op de speaker via whatsapp een potje Among Us bezig was… “Wie is de imposter?” “Slome slak!” Ze hadden het erg gezellig en er werd wat afgegiebeld. Na het eten maakten zij een verrassingstoetje, inclusief een kopje koffie voor mij.

logo
“Mama kijk, ik heb je logo op mijn arm getekend!”

Online tekenles en Los Taqueros

Donderdag ook vandaag weer eerst aan half uurtje voorlezen van half 9 tot 9 uur. Met bedtijd schiet het er vaak bij in en dit is eigenlijk wel een fijn ritueel voor de werkdag begint. De jongste geholpen met opstarten en hier en daar door de weerstand heen. Een paar keer wat uitleg gegeven, maar het ging soepel vandaag. Ook de oudste leek lekker bezig en vroeg me een keer om hulp bij een moeilijke som. Helaas belde einde dag de meester: er waren slechts 2 sommen binnen gekomen terwijl ze de hele ochtend netjes achter haar bureau had gezeten. Ai. De andere meester was tevreden en ook met de bijlesjuf was het gezellig hoorde ik vanuit mijn kantoortje.

online tekenles

In de middag werd er een bureau geprepareerd. De oudste kreeg voor de blog een online tekenles van Studio Jocelyn. Zij geeft tweetalig online art lessons die je thuis vanaf je bureau kunt volgen. Mijn dochter kreeg een introductieles, na deze proefles kun je ook in de groepslessen meedraaien omdat je dan weet hoe het werkt. Jocelyn gebruikt namelijk de lightpad en een tekenraster bij haar lessen. Vooraf hadden we een raster ontvangen en een materialenlijstje. Voor deze les ‘een kameleon tekenen’ hadden we HB potloden, een gum, een zwarte stift, brush pens en pastelkrijt nodig. De lessen zijn bedoeld voor kinderen die serieus met tekenen bezig zijn, vanaf een jaar of 10. Het was aan mijn kleine dame wel besteed, al was ze in het begin een beetje zenuwachtig en iets te perfectionistisch. Jocelyn bleef geduldig en tekende zelf ook mee. Na een tijdje kwam kleine zus polshoogte nemen en ging geïnspireerd met een eigen project aan de slag. Wat een gaaf resultaat aan het eind van de les! Stay tuned voor de uitgebreide blog met meer informatie. Of lees alvast Aislynn haar 10 tekentips voor jou.

Tussendoor werd er een tas bezorgd door het Mexicaanse foodmerk Los Taqueros. Een nacho kit en 2 soorten empenadas. Jummie! Dit gingen we vanavond eten, bedacht ik. En ik racete nog even snel naar de groentenboer voor wat gezonde aanvullingen om er een instagrammable plaatje van te maken. Jullie weten dat ik geen held ben in de keuken, maar ik ben toch giga trots op wat ik zo uit de losse pols in een kwartiertje heb klaargemaakt. De ooooohs en aaaaaahs van de kinderen alleen al waren het waard. Zag er gewoon kickass cool uit met sla, paprika, maïskolfjes, de dipsausjes van Los Taqueros en wat avocado, citroen, tomaat en komkommer. Vleugje olijfolie, caramba!

Meetlint erbij

Vrijdag voorlezen als dagstart en daarna iedereen zelf aan de bak. De jongste had een leuke rekenles waarbij ze dingen moest opmeten, dus ik heb haar een rolmaat gegeven en in plaats van een klasgenootje hebben we haarzelf opgemeten. En de deur. De hoogte van de tafel. En dat soort dingen. Ze had er daardoor meer plezier in dan gebruikelijk.

tekenen

Zelf vond ik het lastig om gefocust bezig te zijn, dus heb ik vooral ditjes en datjes afgehandeld. Ik was erg moe, dus na een stukje samen met de kinderen tekenen toen ze klaar waren met school ben ik even op bed gaan liggen. Tot ik gebeld werd voor een call van Shopsuite wat ik wil uitproberen met de website, ben erg benieuwd. Na de call was het al snel weer tijd om aardappels te schillen terwijl op de achtergrond de kinderen in hun eigen Among Us call met klasgenootjes verzonken waren. ’s Avonds gezellig The Voice gekeken, jij ook?

Dit weekend was er sneeuw voorspeld, daar keken we erg naar uit. Net als Wie is de Mol en onze mollenpoules. Wat waren jouw weekendplannen?

Vorige weekoverzichten lees je hier. Of lees Tips van de fysiotherapeut bij rugklachten

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.