10 tekentips voor jou!

Hoi, wil jij ook beter leren tekenen? Dan is dit artikel echt iets voor jou. Deze tien tekentips hebben mij ook erg goed geholpen. Daarom deel ik graag mijn tekentips met andere kinderen. Veel mensen zeggen dat ik erg goed ben in tekenen, dus gebruik deze tips goed! Wie weet helpt dit jou?

Gastblog door Aislynn, 9 jaar

unicorn tekenen
 1. Het is handig om eerst te schetsen, want dan kun je het altijd nog veranderen.

 2.  Schets dan het mens, dier, ding of plant dat je wilt tekenen.

 3.  Na het schetsen is het handig om eerst te kijken of je het wel mooi vindt. Zo nee? Pas het even aan.

 4. Teken vanuit je hart en doe je best. Dan wordt het mooier.
 1. Kies een onderwerp bijvoorbeeld: een vogel. Teken die dan 10x, want als je iets vaker tekent komt het goed in je geheugen, waardoor het makkelijker is om te tekenen.
 1. Teken elke dag een beetje ook al is het maar een paar minuten.
 1. Neem de tijd om te tekenen.

 2. Om inspiratie te krijgen voor je tekening kun je bijvoorbeeld naar buiten gaan en om je heen kijken. Je kunt ook op internet naar mooie tekeningen of leuke plaatjes zoeken. Die kun je proberen na te tekenen. Zelf heb ik ook boeken met stap voor stap tekentips, zo maak je de tekening in kleine stapjes die bij elkaar iets moois worden.
 1. Teken wat je zelf wilt.

 2. Doe je best!
stap voor stap zonnetje tekenen
Zo teken je stap voor stap een leuk zonnetje. Deze handleiding heb ik zelf voor jou bedacht! Oefen je mee?

Mijn tekeningen

Zelf  ben ik begonnen met ‘echt’ tekenen toen ik ongeveer 6 was. Ik vond het hartstikke leuk om te doen en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik het nu zo goed kan. Het leukste vind ik om paarden te tekenen dat kan ik het best, maar ik teken ook veel andere dingen zodat ik dat later ook goed kan tekenen. Soms gebruik ik een lightpad om mooie dingen over te trekken, dat is een plat ding met een lichtknopje. Je hoeft dan niet je tekening tegen het raam te houden.

Ik heb ook op tekenles gezeten. Dat was leuk, want we kregen elke week een ander soort les. Er zijn allerlei manieren om te tekenen. Een strip, iets dat levensecht lijkt, een mandala, handlettering en nog veel meer.

ps: ik hoop dat je deze tips kunt gebruiken.

Vond je dit een leuke blog? Zal ik nog eens ergens over schrijven? Laat een reactie achter, mama laat mij dit lezen. 
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MarjonS zegt:

  Leuk, je dochter gaat je achterna met bloggen!

 2. Oma zegt:

  Goed gedaan Aislynn, xxx Oma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.