Ninja Turtles Movie: nostalgisch en vernieuwend tegelijk

Zijn jouw kinderen nog vrij en heb je zin in een trip down Memory Lane? Lees dan vooral even door. Ik ben met mijn kids naar de nieuwste Ninja Turtles film geweest en kan hem iedereen aanraden. Met een oudere broer thuis kon ik vroeger, toen we nog maar één scherm hadden om gezamenlijk naar te kijken, niet om de Teentage Mutant Ninja Turtles heen. Het eerste wat mijn broer (lees 40 jaar) dan ook zei, toen hij hoorde dat we naar de bioscoop waren geweest: ‘En dan vraag je mij niet mee?’ Dat het voor mij net zo nostalgisch bleek, was eigenlijk een verrassing. Ik neem jullie graag mee in onze première-ervaring.

Door: Lisanne van Uunen

Totale Chaos; Alles voor de kids

Met kinderen moet je wel eens mee naar plekken of activiteiten waarvan je denkt: ‘Alles voor de kids’. Bij deze film had ik dat een klein beetje, bij THE MEG had ik gelijk NEE gezegd, maar als we niet uitgenodigd waren had ik het waarschijnlijk aan papa overgelaten omdeze film met onze jongens te bezoeken. Maar ja, iemand moet de blog schrijven en dat is papa zeker niet, dus ging ik braaf mee met mijn mannen Lucas van 5 jaar, Quinten van 13 en manlief van 44 naar Amsterdam in de *piep* regen om ondergedompeld te worden in Turtlegroen.

Shoutout naar Donatello

Het leuke van een première is dat er altijd iets extra te doen of te zien is. Dat maakt de ervaring natuurlijk wel extra bijzonder. De jongste kon zijn lol niet op. Op de foto met de ‘echte’ turtles en geschminkt worden als de rode (Raphael) turtle gebeurt je niet elke dag. De groene loper leidde ons naar de zaal waar we een bril meekregen, want we gingen naar de 3D versie.

Vanzelfsprekend was de stemmencast er ook en die werd voorafgaand aan de film nog even voorgesteld. Een dikke shoutout naar de 13 jarige Siyabonga Tromp die pas 6 jaar in Nederland is en een fantastische Donatello heeft ingesproken. Jörgen Raymann heeft maar een kleine rol als de uitvinder Stockman maar stal wat mij betreft wel de show bij de introductie van de cast. Die man heeft zoveel humor!

The Turtles story as we know it

En ja, toen was het movietime. Voor diegenen die het verhaal écht nog niet kennen (a.k.a. je kinderen?) het gaat over 4 schilpadden die gemuteerd worden nadat ze in aanraking komen met een paars slijmerig goedje en worden opgevoed door hun ‘vader’ rat Splinter. Maar papa is nogal beschermend en voed ze op als Ninja’s zodat ze zich kunnen verdedigen als ze ooit met mensen in aanraking komen.

Dit komt je vast wel bekend voor, maar het verhaal heeft een upgrade gehad. De Turtles hebben een telefoon en zitten op social media en daar zien ze van alles wat ze ook willen, want het blijven tieners. Zo zoeken ze steeds meer grenzen op en komen toch in aanraking met mensen. Om geaccepteerd te worden door de mensen denken ze er goed aan te doen om villain Superfly te vangen maar al snel komen ze erachter dat Superfly ook een mutant is. Hoe dat afloopt mogen jullie zelf gaan bekijken.

turtles totale chaos

Technisch indrukwekkende film

Een 3D animatiefilm is tegenwoordig al best wel indrukwekkend maar de technieken die in deze film zijn gebruikt vond zelfs deze mama wel heel tof. De animatie die we kennen werd afgewisseld met bewegende striptekentechnieken. Met name bij de actiescenes met nog meer ‘snelheid’ werden deze technieken terug wat wel echt een toffe vibe gaf. Goede keuze om het niet de hele film te doen, want dat zou echt te druk worden, mooi gemaakt hoor!

Mijn mannen hebben hem zeker goedgekeurd. Het leeftijdsadvies is vanaf 9 jaar maar mijn 5-jarige Lucas vond het super leuk. Hij heeft heel even op schoot gezeten, maar dat doet hij ook wel eens bij Fien en Teun dus niet persé de indicatie dat het (te) spannend was. Quinten vond het stoer en mijn man deelde mijn gevoel. Leuk dat die Turtles weer toe zijn aan een volgend (12e? ) leven.

Dus is jullie vakantie nog niet voorbij?  Bestel de popcorn dan maar vast en off you go. Laat je even weten hoe je het vond?

Lees ook:

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.