De Wraak van de Ninja

Het was druk in de bioscoop dit regenachtige weekend! Wij reserveerden de laatst beschikbare kaarten voor de oorspronkelijk Deense kaskraker ‘De Wraak van de Ninja’. Dit op uitnodiging van Just Film Distribution die ons 2 vrijkaarten toestuurde met de boodschap kom kijken #alsjedurft Een indrukwekkende animatiefilm voor kinderen vanaf 6 jaar met een boodschap. Wat vonden wij ervan?

wraak van de ninja

Eerst maar even het verhaal met jullie delen. Want waar gaat ‘De Wraak van de Ninja’ over?

Soms duikt zoete wraak héél onverwachts op. Zo ook bij Alex, die op zijn verjaardag een geblokte ninjapop cadeau krijgt. Alex is een normale tienerjongen met niet zo’n prettig leven. Zijn stiefvader John en stiefbroer Jan zijn bloedirritant en op school worden hij en zijn beste vrienden gepest door de grootste pestkop van de school: Glenn. En dan is Alex ook nog eens verliefd op Jessica, het populairste meisje van de klas.

Plotseling gebeurt er iets vets: zijn Ninjapop blijkt geen gewone pop, hij leeft! Hij helpt Alex met gave ninja skills en pusht hem om met meer zelfvertrouwen die pestkop Glenn een lesje te leren en een move te maken naar Jessica. Maar de Ninja is zelf ook op missie… Hij heeft gezworen om wraak te nemen op de gemene speelgoedfabrikant Philip Epermunt. Alex wil niets van geweld weten, maar heeft wél beloofd om de Ninja te helpen. Uiteindelijk leert de Ninja ook een lesje van Alex: een slimme wraakactie zonder geweld werkt soms beter dan je denkt. Benieuwd? Kom maar op als je durft!

wraak van de ninja

Wat vonden wij ervan?

Geen film voor de heel teerhartigen. Deze film brengt een duidelijk statement uit om goed te bekijken hoe de producten die jij koopt en gebruikt worden gemaakt. Ik schoot zelf vol aan het begin van de film, waar kinderarbeid in beeld wordt gebracht. De gemene P. Epermunt slaat eigenhandig met een stok een Thais jongetje dood dat in de speelgoedfabriek werkt. (Tijdens het slaan blijft het kind gelukkig buiten beeld.) Dus… dat zet even de toon. #alsjedurft

Daarna gaat het verhaal verder over de eerste wereld problemen van Alex. Meer herkenbaar voor de kinderen in Nederland. De Ninja pop leert Alex weerbaarheid en andersom leert Alex aan zijn Ninja hoe je wraak kunt nemen zónder iemand direct af te maken.

Prachtig in beeld gebracht en een heftige boodschap die ‘zijdelings’ aan de orde komt. Gelukkig valt er tijdens de film ook genoeg te lachen! Het verhaal is meeslepend. De ‘als ik het niet doe, doet een ander het wel’ oneliner komt regelmatig aan de orde. Laat de kijker goed zien hoe slap dit smoesje om slechte daden goed te praten eigenlijk is. Een film die perfect past in de tijdsgeest van nu, waarbij wegkijken en zaken in de doofpot stoppen een slechte gewoonte uit het verleden blijkt. 

wraak van de ninja

Dit is een film om over na te praten. Mijn kinderen vonden hem kickass overigens, gewoon een toffe film. Maar ik heb nog wel even gesproken over kinderarbeid, zoals we dat ook zagen in de Unicef-documentaire ‘Tales of Light’ die wij tijdens de thuisonderwijsperiode op Netflix hadden bekeken. En dat het dus belangrijk is om stil te staan bij waar én hoe de spullen die je koopt gemaakt zijn. 

Kortom: je kunt de film kijken als onderdeel van een stukje bewustwording, maar je kunt hem ook zien omdat hij grappig is en lekker wegkijkt en het goede overwint. 

Had jij al over deze film gehoord?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.