Strandmomenten om verliefd op te worden

Wat is er met dit mooie weer fijner, dan nadenken over strandmomenten om verliefd op te worden? Ik voel me helaas niet zo zonnig als het (eindelijk) mooie weer, dus om mezelf en hopelijk jou ook op te peppen deel ik in dit artikel wat mooie strandnieuwtjes. Positief denken zorgt tenslotte automatisch voor een beter gevoel!

1. Walvissen spotten vanaf het strand

Wat is er bijzonderder dan samen met geliefde(n) een magisch moment meemaken? Eén keer zag ik vanaf het strand (Santa Monica Beach op Boa Vista) in de verte een walvis, dit zou ik graag nog eens doen in de hoop het beter te kunnen zien: walvissen spotten vanaf het strand. Bultrugwalvissen observeren kun je perfect doen vanaf het strand in het noordelijke deel van Peru.

walvis vanaf strand peru
Foto: Promperú

In de noordelijke regio Piura (zo’n 1.000 km boven Lima) moet je zijn tussen half juli en eind oktober. Dan zwemmen de bultruggen voor de Peruaanse kust na een tocht van zo’n 6.000 kilometer van Antartica naar de Zee van Piura. Hier komen ze om te jongen te krijgen in de buurt van de stranden van onder meer El Ñuro, Máncora, Cabo Blanco, Los Órganos en Punta Sal. Gedurende het seizoen worden vanuit verschillende kustplaatsen tours georganiseerd om de imposante waterdieren te observeren. Voor liefhebbers van de maritieme fauna is de kust een sowieso een must-see bestemming, waar je onder meer ook zeeschildpadden, zeeleeuwen, dolfijnen en tal van vogelsoorten kunt spotten. Zo romantisch!

2. Sierlijke slippers

Kleuren, kralen en mooie materialen. Een vrolijk schoenenmerk voor blije mensen, dat is Lazamani. Ik kreeg leuke handgemaakte slippertjes van ze, met een lekker zacht voetbed en een mooi patroontje van kraaltjes op de bovenkant. In de oppeppend gekleurde schoenendoos was het al een feestje om ze te ontvangen. Omdat de kralen met de hand bevestigd zijn, zit er voor de zekerheid ook een extra zakje kralen bij. 

lazamani slippers

Ze hebben trouwens ook prachtige sierlijke zomerhakjes, wanneer je slippertjes als deze toch te plat vindt. Ideaal om over het strand te flaneren in de stijl van de sjieke Marian uit B&B Vol Liefde. Ik kreeg ze in de kleur wit, waardoor ze bij elke zomerse outfit passen en het echt mooi afkleden. Hier in huis ben ik niet de enige die er vrolijk van wordt, mijn jongste heeft bijna dezelfde schoenmaat als ik en draagt ze ook geregeld.

3. Stranddrankje met glamour

Er is een nieuw drankje dat bubbels met een vleugje glamour combineert en je neemt het makkelijk mee naar het strand in een gekoeld blikje. J’adore Berry Baby is een sparkelend festivaldrankje van Winebridge in samenwerking met Special Wines. Deze natuurlijke wijncocktail is perfect voor jouw liefdevolle stranddate met een partner of vriendin. 

stranddrankje
Foto: Special Wines

J’adore Berry Baby is een verfrissende wijncocktail met een lichte bruis van de Sauvignon en Chardonnay druif. Het drankje heeft een aag alcoholpercentage (5,5%). De knapperige smaak van wilde bessen, zorgt voor een ultiem zomers gevoel. J’adore Berry Baby bevat geen toegevoegde zoetstoffen, maar is gezoet met fruit. Bij elke slok ervaar je volgens de fabrikant een explosie van smaken die de essentie van magische zomeravonden perfect vastlegt. Verkrijgbaar bij diverse beach clubs, prijs in de winkel € 1,99. Ik zou het best willen proeven! 

4. Culinair genieten aan het strand

Lekker eten met uitzicht over zee, vind ik ook altijd een geweldig strandmoment. Je hebt langs elk strand wel heerlijke hotspots, zo bezocht gastblogger Joyce onlangs nog Moments Beach in het Westland. In mijn mailbox vond ik een mooi culinair adresje in Bretagne, Frankrijk met een foto om verliefd op te worden.

les albatros
Foto: Greenspin, Les Albatros in La Baule

Wie kwalitatief, lokaal en duurzaam wil eten tijdens een etappe fietsen over het gloednieuwe Franse fietspad ‘a Journey to Brittany’ kan bijvoorbeeld op dit terras terecht. Bij Les Albatros in La Baule zit je met je voetjes in het zand terwijl je geniet van de gezonde hapjes en sapjes. Of doe mee aan een dagelijkse yoga sessie op het strand. Lekker stretchen en samen zijn, zodat je verder niets hoeft te zeggen maar wel fijn bezig bent.

5. Spectaculair uitzicht langs de Britse Kust

Avonturen beleven en genieten van spectaculaire uitzichten en wildlife? Dan kun je ook een roadtrip maken langs de Britse kust. Er zijn verschillende routes om uit te kiezen en ben je het rijden zat? Dan stap je uit voor een ontspannen strandwandeling. 

pexels norfolk animals
Foto door Stephen Noulton

Bijvoorbeeld de Norfolk Coastal Drive Trail, een route die begint in Little Walsingham en eindigt in Blickling. Het is een korte, maar volgepakte route van 56 mijl, die door 10 steden loopt, zoals Holkham, Cley next the Sea, Weybourne, Cromer, Sheringham, Holt en Baconsthorpe, met stops bij 78 bedrijven. Bezoek stranden, restaurants, kastelen, musea, natuurreservaten en nog veel meer! Ook heel romantisch is een stop in Blakeney voor de kans om zeeleven te spotten en een zeehonden trip te boeken.

6. Zwoel zonnebrand smeren

Smeren, smeren, smeren. We weten het allemaal: smeren is heel belangrijk om de huid te beschermen tegen schadelijke UV- stralen. Bezoek je het strand met een lieve partner? Dan kun je van het insmeren natuurlijk een romantisch momentje maken. Ik denk hierbij terug aan mijn tienertijd, toen was het insmeren met zonnebrand een perfect flirtmoment, haha.

zonnebrand
Foto: Action

Welke factor bij jou past, hangt af van hoeveel pigment er in je huid zit én de hoeveelheid uv-straling. De Zenova suncare-lijn van Action biedt voor iedere huid zonnebrandproducten die je optimaal beschermen. En we kennen deze winkelketen als betaalbaar, want veel zonnebrandmerken zijn reteprijzig. Zenova producten zijn rif-vriendelijk, microplastic-vrij en vegan. Daarnaast is de verpakking gemaakt van minstens 50% gerecycled plastic. 

7. Net als in de film, naar de indrukwekkende fjorden in Noorwegen

Het strand beleven, maar dan anders? Ga naar Noorwegen! Veel filmscènes zijn opgenomen in het fjordengebied van Noorwegen. Deze regio is ruig, fotogeniek en daarmee heel romantisch. Deze foto laat bijvoorbeeld een plek zien uit de Mission Impossible films.

Fjord Noorwegen
Foto: Sven Erik Knoff, De Preikestolen in Noorwegen

De makers van Mission Impossible zijn groot fan van Fjord Noorwegen. Zij hebben bij Mission Impossible 7 scenes gefilmd bij de indrukwekkende Helsetkopen en de Raumabanen. Wil je de filmlocaties zelf ontdekken? Dan zijn er speciale film tours die je meenemen langs deze bijzondere plekken. Oh en als extra romantic toucht: dit doen ze geheel in de stijl van Mission Impossible. Kijk nog even naar Mission Impossible 6, daarin zit een scène met Tom Cruise hangend aan een klif. In de film moet het landschap India voorstellen, maar al snel werd bekend dat de scène opgenomen is in Noorwegen op de Preikestolen, vlakbij Stavanger. Indrukwekkende stranddate toch?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.