Mijn kijktips op Disney+

Als co-ouder ben ik regelmatig alleen en dan vind ik het heerlijk om films of series te streamen. Ben heel benieuwd wat jij graag voor genres kijkt? Ik kijk echt van alles, maar geen horror. Daar kan ik echt niet tegen. Ik houd van feelgood en romantiek, maar een beetje spannend of actie mag ook wel net als af en toe een interessante docu. Mijn kijktips op Disney+ deel ik met je in dit artikel.

kijktips disney

We hebben Disney+ even moeten missen, omdat mijn ex het abonnement betaalde. Als co-ouders delen we onze streamingdiensten, omdat de kinderen in 2 huizen wonen en op deze manier waar ze ook zijn gewoon hun series of films verder kunnen kijken. Vanwege de nieuwe serie Up Here!, heb ik echter een abonnement gekregen van Disney+ zodat ik weer over de series en films kan schrijven op deze blog. 

Up Here! – muzikale romantische komedie

Up Here! is een muzikale romantische komedie die zich afspeelt in New York in 1999. We volgen het bijzondere verhaal van een doodgewoon stel dat verliefd wordt en te maken krijgt met een wereld vol herinneringen, obsessies, angsten en fantasieën die alleen in hun hoofd leven. Hierdoor ontdekken ze dat zijzelf misschien wel het grootste obstakel vormen om samen geluk te vinden. Wat deze serie zo bijzonder maakt is dat de stemmen in hun hoofd, echte mensen zijn en de hoofdpersonages steeds achtervolgen in het dagelijkse leven. Dit zorgt voor rare situaties en grappige momenten. 

Ik moet eerlijk zeggen dat de liedjes heel leuk zijn, het verhaal op zich ook, maar dat ik de personages die stemmen in het hoofd zijn een beetje irritant vind. Ben nu dus – na de eerste 3 afleveringen – andere dingen aan het kijken, sorry Disney+ ik kom er niet goed in. Maar ik kijk ook verder niet echt musical gerelateerde series…Wat ik wel graag kijk?

Prey – de Predator film (ja, jeugdsentiment) met een vrouw in de hoofdrol. Mooi gemaakt en interessante setting, speelt in het Wilde Westen van de cowboys en Indianen. 

True Lies – een serie over een spionnen echtpaar met 2 tieners. Of althans: hij is spion en zij ontdekt dit en moet daarna verplicht een carrièreswitch maken. Luchtig kijkvoer, klein beetje spannend hier en daar en ook heel grappig. Er staan pas 3 afleveringen op, maar I’m hooked!

Beter in dit genre zijn 24 en Homeland, echt beide mega spannend!

Confessions of a Shopaholic – deze boeken heb ik in het verleden verslonden, gek op die schrijfster. Sinds ik kinderen (en een smartphone) heb, lees ik niet zoveel meer, dus de film is ideaal. Net zo ongemakkelijk en grappig als het boek en natuurlijk loopt het goed af in the end. Love romcoms!

Oh, de klassiekers Pretty Woman, 10 things I hate about you en Coyote Ugly staan trouwens ook op Disney+. Tip.

Willow – nog zo’n klassieker die nu als serie in een nieuw jasje te zien is. Mooi gemaakt, jeugdsentiment en lekker kijkvoer. Ik houd van het fantasy genre.

Mandalorian – Sci-fi blijft ook tof en Mandalorion speelt in het Star Wars universum. Spannende serie en ontzettend mooi gemaakt. Als je hiervan houdt kun je ook de serie over Obi Wan Kenobi kijken. Binnenkort komt er iets nieuws uit over een vrouwelijke Jedi, ben de naam even kwijt maar de trailer was erg goed! Klassieker Firefly staat er trouwens ook op.

Encanto – en alle andere Disney animatiefilms voor kinderen. Frozen bijvoorbeeld, Aladdin en Vaiana… die kun je niet genoeg kijken toch? Turning Red en Coco van Pixar vonden we trouwens ook heel leuk.

Wil je de kinderen onverhoopts nog iets bij brengen, dan zijn de documentaires van National Geographic op deze streamingdienst een aanrader. 

Wat ik nog wil kijken

History of the World part II – ken je de 40 jaar oude film van Mel Brooks? Op Disney+ staat nu deze serie als vervolg hierop. Bestaat uit 8 afleveringen. De wereldgeschiedenis op een leuke manier in beeld gebracht, ik ben heel benieuwd. Iemand deze al gezien?

Peter Pan & Wendy – de filmversie van deze bekende Disney klassieker. Ik wil hem graag met de kinderen bekijken. Sowieso heel leuk dat er van alle cartoons nu filmversies worden uitgebracht. Die van Jungle Book is zo mooi! En Mulan en Aladdin <3

Intertwined seizoen 2 – die staat er voorlopig nog niet op, maar we vonden seizoen 1 zo tof dat we heel graag willen weten hoe het verhaal verder gaat! Echt iets om met je tienerdochters te kijken over hoe 2 levens in verschillende tijden in elkaar overvloeien.

Will Trent – een politieserie die me tof lijkt.

Wist je trouwens dat Black Beauty er ook op staat? Deze film huurde ik ooit bij de videotheek voor mijn kinderpartijtje in groep 8, lang lang geleden.

Alle Marvel films over superhelden kun je er ook vinden. Zodra trouwens de nieuwe Avatar film te streamen is, gaan we die kijken. 

Je kunt hier meer lezen over een abonnement op Disney+.Lees ook:

Afijn, er komen natuurlijk steeds weer nieuwe films bij. Heb jij ook vaak last van keuzestress? Heb je nog kijktips voor mij?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.