Zoek jij nog iets voor jouw ramen?

Ramen zijn essentieel om natuurlijk daglicht in je woning toe te laten. Toch kan het soms lastig zijn om te zorgen dat je een goede balans houdt tussen voldoende daglicht en voorkomen dat je niet in een soort vitrine komt te wonen. Je zit er waarschijnlijk niet op te wachten dat iedereen kan zien wat jij binnen aan het uitspoken bent. Bovendien is een woning met grote kale ramen een ongezellige woning en dus is het de hoogste tijd om eens te kijken naar wat je kunt doen om inkijk te voorkomen, zonder dat je daglicht hoeft in te leveren. Met een paar handige tips hopen wij ervoor te zorgen dat jij iets moois en functioneels van jouw ramen kunt maken!

ramen shutters

Veel licht, geen inkijk

Wanneer je graag veel daglicht wilt behouden, maar geen zin hebt om iedereen inkijk te geven in je woning, dan is het belangrijk om de juiste raamdecoratie uit te zoeken. Je hebt veel mogelijkheden wanneer het gaat over raamdecoratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van duettes? Met duettes haal je het beste van alle werelden in huis. Ten eerste kun je met duettes een heel raam afschermen zonder dat je aan lichtinval hoeft in te leveren. Duettes zijn namelijk gemaakt van een transparant materiaal dat er toch voor zorgt dat je geen inkijk creëert in je woning. Een ander voordeel van duettes is dat ze het raam heel flexibel kunnen bedekken. Wil jij alleen de onderste helft van jouw raam bedekken of de bovenkant of enkel het midden? Alles is mogelijk met duettes omdat je deze kunt positioneren zoals jij dat wilt. 

Een klassieke uitstraling: shutters

Wanneer je in een oud huis woont, is het vaak mooi om klassieke elementen te behouden en deze te versterken. Kijk daarom eens naar shutters. Die kun je op maat laten maken en bieden een heel klassieke uitstraling. Wat heel prettig is aan shutters, is dat je ze aan je verlangens kunt aanpassen. Wil jij wel licht, maar geen inkijk? Stel ze dan zo af zodat je een zee van licht in huis hebt zonder dat iemand jou kan zien. Wil je alles juist verduisteren, bijvoorbeeld omdat je even een film gaat kijken? Dan kun je de shutters in een handomdraai sluiten. Bekijk de mogelijkheden even bij de leverancier, deze licht je graag voor. 

Hou insecten buiten 

Als je naar raamdecoratie gaat kijken, kijk dan ook gelijk even naar geschikte horren voor je raam. Niets is namelijk zo vervelend als op een zomerdag de ramen opendoen en je hele woning vol hebben zitten met insecten. Met een hor kun je dit eenvoudig voorkomen. Zorg er echter wel voor dat je je hor bij een specialist bestelt, zodat je een strak resultaat krijgt. Laat je horren op maat maken, dan heb je nooit meer last van ongedierte. Wij wensen je veel succes met het kiezen van je raamdecoratie en je hor!

Lees ook:

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.