Tips voor het rouwen

Als er onlangs iemand is overleden die dicht bij je staat kan je het erg moeilijk hebben. Je moet rouwen, wat niet eenvoudig is. Er is geen vaste manier van rouwen, waardoor het voor iedereen anders is. Toch zijn er een aantal tips die je kunnen helpen bij het rouwen. Lees snel verder en sterkte natuurlijk…

tips rouwverwerking

Neem de tijd

De belangrijkste tip is om echt de tijd te nemen om te rouwen. Sommige mensen staan na de begrafenis of crematie alweer volop te werken. Voor de meeste mensen is dit geen goed idee. Je kunt dan immers geen aandacht geven aan je gevoel. Mensen die dit doen zeggen vaak dat ze behoefte hebben aan afleiding. De afleiding zorgt ervoor dat je niet denkt aan het vervelende gevoel.

Dit klopt inderdaad, maar dit heeft ook een groot nadeel. Hiermee stel je namelijk eigenlijk het rouwen uit. Het gevoel zal weer terugkomen. Helaas heb je slechts recht op een aantal dagen bijzonder betaald verlof. Merk je dat je behoefte hebt aan meer vrije dagen? Ga dan in gesprek met je werkgever. Sommige werkgevers zijn flexibel en bieden extra bijzonder betaald verlof. Soms moet je dit zelf betalen. Als dit beter voor je is, is dit belangrijk. Een andere optie kan zijn om thuis te werken met minder vergaderingen. Dit is vaak minder zwaar dan op kantoor werken.

Neem momenten om eraan te denken

Neem bewust momenten dat je helemaal één mag zijn met je gevoel in plaats van dat je het continue wegdrukt. Als je bijvoorbeeld moet werken kan je met jezelf afspreken dat je na je werk de tijd neemt om de emotie te voelen. Het kan helpen om dan iets te hebben waardoor je denkt aan de overledene. Dit kan bijvoorbeeld een altaar zijn, een geurtje of een mooie poster van je geliefde. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk posters online kopen via de online webshop gallerix.

Blijf goed eten

De ene persoon valt af van rouwen en de ander komt er juist veel van aan. Voor beide personen is het belangrijk om gezond en gevarieerd te blijven eten. Juist daardoor heb je genoeg energie om te rouwen. Bovendien als je ongezond en niet gevarieerd eet, kun je tekorten krijgen van bepaalde voedingsstoffen. Hierdoor ga je je nog slechter voelen. Merk je dat je last hebt van emotie eten? Probeer dan afleiding te zoeken door bijvoorbeeld te gaan wandelen. Of vervang ongezonde snacks door snoeptomaatjes.

Onthoud daarnaast dat rouwen niet in opvolgende fases gaat. Soms kan je het gevoel hebben dat het al veel beter gaat, maar later weer even terugvallen. Dit is heel normaal!

Lees ook:

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.