Een overlijdensrisicoverzekering: wat is het?

Veel mensen kiezen ervoor om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Soms omdat dit een bepaalde zekerheid geeft die rust kan bieden, maar soms ook omdat het een verzekering is die de nabestaanden kan helpen na een overlijden. Toch weet je misschien niet precies wat een overlijdensrisicoverzekering is en waar je het voor nodig hebt. In deze blog vind je meer informatie over deze verzekering.

overlijdensrisicoverzekering

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Ieder mens heeft zijn vaste lasten. Wanneer je komt te overlijden hoeven deze lasten niet per direct weg te vallen. Een lopende hypotheek moet bijvoorbeeld doorbetaald worden. Door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, krijgt bijvoorbeeld jouw partner maandelijks een vast bedrag uitgekeerd wanneer je bent overleden. Het afsluiten van zo’n verzekering kan je daarom rust bieden. Zo weet je dat jouw partner de vaste lasten kan blijven betalen, ook wanneer je zelf geen bijdrage meer kunt leveren. Je kunt ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten wanneer je geen hypotheek hebt. Het kan daarnaast heel nuttig zijn wanneer jouw partner bijvoorbeeld zelf niet voldoende verdient om jullie huurhuis zelfstandig te onderhouden.

Het financiële plaatje

De kosten van een overlijdensrisicoverzekering zijn voor iedereen anders. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Dit heeft onder andere te maken met bepaalde risico’s die jij hebt als mens. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan deze factoren: het verzekerde bedrag, je leeftijd, of je wel of geen roker bent en je gezondheid op het moment dat je de polis afsluit. Lees hier meer over de gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan roken. Daarnaast is de hoogte van je polis vaak ook afhankelijk van het bedrag dat je maandelijks wil laten uitkeren. Meestal ligt het maandbedrag ergens tussen de €5 en €35.

Aanvullende informatie

Er zijn verschillende opties die je kunt overwegen bij het afsluiten van deze verzekering. Je kunt bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering kruislings afsluiten. Dit betekent dat jij en je partner allebei een verzekering op de ander afsluiten. Dit doe je bijvoorbeeld als het een gunstige uitkomst heeft op de erfbelasting. Naast deze keuze is er nog iets wat je kunt overwegen: ga jij voor een vast- of dalend bedrag? Wanneer je denkt dat jouw familie later minder geld nodig heeft dan nu, wordt het uitgekeerde bedrag jaarlijks wat verlaagd. Veel mensen met een hypotheekschuld kiezen voor deze optie, omdat de hypotheekschuld steeds lager wordt. Met deze optie wordt een overlijdensrisicoverzekering in veel gevallen iets voordeliger voor de verzekerde persoon.

Lees ook:

Heb jij een overlijdensrisicoverzekering afgesloten?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.