Zo kies je de juiste raamdecoratie

Heb je jouw volledige woning naar wens ingericht? Dan is het tijd om naar goede raamdecoratie te kijken. De juiste raamdecoratie helpt je namelijk om de ruimtes in jouw woning tot een mooi geheel te brengen. Ben je op zoek naar de juiste raamdecoratie bij Aanhuis? Dan kom je er al snel achter dat er een ruim aanbod beschikbaar is. Voordat je daadwerkelijk een keuze kan maken, moet je eerst kijken waar je rekening mee moet houden. Na het lezen van deze blog heb je binnen een mum van tijd nieuwe raamdecoratie.

Jouw interieur als uitgangspunt nemen

Een van de eerste dingen waar je rekening mee moet houden, is de interieurstijl die je aan wilt houden in jouw woning. Kies voor de juiste materiaalsoorten die bij jouw interieur passen. Als je een industrieel interieur hebt, wil je bijvoorbeeld kijken naar houten raamdecoratie, terwijl je bij een modern interieur wellicht eerder voor stof kiest. Ieder materiaalsoort heeft daarbij ook zijn eigen specificaties. Door alles goed op een rij te zetten en jouw interieurstijl als uitgangspunt te nemen, zorg je ervoor dat de ruimtes goed bij elkaar passen en het één geheel wordt.  

Lichtinval en de kleuren

Verder is het belangrijk om rekening te houden met de lichtinval in de ruimtes. Als je de lichtinval iedere dag zelf wilt regelen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor Luxaflex. Deze gordijnen hoef je namelijk niet volledig open of dicht te doen als je de zonnestralen niet in de ruimte wilt laten komen. Je kan deze rolgordijnen in een groot aantal varianten aanschaffen. Zo heb je de mogelijkheid om de kleuren aan te passen aan de rest van het interieur. Hiervoor kun je de kleuren van de meubelstukken en de kleuren die je op de muren hebt als uitgangspunt nemen.

Afmetingen goed voor ogen hebben

Als laatste zorg je ervoor dat de raamdecoratie de juiste afmetingen hebben. Ramen in een woning hebben niet altijd een standaardafmeting. Voordat je de raamdecoratie bestelt, meet je alles goed op, zodat je weet wat je nodig hebt. Als je ramen geen standaard afmetingen hebben, kan je er ook voor kiezen om de raamdecoratie volledig op maat te laten maken. Zo ben je ervan verzekerd dat de raamdecoratie perfect aansluit en er geen kieren ontstaan. Op deze manier kan je de juiste keuze maken en geniet je straks van een perfect interieur met bijpassende raamdecoratie.

Lees ook:

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.