Wat hang je voor de ramen?

Kijk eens goed naar je ramen. Wat heb jij ervoor hangen? Er is zoveel keuze wat raambekleding betreft, dat het lastig is om te kiezen wat voor jouw woning en interieur het beste werkt. Dat vind ik in ieder geval. Voor ik deze woning betrok, had ik natuurlijk wel een bepaald plaatje in mijn hoofd. De praktijk wees echter uit dat mijn ‘ideaalplaatje’ op dat moment financieel niet haalbaar was. Dus hang je even tijdelijke raambekleding op maar dan…

Dan ben je eindelijk zover dat je gespaard hebt voor nieuwe raambekleding en moet je uitkiezen wat je wilt. Raamdecoratie is best sfeerbepalend voor je interieur, dus je wilt de juiste keuze maken. Ga je voor shutters? Horizontale jaloezieën of lamellen? Rolgordijnen of vouwgordijnen of misschien (duo)plissé? Het soort, de kleur en het materiaal kan ontzettend veel doen voor de uitstraling van een ruimte.

Als je bijvoorbeeld alleen al naar gordijnen kijkt, vond ik het overweldigend toen ik ze wilde uitzoeken voor de slaapkamer van de meisjes. In mijn woonkamer hangen prachtige zwarte gordijnen met een opliggend patroon die perfect in mijn interieur passen. Hingen in het huis van een nichtje van mij, maar ze pasten niet bij haar kleurenschema. Daar heb ik echt heel veel geluk mee gehad, want ze passen precies in mijn stijltje én ze waren de juiste maat ook nog eens.

Voor de slaapkamer van de meisjes heb ik in de bouwmarkt uitgebreid advies ingewonnen over wat daar zou passen. Niet-lichtdoorlatend was belangrijk, zodat ze in de zomer ook goed kunnen slapen. Daarom heb ik de gordijnen laten voeren, wat je wel meteen dubbel zoveel stof kost. En ik moest kiezen uit een enkele plooi of een dubbele plooi. Dat laatste kost ook weer extra stof en zou gezien het kleine raamoppervlak te vol worden. Ik heb er echt voor gespaard om mijn dochters iets moois te kunnen geven op hun kamer en had het geluk dat er precies een kortingsactie liep wat me op een bedrag van ruim 1000 euro zo’n 250 euro scheelde. Voor 2 kamers bij elkaar was ik daardoor ‘slechts’ 800 euro kwijt. Wat een bedragen hè?

Dan is het – zeker vlak na je verhuizing als ALLES toch al veel geld kost – soms een fijnere optie om gewoon kant-en-klare gordijnen te kopen. Dat is vele malen voordeliger en wanneer ze precies passen net zo mooi. Ook als je bijvoorbeeld jaloezieën hebt en aan de zijkanten iets meer sfeer wilt via bijvoorbeeld een gordijnroede met alleen smalle siergordijnen, zijn kant-en-klare gordijnen een uitkomst. Vaak ben je dan voor een paar tientjes klaar en kun je rustig doorsparen voor iets op maat, mocht daar je wens liggen. Inkijk in de wintermaanden is ook niet prettig tenslotte.

In mijn eigen slaapkamer heb ik overigens geen ‘echt’ gordijn, vanwege het Velux dakraam. Hiervoor heb ik een precies passend rolgordijn gehaald, speciaal voor de standaardmaten van Velux-ramen. Afgelopen zomer heb ik daar bij de Karwei nog een rolhor bij gehaald én een plissé rolhordeur voor de buitendeur. Scheelde flink in de prijs in vergelijking met de andere bouwmarkt waar ik hiernaar gekeken had, dus het loont om meerdere winkels binnen te lopen wat dat betreft.

Zonwering aan de buitenkant

Nog één laatste zomertip voor raambekleding: ook voor zonweringen ben je bij Karwei aan het juiste adres. De bouwmarkt heeft op dit moment een aantal slimme knikarmschermen in het assortiment. Deze schermen bieden je veel vrijheid in het afstellen zodat je precies zoveel zon krijgt als jij wilt. En ze zijn ook nog eens superhandig in het gebruik. Een kijkje waard!

Wat hangt er bij jou voor de ramen in de woonkamer en slaapkamers?

Lees ook:

Afbeeldingen: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.