Waarom is een auto leasen zo populair?

Vandaag de dag rijden er maar liefst 11 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens rond in Nederland. Wist je dat een aanzienlijk gedeelte van deze voertuigen niet gekocht zijn? In plaats daarvan zijn ze geleased, wat tegenwoordig steeds populairder wordt in ons land. In principe is dat best logisch, het leasen van een auto biedt namelijk tig voordelen voor zowel ondernemers als particulieren. Hieronder noemen we een paar van deze belangrijke pluspunten!

Hartstikke normaal

Allereerst is het goed om te weten dat het leasen van een auto helemaal geen taboe meer is. Inmiddels is dit zelfs de normaalste zaak van de wereld, vooral voor ondernemers. Je least immers niet alleen meer voertuigen inmiddels, ook telefoons, wasmachines en zelfs televisies kunnen hedendaags geleased worden. Je verspreidt de kosten van de aankoop dan over een grote periode uit, waardoor je niet in één klap een fors bedrag hoeft neer te leggen. Alleen daarom al is het een aanrader om eens op bijvoorbeeld https://www.privateleaseused.nl/ te kijken of je een auto kunt leasen!

Geen zorgen

Een ander belangrijk voordeel van het leasen van een wagen is dat je volledig ontzorgd wordt. In je (private) leasecontract staat namelijk vrijwel altijd dat de leasemaatschappij opdraait voor het onderhoud en de reparaties van je auto. Dit scheelt je dus niet alleen zorgen, maar ook nog eens geld. Als je bijvoorbeeld bij een paaltje op rijdt, hoef je niet te betalen voor de reparatie. Dit is overigens alleen het geval als je kiest voor operational lease, je hoeft dan ook niet de verzekering te betalen. Bij financial lease zijn deze kosten wel voor jou.

Gloednieuwe auto

Veel mensen vinden het belangrijk om in een goede en mooie auto te rijden. Hun voorkeur gaat daarom uit naar gloednieuwe modellen, die natuurlijk wel allemaal een hoog prijskaartje hebben. Om dan alsnog in een nieuwe auto te kunnen rijden, kun je een leasecontract afsluiten. Je hoeft de hoge aankoopkosten zo niet in één klap te betalen, je verspreidt ze juist. Overigens hoeft dit niet altijd een helemaal gloednieuwe auto te zijn, je kunt namelijk ook een gebruikte occasion leasen vandaag de dag. Je bespaart hierdoor flink wat geld! (Mijn eigen lease-auto was bijvoorbeeld al 4 maanden gebruikt met 18.000 kilometers op de teller, toen ik hem heb overgenomen.)

Elektrische auto’s

Je kunt tegenwoordig veel verschillende auto’s leasen. We noemden de gloednieuwe auto’s en de occasions net al even, maar het is ook nog mogelijk om te kiezen voor een elektrische auto. Zo’n voertuig is dan óf nieuw óf tweedehands, dit bepaal je helemaal zelf. Rijden in een elektrische auto wordt in ieder geval een stuk toegankelijker door te leasen!

Lees ook:

Wat vind jij prettig? Liever handje contantje in 1x je auto betalen of toch leasen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.