Boekreview: ESCAPE face your nightmare – GIVEAWAY

Voor kinderen die van spannende boeken houden hebben we een leuke boekentip, de Horrorlandserie van uitgeverij Kluitman! Dit zijn op zichzelf staande verhalen (los van elkaar te lezen) van de hand van fantasyschrijver Alex R. Kahler en allemaal bijzonder spannend. Mijn dochter Feline las ESCAPE, de nieuwste editie uit deze serie.

Door: Lisanne van Uunen

Schminktalentje

Het boek gaat over Cody die gevangen komt te zitten in een pretpark waar fantasie en werkelijkheid door elkaar heen lijken te lopen. Die schorpioenen in de Egyptische attractie blijken hem echt gestoken te hebben en de adem van de T-rex ruikt echt naar dode hond. Hoe zou Cody hier uit ontsnappen? Heb jij nou een horrorliefhebber thuis, laat dan even een berichtje achter onder dit artikel. We geven maar liefst 3 boeken weg! (Aanbevolen leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar.)

Het verhaal van Escape in het kort

Soms zou je willen ontsnappen aan het leven wat je nu hebt. Dat geldt zeker voor Cody, hoofdpersoon in de nieuwe jeugdthriller ESCAPE. Zijn ouders maken eigenlijk altijd ruzie en om dat te ontvluchten stort hij zich volledig op zijn voorliefde voor pretparken. ESCAPE is een pretpark dat nog niet open is en voor de grand opening tal van influencers en bekende kinderen uitnodigt.

Cody is helemaal niet bekend en zet daarom alles op alles om één via de wildcards binnen te komen en dat lukt! Maar als hij eenmaal binnen is, wil hij al snel weer naar buiten. Het lijkt niet alleen allemaal te mooi om waar te zijn, dat is het ook. Dit pretpark klopt namelijk van geen kant, er verdwijnen kinderen. Hoe vinden Cody en zijn nieuwe vrienden ooit hun weg terug naar de echte wereld?

Actuele thema’s  

Hoewel dit verhaal duidelijk in het horrorgenre thuis hoort, is het ook heel actueel. Het sluit naadloos aan bij de huidige wereld waar onze pubers in leven en snijdt thema’s aan die daarin passen. Zo blijken ook de bekende kinderen angsten te hebben. Ze zijn eenzaam, worden geconfronteerd met cyberpesten en moeten constant presteren voor de likes, zelfs ten koste van anderen. Zo heeft dit spannende verhaal zeker een onderlaag. Bekend of onbekend, iedereen heeft zijn/haar angsten en onzekerheden. En soms is een confrontatie met die angsten helemaal zo gek nog niet, want dat kan ook zeker leiden tot persoonlijke groei en ontwikkeling.

Ook leuk trouwens – zeker als je Lockwood de serie hebt gekeken – zijn de spannende Lockwood boeken!

Of mijn dochter van horror houdt?? Guess what?

Winnen-winnen-winnen

Wil jij één van de drie griezelige exemplaren van ESCAPE winnen? Laat dan hieronder een berichtje achter. We loten één winnaar via deze BLOG, één via instagram én mijn dochter Feline kiest uit de reacties (bij beide posts) de meest originele voor het derde exemplaar. 3x kans dus! Meedoen kan tot en met 22 maart.

WINACTIE GESLOTEN: Winnaar via Marstyle.nl: Danielle!

Via Instagram heeft Livia gewonnen en Feline koos Suze als leukste reactie! Bedankt voor het meedoen!

Lees ook:

Leest jouw tiener graag spannende boeken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Anita te Gussinklo zegt:

  Heerlijk zo’n spannend boek.

 2. Jolijn zegt:

  Wat een mooie aanvulling voor mijn boekenkast in de klas, ik maak graag kans!

 3. Irene zegt:

  Dit kan geen toeval zijn. Gisteren was ik aan tafel in gesprek met mijn drie kinderen. Ik vroeg mijn oudste van 11 jaar of ze gezellig samen de kippenvel boeken wilde lezen. Ik vertelde dat ik vanaf groep zes per maand 25 gulden zakgeld kreeg. Ik ging hiermee direct naar de winkel om een nieuw boek te kopen. Ook verjaardagen of andere feestelijke dagen vroeg ik geld of boekenbonnen. Na 28 jaar heb ik al mijn boekenseries nog steeds bewaard! In de hoop ze ooit aan mijn kinderen te geven.

  Toen ik dit boek voorbij zag komen dacht ik we starten een nieuwe verzameling! Dit boek mag niet ontbreken tussen alle griezelige versies die wij al in de kast hebben staan.

  Ik heb twee dochters van 10 en 11 jaar waarmee ik vaak heerlijk samen op bed zit om een verhaal met ze te lezen.

  Ik weet zeker dat dit boek hier door de meiden maar ook door mama met veel enthousiasme ontvangen zou worden.

 4. Danielle zegt:

  Klinkt spannend! Ik doe graag mee voor mijn zoon. Hij is niet zo dol op lezen, maar voor dit soort boeken loopt zelfs hij nog wel warm! 😉

  1. Lisanne van Uunen zegt:

   Hoi Danielle, je hebt gewonnen! Stuur je me een berichtje met je gegevens?

 5. Suleika zegt:

  Spannend boek! Stel je voor dat je naar de Efteling gaat en de Python ineens een echte slang lijkt te zijn en ook de Draak van Joris echt vuur naar je begint te spugen. Ik wil niet eens nadenken over wat er in de andere attracties kan gebeuren. Ik maak graag kans voor mijn dochter!

 6. Silvie zegt:

  It’s so dark around you
  You’re shivering, getting cold
  Lost in a dark chill night
  So creepy, just as told

  Unexpected noises
  Make you hold your breath
  Quick moving shadows
  Spreading the smell of death

  A screaming crow crosses your head
  Your heart bounces in your chest
  It starts to rain, the drips are red
  It scares you so, you are upset

  No moon in this dark night
  To guide you where to go
  By providing you some light
  In this world you didn’t know

  Suddenly there’s a light, so bright
  Picking you up from the deep dark night
  The morning sun welcomes you in a new day
  Providing you warmth and takes you away

 7. Wendy zegt:

  Voor mijn dochter die het creepy gen van mij heeft overgenomen en wie weet is het voor volwassenen ook nog creepy genoeg 🧟‍♀️

 8. Anna zegt:

  Klinkt reuze spannend, ik wil het wel lezen en griezelen

  1. Judith S zegt:

   Wauw, dat lijkt me een mooi boek! Als verrassing voor m’n dochter. Die zal deze erg leuk vinden. Een goed griezel verhaal past altijd. Ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.