De mooiste plekken en de handigste tips voor jouw roadtrip door Roemenië

Roemenië is een prachtig, maar relatief onbekende vakantiebestemming. Zonde, want er is in dit land veel te beleven. Dit land is de perfecte bestemming voor jouw volgende roadtrip. Huur een auto en rijd langs de mooiste uitgestrekte landschappen door naar het strand en de bergtoppen die voorzien zijn van een wit laagje sneeuw. Welke plekken jij in Roemenië echt moet bezoeken en aan welke zaken jij moet denken tijdens deze roadtrip lees je in dit artikel.

roadtrip-roemenie

Vooraf te regelen

Roemenië ligt in Zuidoost-Europa en grenst aan de Zwarte Zee. Het land is lid van de NAVO en de Europese Unie. In Roemenië wordt niet betaald met de euro, maar met de Roemeense lei, ook wel de RON genoemd. Je kan bijna overal met je pinpas betalen, maar het is aan te raden voorafgaand aan je reis wat euro’s om te wisselen voor Roemeense lei zodat je wat contanten bij de hand hebt.

Wanneer je een rondreis gaat maken in Roemenië is het handig om een smartphone bij je te hebben met onbeperkt data. Wanneer er iets gebeurt ben je altijd bereikbaar. Wanneer je een smartphone gebruikt zoals een iPhone kan je gemakkelijk een esim IPhone aanschaffen. Zo heb je overal in Roemenië internet, ben je altijd bereikbaar en kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Daarnaast rijden ze in Roemenië gewoon aan de rechterkant van de weg. Je kan gemakkelijk een auto huren wanneer je in bezit bent van een internationaal rijbewijs.

Foto: Pexels door Andrei Tanase

Vervoer

Niet veel mensen kiezen ervoor om met de auto naar Roemenië te reizen, maar als je genoeg tijd hebt is dit een goede optie. Als je echt doorrijdt ben je er in ongeveer twee dagen. Het beste is om voldoende pauze tussen je reis door te maken, aangezien je onderweg veel mooie plekken tegenkomt waar het leuk is om te stoppen en een overnachting te maken. Wanneer je met de auto naar Roemenië reist is het aan te raden om hier minimaal drie weken te verblijven. Als je niet genoeg tijd hebt en gestresst deze reis heen en terug moet maken voelt het natuurlijk niet echt als vakantie. Een andere optie is om met het vliegtuig heen te gaan en een auto te huren in Roemenië. Een auto huren hoeft hier niet duur te zijn en kan al vanaf twintig euro per dag!

oud gebouw in roemenie
Foto: Pexels door Dids

Bezoeken

Wanneer je een rondreis door Roemenië gaat maken begint deze reis vaak in de hoofdstad van Roemenië: Boekarest. Hier vlieg je ook het makkelijkste en het goedkoopste heen. In deze stad kan je het grootste gebouw van Europa bezoeken, namelijk het Parlementspaleis. Het gebouw is net zo groot als 70 voetbalvelden bij elkaar.

boekarest
Foto: Pexels door Ogeday 

Ook een aanrader om te bezoeken is het kasteel Bran. Er wordt gezegd dat graaf Dracula hier heeft gewoond. Je mag de mooiste weg van de wereld ook niet missen. De tocht die 150 kilometer duurt heet de Transfagarasan. Deze route heeft oneindig veel bochten en loopt door het Fagarasgebergte. Onderweg kom je ook een plek tegen waar je kan bungeejumpen vanaf 166 meter hoogte. Er is genoeg te zien in Roemenië, dus waar wacht je nog op?

Lees ook:

Ben jij er ooit al eens geweest?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.