Weekendje in een vakantiehuis bij Lemeler Esch

In april mochten we een weekendje naar Natuurcamping de Lemeler Esch in het Vechtdal van Overijssel. Linda van Mamaliefde mocht hier een vakantiehuisje uitproberen voor haar blog en omdat wij in die periode bij mijn ouders inwoonden, vroeg ze mij en de kinderen mee. Superleuk en precies wat we nodig hadden: een heerlijk, ruim vakantiehuis, slapen in een echt bed (had ik toen even niet), lekker kletsen met een vriendin en voor onze kinderen nieuwe speelmaatjes. En in dé buitenspeelregio van het land zijn dat alle ingrediënten die je nodig hebt voor wat ontspanning. Al was de hotcub bij ons huisje ook niet verkeerd. 

lemeler esch vakantiehuisjeHet verslag met onze ervaring op Natuurcamping de Lemeler Esch van Linda heb je in april al kunnen lezen. Door de omstandigheden liet die van mij even op zich wachten, maar het was té leuk om er niet over te schrijven. Bovendien heb ik geweldige foto’s gemaakt van de wandelroute en natuurspeeltuin ‘het spoor van de Leeuw’, die ik graag nog met jullie wil delen.

Waarom Lemeler Esch?

Wij konden wel een break gebruiken, daarom nam ik de uitnodiging van Linda om met haar mee te gaan op persreis naar de Lemeler Esch graag aan. De uitnodiging kwam woensdag binnen, werd donderdag bevestigd en vrijdagavond laat kwamen we aan op deze natuurcamping. Woei! Ik houd van spontane acties. Qua reisafstand is het Vechtdal goed te doen vanaf Zuid-Holland. Gelukkig kon Linda wel op tijd vertrekken, en zij was zo lief geweest om de bedden voor de kinderen al op te maken, zodat ze meteen naar bed konden. Het was droog, maar wel ontzettend koud tijdens ons verblijf. Het huisje was echt ruim, heel erg leuk ingedeeld met een verlaagde keuken en slaapkamers waarbij je een traptree omlaag moest, en comfortabel. Van kamperen was dus geen sprake, er zijn op het park genoeg mooie accommodaties te huur van verschillend formaat.

Wij hadden een 6-persoonshuisje. Houd je meer van back to basic kun je ook terecht in een 4-persoons trekkershut. Of je kunt een vriendenweekend boeken met meerdere gezinnen in het 12-persoonshuisje. Tussen de huisjes stond een kleine sauna die je kunt huren. Naast ons huisje was een leuk klein natuurspeeltuintje, maar even verderop bevond zich de grotere speeltuin, een overdekte speelschuur en een speelveldje. De kinderen van 4 tot en met 7 jaar konden overal prima zelf naartoe lopen.

Tijdens ons bezoek werd het kleine buitenzwembad gerenoveerd, maar dat zou nu weer volop in gebruik moeten zijn. De sanitairgebouwen zagen er schoon en netjes uit, met voldoende toiletten in het hoogseizoen. Op de dag van vertrek trakteerden we de kinderen nog even op een ijsje in het modern ingerichte restaurant op de camping. Erg leuk hier is het originele speelgoed in het speelhoekje (met takjes kleine vlotten bouwen) en de goed aangevulde boekenhoek. De eigenaresse vertelde ons dat het spelen met natuurlijke materialen ook wordt doorgevoerd in het animatieprogramma tijdens het hoogseizoen.

Plezier bij het huisje: speeltuintje, pizza’s en hotcub

Ondanks de kou hadden we toch waterpret bij het huisje. We kregen er een hotcub bij: een kleine hottub die je met hout zelf warm stookt. Geweldig voor de kinderen! En voor Linda, die wel van een vuurtje stoken houdt. Heel blij mee, want zelf kan ik dat dus niet. Ze had bovendien een kleine barbecue mee, waarop we zelfgemaakte pizza’s konden bakken. De kinderen vonden het geweldig om zelf de pizza’s te versieren. We aten ze binnen voor de televisie op, want het was buiten best fris.

vakantiepark lemeler esch hotcub

Sowieso was het genieten om er even uit te zijn. Lekker kletsen met een vriendin. Die óók overal foto’s van maakt voor haar blog, haha. En ’s ochtends werden we wakker van de kinderstemmetjes “hoe heet jij?” “hoeveel jaar ben jij?” en het samen spelen met de meegebrachte Sleich diertjes en Kidizoom toen ze elkaar gevonden hadden.

Direct naast het huisje was een klimheuveltje met glijbaan en kruipbuis. Overal lagen denneappels. Als kind heb je verder weinig nodig om plezier te maken. Het huisje had bovendien 2 terrassen: eentje naast de mini speeltuin en aan de andere kant bij de hotcub. Er kon 1 auto bij het huisje staan, via een pasje rijd je het terrein op, de andere auto kon op het parkeerterrein staan bij de entree van de natuurcamping.

lemeler esch vakantiehuisje

Wandelroute Spoor van de Leeuw

Op zaterdag trokken we er op uit richting de Lemelerberg om de kinderwandelroute het ‘Spoor van de Leeuw’ te lopen. De korte route welteverstaan. Aan het eind (of het begin, net wat je kiest) kun je namelijk heerlijk spelen in de natuurspeeltuin die hierbij hoort. Heel ruim, kinderen kunnen er met takken hutten bouwen, over touwladders manouvreren, klimmen, slingeren, rennen, balanceren en nog veel meer. Wel je kind goed in de gaten houden, want met vochtig weer zoals tijdens ons bezoek kunnen de takken en paadjes glad en glibberig zijn. Ook sjouwen met grote takken als je nog niet zo handig bent, is een dingetje. Of in een boom klimmen en er niet meer uit durven. Let op je kind dus!

De wandelroute zelf was prachtig! We liepen door het bos, langs een ravijn en langs de heide… Er was genoeg te zien. Er waren natuurschatten om te verzamelen en omdat wij de korte route hadden gekozen was hij ook niet te lang. Na afloop hebben we lekker in de speeltuin gespeeld en daarna een pannenkoek gegeten in het nabij gelegen restaurant. Ook daar was volop speelgoed en er waren kleurspullen aanwezig.

Dankjewel Linda dat we met je mee mochten! Was erg gezellig en kwam op het juiste moment voor ons. Heerlijk zo spontaan een weekendje weg in een vakantiehuisje.

Meer weten over Natuurcamping de Lemeler Esch? Bekijk alle informatie op de website van dit vakantiepark.

Meer lezen over het Vechtdal in Overijssel?

Was jij al bekend met deze natuurcamping?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.