Trendy tulpen veldboeket

Ruik je de lente al met de zo nu en dan doorpiepende voorjaarszon? Dit is de periode van mijn lievelingsbloem: de tulp. Geen andere bloem wordt zo sterk geassocieerd met de lente. Al sinds de zestiende eeuw wordt deze bloem, oorspronkelijk afkomstig uit Turkije, in ons land gekweekt. Wat extra opvallend is, is dat de tulp trendy blijft en wordt geassocieerd met vrolijkheid. In de nieuwste voorjaarstrends krijgen tulpen zelfs de hoofdrol, yay!

tulpenveldboeket
Foto: iBulb

Ode aan de natuur

Een hippe woontrend is is ‘Ode to Nature’ oftewel ode aan de natuur, in al haar rauwe imperfectie. Daarin past geen strakgebonden boeket, maar juist grillig qua vorm en nonchalant geschikt. Bijvoorbeeld met parkiettulpen of soorten met gefranjerd bloemblad. Combineer ze met een paar takjes uit de tuin en zet de bloemen in een robuuste vaas gemaakt van natuurlijk materiaal. Het wilde karakter van het boeket wordt extra versterkt doordat tulpen doorgroeien in de vaas en hun eigen ‘weg’ gaan. Het natuurlijke tulpenboeket oogt daarom nooit statisch.

tulpenveldboeket
Foto: iBulb

Spelen met vorm

In een andere interieurtrend ‘Layered Spaces’ oftewel gelaagde ruimtes, speelt vorm een belangrijke rol. Daarbij wordt gekozen voor opvallende vazen die uit verschillende elementen lijken opgebouwd. Bijvoorbeeld kokervormig aan de onderkant, bolvormig in het midden en trechtervormig aan de bovenkant. De vazen hebben een gladde structuur en zijn van keramiek of glas. Door verschillende tulpensoorten en kleuren met elkaar te mixen ontstaat vanzelf een vrolijke sfeer. Bovendien krijgt het spel met vorm een extra dimensie: tulpen groeien nog een beetje door in de vaas zodat het voorjaarsboeket dagelijks van vorm verandert.

tulpenveldboeket
Foto: iBulb

Tulpentips: zo blijven ze mooi

  • Tulpen houden van een beetje ruimte in de vaas. Hoewel het verleidelijk is, kun je een vaas beter niet volproppen. Kies dan liever voor een extra vaas.
  • Vermijd rijpend fruit in de buurt van tulpen. Net als bij alle andere bloemen zal het ethyleengas van fruit de tulp sneller laten uitbloeien.
  • Kijk voor meer informatie en tips op Tulpentijd.nl of volg via Instagram (@TulipTime.info) en Facebook (Tuliptime) voor tulpennieuws en inspirerende ideeën.

Tulpen gelukspoppetje aan je cadeaukaartje

gelukspoppetjes-gelukstulpen-uit-amsterdam
Foto: Gelukspoppetjes

Geef je een bosje tulpen cadeau en doe je daaraan een lief kaartje voor de ontvanger? Een schattig klein extra cadeautje is een vrolijk tulpvormig gelukspoppetje. Je kunt ze ook gebruiken voor een traktatie, in een ansichtkaart doen, aan je tas hangen of op een cadeautje vastplakken. De gelukstulpjes op de foto worden per stuk en assortie geleverd. Ze zijn 39 cent per stuk.

Tulpen knuffeltje

tillytulp-knuffel
Foto: Tilly Tulp

Ouders en kind verwennen? De grote mensen krijgen leuke bloemen, voor een kind doe je daar bijvoorbeeld TillyTulp bij. Tilly Tulp is hét tulpenmeisje in knuffelvorm. Ook leuk als souvenir voor familie uit het buitenland of uitwisselingsstudenten die ons land bezoeken. De knuffel is goed vast te houden door kleine kinderhandjes en omdat ze de wereld graag ontdekt wil ze óveral met je naartoe. Prijskaartje is 17,95 euro.

Porselein met tulp

papertalesdesign-aquarel-bordje-papegaai-tulp
Foto: PaperTalesDesign

Een blijvende tulp voor volwassenen geef je cadeau in de vorm van porselein. Deze papegaai tulp op een decoratietegeltje of bord is van PaperTales met prachtige dromerige aquarel illustraties, gemaakt door Sabine Vrijhoef-Welten. Zo kan de bloem bij jou op de muur voor altijd blijven bloeien. De aquarel illustratie is met de hand geschilderd en vervolgens gedigitaliseerd en afgedrukt op een speciale transfer, aangebracht op het bordje en ingebrand op 830oC. Daardoor is het bord vaatwasserbestendig en kun je er niet alleen naar kijken, maar ook van eten. Ook leuk voor de paastafel toch?

Lees ook:

Houd jij ook zo van tulpen en veldboeketten?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.