Fleurige tip: gratis bosje tulpen plukken

Jullie houden net als ik van gratis toch? Daarom deel ik graag deze tip waarmee je kosteloos een leuk bosje tulpen kunt scoren. Op zaterdag 21 januari 2017 is het namelijk Nationale Tulpendag. Het is de officiële aftrap van een nieuw snijtulpenseizoen. Helemaal leuk, want tulpen zijn mijn lievelingsbloemen. Op de Dam in Amsterdam leggen tulpenkwekers die dag een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in verschillende kleuren. Vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis een bosje tulpen plukken (op=op). Naar verwachting is de Dam rond 16.30 uur helemaal ‘leeggeplukt’.

Tulpendag

Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt daarmee ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot eind april (ongeveer 100 dagen lang) is Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Van knalgeel tot donkerpaars, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig. Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan.

Niet alleen in Amsterdam?

Heb je net als ik geen zin om speciaal daarvoor naar Amsterdam af te reizen? De start van het nieuwe tulpenseizoen wordt gevierd in heel Nederland. Veel bloemisten organiseren vanaf 21 januari de Nationale Tulpenweken met bijzondere acties.

Lees ook:

Houd jij ook zo van tulpen? En ben je al eens naar de Dam geweest voor zo’n gratis bosje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Volgmama zegt:

    Superleuke tip! Helaas voor mij even te ver om een paar tulpjes te halen. Ik vind tulpen wel prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.