Fleurige tip: gratis bosje tulpen plukken

Jullie houden net als ik van gratis toch? Daarom deel ik graag deze tip waarmee je kosteloos een leuk bosje tulpen kunt scoren. Op zaterdag 21 januari 2017 is het namelijk Nationale Tulpendag. Het is de officiële aftrap van een nieuw snijtulpenseizoen. Helemaal leuk, want tulpen zijn mijn lievelingsbloemen. Op de Dam in Amsterdam leggen tulpenkwekers die dag een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in verschillende kleuren. Vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis een bosje tulpen plukken (op=op). Naar verwachting is de Dam rond 16.30 uur helemaal ‘leeggeplukt’.

Tulpendag

Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt daarmee ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot eind april (ongeveer 100 dagen lang) is Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Van knalgeel tot donkerpaars, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig. Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan.

Niet alleen in Amsterdam?

Heb je net als ik geen zin om speciaal daarvoor naar Amsterdam af te reizen? De start van het nieuwe tulpenseizoen wordt gevierd in heel Nederland. Veel bloemisten organiseren vanaf 21 januari de Nationale Tulpenweken met bijzondere acties.

Houd jij ook zo van tulpen? En ben je al eens naar de Dam geweest voor zo’n gratis bosje?

Reacties

  1. Volgmama zegt:

    Superleuke tip! Helaas voor mij even te ver om een paar tulpjes te halen. Ik vind tulpen wel prachtig!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.