Rozemarijn olie voor haargroei: TikTok trend of helpt het echt?

Op TikTok komt de ene na de andere trend voorbij. Als je aan de “hairtok” kant van de app zit, heb je misschien wel eens voorbij zien komen dat gebruikers zweren bij rozemarijnolie voor je haar. Maar is deze olie nou echt het wondermiddel voor een mooie bos haar of is het alleen maar een trend? Wij zochten het voor je uit.

rozemarijnolie-haargroei

Wat is rozemarijn olie?

Rozemarijnolie is inmiddels een ware hype op de video app TikTok. De hashtag #rosemaryoil is inmiddels al meer dan tweehonderd miljoen keer bekeken en mensen delen massaal hun succesverhalen met rozemarijn olie voor een betere haargroei. Maar wat is rozemarijn olie dan precies? De olie komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en is een bleke vloeibare olie van de rozemarijn plant met een kruidachtig aroma. Het wordt vaak gebruikt in parfums, huidverzorging en haarverzorging als een antioxidant, ontstekingsremmend en antimicrobieel ingrediënt.

Wat kan doet het met je haar?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: wat kan deze olie voor je haar doen? Marnie Nussbaum, een gecertificeerde dermatoloog heeft hier onderzoek naar gedaan en legt uit dat de rozemarijn plant carnosinezuur bevat, van deze stof is bekend dat het zenuwbeschadiging en weefselbeschadiging geneest en de celvernieuwing verbetert. Ook stimuleert het zenuwgroei en verbetert het de bloedcirculatie. Nu vraag je je misschien af ‘maar wat heeft dat met mijn haar te maken?’ De reden waarom de bloedcirculatie zo belangrijk is voor de haargroei, is dat zonder een goede bloedtoevoer de haarfollikels niet de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om het haar te laten groeien, ze kunnen dan zelfs afsterven.

Rozemarijn olie kan dus zeker de haargroei bevorderen, maar onthoud wel dat niet alle lokken op magische wijze zullen veranderen als je de olie drie keer hebt gebruikt. Het verschilt per persoon hoe lang het duurt voor je resultaat ziet, maar over het algemeen kan je uit gaan van zes maanden.

Wie kan deze olie gebruiken?

Eigenlijk is het geschikt voor elk haartype, omdat de voordelen van de olie gericht zijn op de haarzakjes en niet op de haarstreng. Het is ook veilig te gebruiken op geverfd haar, vooral omdat het voornamelijk rechtstreeks op de hoofdhuid moet worden gebruikt. Op andere plekken heeft het geen zin.

Hoe gebruik ik de olie op mijn haar?

Er zijn twee manieren om de olie op je haar te gebruiken:

  1. Verdun het een beetje door het te mengen met een andere dragende olie (bijvoorbeeld met laurierbesolie die te vinden is in aleppo zeep), dit vermindert irritatie als je een gevoelige hoofdhuid hebt. Ook zorgt dit ervoor dat je haar niet beschadigd.
  2. Of meng het met je shampoo of conditioner – was daarna wel grondig je haar om alles eruit te krijgen. En zorg hierbij dat je het alleen op de hoofdhuid aanbrengt (dus niet je hele haar ermee insmeren), daar waar de olie het gewenste effect heeft: op de haarzakjes.

Lees ook:

Heb jij al eens rozemarijnolie gebruikt?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.