De gelaarsde kat 2: De Laatste Wens is het wachten waard

Geloof het of niet maar de laatste Shrek gerelateerde film kwam alweer 10 jaar geleden uit. Nu voel ik me niet alleen acuut oud maar denk ook met veel plezier terug aan de films die we allemaal meer dan één keer hebben gezien. Dit weekend ging het tweede deel van De Gelaarsde Kat: de laatste wens in première. Wij waren uitgenodigd en ik heb een verslagje voor jullie geschreven over deze te leuke film.

Door: Lisanne

Sequal profs

Als je goede herinneringen hebt aan een film is het altijd maar de vraag of een vervolg dat kan evenaren. Maar bij Dreamworks kennen ze de slagen van de zweep. Ze weten hoe ze een film neer moeten zetten. Deze film heeft humor, het verhaal is verassend vernieuwend en de graphics (met veel reflecties), stemmen en muziek zijn niet te evenaren.

My audience

Ik was met mijn drie kids; Quinten van 12, Feline van 11 en Lucas van 4 jaar. De film heeft een aanbevolen leeftijd van 6+ maar mijn kleine kabouter vond dit niet te eng. Met een grote broer en zus kijkt hij net zo makkelijk mee met Wednesday en Jurrasic World, hij is wel wat gewend laten we maar zeggen. Eerlijkheid gebied dat er veel gevochten wordt in deze film, de gelaarsde kat is tenslotte en bandiet! Tenminste zo gedraagt hij zich in de meeste van zijn 9 levens. Deze film is dus niet voor tere zieltjes maar dat kun je voor je eigen kind wellicht het beste zelf inschatten.

Het Verhaal van deze film

In deze film komt Kat erachter 8 van zijn 9 levens verspild te hebben, oeps… Aanvankelijk probeert hij een leven als pensionado om in zijn laatste leven het gevaar niet op te zoeken. Maar dan komen ‘Haartje’ en de drie beren (Goudlokje) op zijn pad en komt hij erachter dat er een Wensster bestaat. De gelaarde kat besluit nog één keer het avontuur op te zoeken om zijn levens terug te wensen. Hij is alleen niet de enige die een wens wil doen.

De kleine onzelfzuchtige spraakwaterval Perrito vergezeld hem op zijn reis en ook Kitty Poezelpootjes die we kennen uit de eerdere gelaarsde kat film, kruist hun pad. De ‘bad’ guys zijn naast Haartje en de drie beren, ‘Big’ Jack Horner die jaloers is op Pinokkio en strooit met de door hem gestolen magische ornamenten uit tal van andere sprookjes & last but not least, de Grote Boze Wolf.

Al met al is de verhaallijn wel weer knap in elkaar gedraaid want je moet het maar aandurven om bekende figuren te plaatsen in een nieuw verhaal. Daarbij krijgen we in dit verhaal ook wel echt een andere kant van Kat te zien. Er wordt niet alleen duidelijk dat hij geen wiskunde knobbel heeft (aangezien hij niet wist dat zijn levens bijna op waren, got it?) maar ook zijn gevoelige kant wordt belicht. Ik ga natuurlijk niet alles verklappen want de plottwist is zeker de moeite waard.

Bekijk ook zeker even de trailer

Het oordeel: wat vonden we van deze film?

Wij viertjes hebben unaniem genoten. De film is spannend, grappig en met spectaculaire vormgeving. Ook de sfeer rondom de première was echt een feestje. Overal ballonnen en netjes verzorgd.

Persoonlijk ben ik trouwens benieuwd naar de Engelse versie want die stemacteurs zijn toch ook altijd wel geweldig, het is voor niets dat Antonio Banderas genomineerd is voor een Oscar voor zijn vertolking van De Gelaarsde Kat. Maar daarmee wil ik zeker niet zeggen dat het in het Nederlands niet goed is. Alleen maar fijn dat er een NL versie is want anders hadden de kleinere kids nog niet kunnen kijken. Stiekem ben ik bij deze film namelijk fan van de berenfamilie die met een Brabants accent praat, dat klinkt wel echt super gezellig.  De stemacteurs waren ook bij de première die voor de kids ook super leuk was opgezet. Halloradio was aanwezig voor wat entertainment en ook De Gelaarsde Kat zelf mocht niet ontbreken. Maar ssst… van dichtbij is bij best nog wel spannend, aldus Lucas.

Vakantietip

Dus wil je er nog even lekker tussenuit met de kids in de kerstvakantie dan is dit een aanrader. Je zit er droog en warm en kan als ouder lekker nostalgisch meekijken. De Gelaarsde Kat 2: De laatste wens is vanaf 16 december te zien in de bioscoop. Natuurlijk is het ook een goede reden om die Shrek films nog eens terug te kijken. Dat kan trouwens via Netflix, Amazon Prime, Viaplay en Pathe Thuis. Geniet ervan! 

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.