3 tips voor het uitzoeken van een bad

Ben je dringend toe aan ontspanning, maar laat je agenda dit niet toe? Dan is het tijd voor een ligbad. We helpen je graag op weg met de drie beste tips. Zo weet je zeker dat je straks helemaal tot rust komt in je nieuwe ligbad. 

tips bad uitzoeken

Tip 1: bekijk goed welk type bad het beste in je badkamer past

Elke badkamer is anders. De ene woning beschikt over een ruime badkamer en de ander over een kleine badkamer. Wanneer je op zoek gaat naar een bad, is het dan ook verstandig goed te kijken naar de ruimte die je beschikbaar hebt. 

Heb je een ruime badkamer? Dan is een vrijstaand bad kopen een uitstekende optie. Wie een gemiddeld ruime badkamer heeft, kan beter kiezen voor een halfvrijstaand bad. Dit is een bad dat deels in de muur verwerkt wordt. Hierdoor oogt het als een vrijstaand bad, terwijl het aanzienlijk minder ruimte in beslag neemt.

Heb je een kleine badkamer, maar wil je wel bad? Overweeg dan een bad douche. Dit is een bad, waarin je doucht. Om te voorkomen dat de hele badkamer nat wordt, scherm je het bad af met een badwand. Weet je nog niet zo goed waar je naar op zoek bent? Zoek dan eens naar inspiratie voor in de badkamer.

Tip 2: kies het juiste materiaal

Welk materiaal je kiest, is afhankelijk van enkele factoren. Uiteraard zijn je persoonlijke wensen en voorkeuren van belang. Daarnaast is je budget bepalend. Veel ligbaden zijn gemaakt van hoogwaardig acryl. Over het algemeen is dit de voordeligste optie. Naast acryl kun je onder andere kiezen voor een bad gemaakt van plaatstaal, cast marble of quaryl.

Wist je dat er tegenwoordig ook baden van solid surface verkrijgbaar zijn? Solid surface ligbaden zijn gemaakt van een combinatie aan materialen. Denk hierbij aan acryl, polyester en verschillende harsen. Deze combinatie maakt dat het bad lang mee gaat en niet slijt. Daarnaast is het materiaal vlekbestendig en goed schoon te maken. Solid surface is dus een hygiënische en duurzame keuze. 

Tip 3: vergeet de badkraan niet

Zonder kraan heb je natuurlijk weinig aan je nieuwe bad. Kies voor een kraan die past bij de stijl van je badkamer. Heb je een industriële badkamer? Een zwarte, gouden of koperen kraan past hier goed bij. Wie een blauwe badkamer heeft, kan de badkamer compleet maken met een kraan van chroom of koper. Er zijn eindeloos veel badkranen verkrijgbaar. Neem daarom de tijd voor je zoektocht en maak je badkamer compleet met een stijlvolle badkraan. 

Beschikt je bad nog niet over kraangaten? Vraag een loodgieter deze gaten voor je te boren. Zo weet je zeker dat er geen onnodige beschadigingen ontstaan. Daarnaast weet je zeker dat de kraan op de juiste plek komt te zitten. 

Lees ook:

 Nu nog een heerlijke badolie of bruisbal, je spotify relax playlist aan en… ontspannen maar!

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.