Handgrepen en deurbeslag: de mogelijkheden, aanpak en kosten

Snel je interieur veranderen? Begin eens met nieuwe handgrepen en deurbeslag. Dit kan veel betekenen voor de uitstraling. Maar hoe pak je dit aan? Wat zijn de mogelijkheden? En welk kostenplaatje hangt hieraan vast?

handgreep-deurbeslag

Je interieur een nieuwe look geven

Handgrepen en deurbeslag zijn kleine onderdelen, maar ze kunnen veel betekenen voor de uitstraling van je interieur. Een snelle en eenvoudige manier om je huis een andere look te geven, is om simpelweg deze te vervangen. Bovendien zijn er veel verschillende soorten en stijlen beschikbaar. Wat je wensen en budget ook zijn, er is altijd wel iets dat bij je past.

De mogelijkheden

Bepaal eerst wat je wensen zijn en welke stijl je wilt. Als je op zoek gaat naar nieuwe handgrepen en deurbeslag, heb je keuze uit veel verschillende soorten en stijlen. Je kunt denken aan klassieke, landelijke of moderne handgrepen. Maar er zijn ook allerlei materialen beschikbaar, zoals kunststof, metaal in verschillende soorten of zelfs hout. Welke sfeer heb je nu? Wat zou je graag willen? Is het voor een binnendeur of buitendeur bedoeld? Of misschien voor de ramen?

Een deur handgreep is bijvoorbeeld heel geschikt voor openslaande deuren, schuifdeuren en-suite deuren. Ook op een zware of licht klemmende voordeur komt zo’n greep goed van pas.

Wanneer je voor de klassieke jaren ’30 look gaat, wil je wellicht espagnoletten als handgreep voor de ramen. Ook het schild (het metalen plaatje) van je deurgreep is natuurlijk sfeerbepalend en afhankelijk van jouw woonsfeer en of het past bij de bouwstijl van je huis.

Bij een voordeur neem je de brievenbus mee in het totaalplaatje. En is daar misschien – zeker na verhuizing – ook een nieuw slot gewenst? Of een deurdranger voor het luchten tijdens warme zomerdagen die voorkomt dat je deur veel te hard dichtslaat door de wind?

De aanpak en het kostenplaatje

Vervolgens kun je gaan kijken naar de verschillende soorten en materialen en bepaal je budget. Voor hoeveel deuren heb je het deurbeslag nodig? Moet dit allemaal in dezelfde stijl zijn? Of wil je het bijvoorbeeld alleen beneden of alleen voor de buitendeuren vervangen? Of gaat het slechts om een minimetamorfose van de keukendeurtjes? Kies vervolgens de handgrepen en deurbeslag die het beste bij je passen. Als je budget 500 euro is, kun je daar 10 binnendeuren mee doen met deurbeslag van 50 euro maar ook bijvoorbeeld 2 buitendeuren inclusief brievenbus voor 250 euro per deur. Dit heeft flink wat invloed op de prijscategorie waarin je zoekt. Gemiddeld liggen de tarieven voor binnendeurklinken ergens tussen de 20 en 50 euro per deur. 

Het kostenplaatje voor nieuw deurbeslag is een relatief kleine investering op de totale inrichting van een ruimte. Nieuwe handgrepen en deurbeslag zijn per deur niet heel prijzig, maar het bedrag kan natuurlijk wel oplopen als je meteen 10 deuren in de metamorfose gooit. De totaalprijs is natuurlijk afhankelijk van het soort en het materiaal dat je kiest. Houten handgrepen hebben een luxere uitstraling en zijn bewerkelijker, daarom zijn deze vaak wat prijziger dan bijvoorbeeld makkelijker te produceren kunststof handgrepen. Ga je voor sierwerk – dat met de hand wordt gemaakt – is het weer een ander verhaal. Bovendien kunnen de kosten ook verschillen per aanbieder. Het is daarom verstandig om verschillende winkels of webshops met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste deal krijgt. Enneh… kijk even of ze je korting aanbieden wanneer je inschrijft voor de nieuwsbrief! Dat scheelt zo een leuk bedrag op de totaalprijs!

Tip: maak een moodboard op Pinterest met plaatjes van jouw gewenste woonsfeer inclusief afbeeldingen van deurbeslag dat je mooi vind!

Lees ook:

Ga je voor strak en industrieel? Een brocante koperlook inclusief trekbel? Stijlvol zwart? Een metalen klink met ebbenhouten greep? Wat is jouw woonwens?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.