Jouw nekhernia effectief laten behandelen

Wanneer iemand met hevige nek- of rugpijn kampt, wordt de ernst er niet altijd van ingezien. Maar nekklachten of rugklachten kunnen wel degelijk heel serieus zijn. Zeker wanneer de pijn gepaard gaat met tintelingen in de ledematen, is dit het geval. Er kan dan namelijk sprake zijn van een hernia. Dit is een uitstulping van een tussenwervelschijf die voor een beknelling van een zenuw kan zorgen. Een hernia is pijnlijk, maar vaak wel goed behandelbaar.

Symptomen van een nekhernia

Iedereen kan weleens last hebben van nek- of rugpijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een vastzittende nek nadat je gedurende de nacht verkeerd hebt gelegen. Je werkhouding achter de laptop die niet helemaal juist is. Of wat dacht je van de rugpijn bij het maken van een verkeerde beweging tijdens het sporten? Nekklachten of rugklachten hoeven niet ernstig te zijn. Ze zijn vaak van voorbijgaande aard. Maar is de pijn ondraaglijk en houdt deze gedurende lange tijd aan? En heb je daarnaast ook nog eens last van tintelingen in je armen of benen? Dan kan het zomaar zo zijn dat je een hernia hebt. Kamp je inderdaad met een nekhernia? Dan kan een nekhernia behandeling gelukkig voor een verlichting van de klachten zorgen. Bovendien kunnen behandelingen soms zelfs de nekhernia in zijn volledigheid wegnemen.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Doordat de herniabehandelingen hoopvolle resultaten laten zien, wil je als herniapatiënt zo snel mogelijk worden behandeld. Maar wat houdt een behandeling hernia eigenlijk in? De arts zal altijd de voorkeur geven aan en fysiotherapiebehandeling. Deze behandeling is immers het minst ingrijpend voor je lichaam. Maar de effecten van gerichte oefeningen kunnen wel degelijk heel effectief zijn. Blijkt de fysiotherapie niet of onvoldoende aan te slaan? Dan kan er medicatie worden ingezet. Blijf je ondanks dit alles ondraaglijk veel pijn houden? Dan kan er een operatie worden uitgevoerd. De tussenwerveluitstulping zal tijdens deze operatie worden verwijderd. De beknelde zenuw(en) zal hierdoor weer ruimte krijgen waardoor de pijn zal afnemen of verdwijnen.

Kom erachter of jij een hernia hebt

Een hernia is een ingrijpende lichamelijke aandoening die voor veel overlast kan zorgen. Kamp je met hevige nek- of rugpijn? Dan wil je natuurlijk weten wat er aan de hand is. De oplossing van de pijn begint immers met een diagnose. Om erachter te komen of je een hernia hebt, zal de arts diverse onderzoeken doen. Op de eerste plaats zal de arts naar jouw symptomen en de daarbij horende beperkingen kijken. Tevens zal er een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd. En tot slot behoren ook diagnostische tests zoals een MRI scan tot de beschikbare onderzoeksmethoden. Op basis van al deze uitkomsten kan worden vastgesteld of je een hernia hebt.

Lees ook:

Sterkte als je er last van hebt!

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.