Droge huid? Zo verzorg je ‘m het best

Het kan enorm vervelend zijn: een droge huid. Gelukkig zijn er verschillende verzorgingstips die je kunt toepassen, om de problemen van een droge huid te verminderen. Waar kun je allemaal aan denken? Lees verder voor onze tips.

Juiste verzorgingsproducten gebruiken

De belangrijkste tip die we je willen meegeven: gebruik de juiste verzorgingsproducten. Dit draait allereerst om de producten van een gerenommeerd merk. Het is de investering absoluut waard: de problemen met je droge huid kun je verminderen, met bijvoorbeeld de kwalitatieve producten van Kiehl’s. Let verder op het specifieke product dat je uitkiest. Je zult niet de eerste zijn die een product bedoeld voor een vette huid per ongeluk op een droge huid smeert. Het is dus zaak om altijd de verpakking te lezen, en een product te kiezen dat speciaal bedoeld is voor de droge huid. Zo kies je namelijk voor de juiste voeding. Ga bijvoorbeeld voor een hydraterende crème van The Ordinary. De effectieve werking is ontstaan doordat er uitgebreid is getest met klinische technologieën en zo de perfecte combinatie is gemaakt met ingrediënten van dit product, dat maakt dat je voor volledige huidverzorging kiest.

Huid op regelmatige basis verzorgen

De ene dag braaf je routine volgen en ‘m de andere dag overslaan? Daar heeft je huid niet veel baat bij. Het is namelijk juist belangrijk om je routine netjes bij te houden. Alleen zo kun je je huid écht voeden en hydrateren, op de langere termijn. Wees hier dus niet te laks in. Zowel in de ochtend als in de avond is het belangrijk om je huid te verzorgen. Ook na het douchen is het slim om je droge huid in te smeren en te verzorgen. Gebruik hiervoor een fijne bodylotion of een lekkere huidolie. Merk je bijvoorbeeld dat je dit vlak voor bedtijd niet meer doet, omdat je zo snel mogelijk onder de wol wilt liggen? Dan kun je je crème ook al prima na het avondeten aanbrengen – als je nog niet te moe bent. Op die manier maak je het makkelijker voor jezelf. Reinig uiteraard wel eerst even je gezicht!

Gezond eten en drinken

Wat je eet en drinkt heeft ook invloed op de kwaliteit van je huid. Eet gevarieerd en gezond. Vitamines maken je huid bijvoorbeeld gezonder – zo verzorg je de huid van binnenuit. Maar nog wel belangrijker is om voldoende water te drinken. Thee mag natuurlijk ook. Drink het liefst twee liter water op een dag, want ook dit ga je terug zien in je huid!

Lees ook: 5 tips om meer water te drinken

Oppassen voor nadelige omgevingsfactoren

Een droge huid ontstaat vaak door nadelige omgevingsfactoren. Probeer hierop te letten en deze factoren zo min mogelijk invloed te laten hebben. Douche je bijvoorbeeld erg lang en heet? Hier maak je je huid niet blij mee. Ga liever wat kouder en korter douchen (scheelt ook weer op je gasrekening), met een milde zeep zonder alcohol. Droog vervolgens je huid af met een zachte handdoek: zorg dat dit niet te veel schuurt. Zet de verwarming niet te hoog, maar trek liever een extra trui aan. Of zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis, met een luchtbevochtiger in de woon- en slaapkamer. Bescherm je goed tegen guur weer. En de laatste tip: slaap voldoende, in een koele slaapkamer!

Hoe geef jij jouw droge huid een oppepper?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.