Multisupplementen gebruiken? Hier lees je er alles over!

Wie niet voldoende vitamines, mineralen en/of vetzuren binnenkrijgt, kan voedingssupplementen gebruiken. Hiermee vul je het aantal voedingsstoffen aan tot de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Heb je een tekort aan meerdere vitamines, mineralen en/of vetzuren? Dan kun je verschillende voedingssupplementen gebruiken om dit aan te vullen. Je kunt daarnaast voor multisupplementen kiezen. Als dit je niets zegt, wil je er waarschijnlijk eerst wat meer over weten voordat je kunt bepalen of dit iets voor jou is of niet. Daarom lees je hier alles over multisupplementen.

Wat zijn multisupplementen precies?

Voordat we verder ingaan op multisupplementen, is het eerst handig om te weten wat dit precies zijn. Aan de naam kun je dit in principe al afleiden. De benaming multisupplementen gebruiken we namelijk voor voedingssupplementen die meerdere vitamines bevatten. Zo zijn er bijvoorbeeld supplementen die verschillende soorten vitamines bevatten. Wie zo’n voedingssupplement gebruikt, vult met slechts één supplement meerdere soorten vitamines aan. Dit brengt ons direct bij het grootste voordeel van multisupplementen. Je hoeft namelijk niet allerlei verschillende supplementen in te nemen, want één voedingssupplement volstaat.

Multisupplementen zijn géén vervanger

Er zijn mensen die multisupplementen slikken en denken dat hun lichaam op deze manier voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit is alleen niet het geval. Gebruik je multisupplementen? Dan moet je nog steeds blijven letten op wat je dagelijks eet. Voedingssupplementen zijn namelijk geen vervanger van de voedingsstoffen die je lichaam uit jouw voeding haalt. Ze zijn hier enkel een aanvulling op. Denk daarom niet dat je jouw lichaam gezond houdt door enkel gebruik te maken van voedingssupplementen. Reden genoeg om altijd op jouw dagelijkse voeding te letten en gezonde producten te kiezen.

Multisupplementen voor extra vitamines

Heb je een tekort aan vitamines, vetzuren en/of mineralen? Dan zoek je mogelijk multisupplementen die precies deze voedingsstoffen bevatten. De kans is klein dat je er eentje vindt, want deze voedingsstoffen worden niet snel gecombineerd in multisupplementen. Wie extra magnesium en vitamine B12 nodig heeft, moet hier waarschijnlijk verschillende supplementen voor kopen. Als je enkel een tekort hebt aan bepaalde vitamines, biedt een multisupplement mogelijk wel uitkomst. Veel multisupplementen bevatten namelijk meerdere vitamines.

Aandachtspunten bij multisupplementen kopen

Ben je overtuigd van de voordelen die multisupplementen met zich meebrengen? Dan wil je hier mogelijk zelf ook gebruik van maken. Sommige mensen kopen de eerste beste supplementen die zij tegenkomen, maar dit raden wij je niet aan. Waarom niet? Omdat er nogal wat verschil zit in multisupplementen. Zo bevat het ene supplement meer vulstoffen dan de andere. Het nadeel van deze stoffen is dat je er eigenlijk niets aan hebt. Wie optimaal wil profiteren van de voordelen die multisupplementen met zich meebrengen, doet er goed aan voor supplementen met weinig vulstoffen te kiezen. Hier betaal je weliswaar wat meer voor, maar je lichaam heeft er meer aan dan multisupplementen met veel vulstoffen.

Ga ook nooit zomaar supplementen slikken. Een overdosis van bepaalde vitamines kan schadelijk zijn voor je gezondheid en juist klachten veroorzaken in plaats van wegnemen. Hoofdpijn, misselijk, duizelig en wat al niet meer kunnen ontstaan bij een vitamine overdosis. Middels een bloedonderzoek via de huisarts ontdek je welke je exact tekort komt. 

Lees ook: 

Welk supplement vind jij een aanrader?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.