Eindelijk weer ongestoord op vakantie

Voor velen onder ons is de vakantie een van de mooiste periodes van het jaar. Voor mij in ieder geval wel! Daarom is het zo fijn dat we eindelijk weer mogen. Een week of langer in het buitenland geeft  het hele jaar energie. Je ontdekt nieuwe culturen of ontspant gewoon lekker met een fris drankje in de zon. Door slim te boeken hoeft een luxe vakantie trouwens helemaal niet duur te zijn.

jaffa in tel aviv dana friedlander
Jaffa (Yafo in het Hebreeuws) ligt net ten zuiden van Tel Aviv in Israël en alhoewel het onderdeel uitmaakt van Tel Aviv, verschilt dit stadsgedeelte enorm met de rest van de stad. Zo is Jaffa een oude stad, net iets meer dan 100 jaar oud, en heeft het veel Arabische invloeden. Dat is goed te merken aan de architectuur in de oude binnenstad. Verder hangt er een gezellige sfeer en zijn er veel knusse eettenten. Wie rust wil, kan naar de Jaffa haven en gezellig wandelen langs het water. Foto: Dana Friedlander

Een welverdiende vakantie in de tropische zon

Ik ben gek op Nederland, maar over het weer ben ik minder te spreken. Veel dagen van het jaar is het grauw en regenachtig. Bovendien weet je nooit zeker wat je te wachten staat. Tijdens de zomer is het meestal aardig weer en schijnt er regelmatig een zonnetje. Maar daar ga je niet blindelings vanuit. Daarom valt een vakantie in Nederland nogal eens in het water. Vrijwel letterlijk, want na een paar flinke hoosbuien is alles doorweekt. Een veiligere keuze is een vakantie naar een warmere bestemming met minder kans op regen. Curaçao is bijvoorbeeld erg in trek. In dit tropische land in de Caraïben geniet je van een heerlijk zonnetje op een uitgestrekt strand.

willemstad curacao
Nu de sky de limit is voor Europeanen, is de zee dat ook. Doordat de Verenigde Staten hun grenzen terug openstelden voor niet-Amerikaanse burgers, kan Holland America Line daardoor sinds maanden eindelijk terug gasten aan boord verwelkomen op haar cruises in het Caraïbisch gebied. Foto: Holland America Lina, Willemstad; Curacao.

Zorgvuldig prijzen vergelijken op het internet

Wie rondkijkt op het internet komt al snel tot de conclusie dat de prijzen voor vergelijkbare vakanties behoorlijk verschillen. Reisbureaus lijken hun tarieven bijna willekeurig te bepalen. Dat is natuurlijk niet zo. Maar het is wel een feit dat je honderden euro’s bespaart wanneer je even rustig de tijd neemt voordat je en vakantie boekt. Op deze website kun je actuele aanbiedingen bekijken.

mullet bay beach sint maarten
Eén van de mooiste stranden op St. Maarten is Mullet Bay Beach, zou je hier niet naartoe willen? Het zand is hagelwit, het water azuurblauw en het strand wordt omringd door een lange rij palmbomen. Je vindt hier alle elementen voor een ultieme relaxdag. Inclusief beach bars voor een tropische verkoeling. De actievelingen onder ons kunnen door de rustige stroming hier ook zeer goed snorkelen. Voor de kust zwemmen er al enkele vissen maar wie richting de rotsen zwemt zal worden verrast door verschillende kleurrijke vissoorten. Foto: USP, Mullet Bay Beach – St. Maarten

Weer even opladen voor de rest van het jaar

Het leven daagt ons iedere dag uit. Op het werk zijn we druk en komen de deadlines in hoog tempo op ons af. Ouders met jonge kinderen weten dat het thuis ook niet altijd een oase van rust is. Soms heb je gewoon even nodig om helemaal te ontspannen. Dat zeg ik niet zomaar, psychologen adviseren om af en toe helemaal niks te doen. Je komt mentaal weer helemaal bij. Een vakantie is dus eigenlijk veel meer dan een periode doen waar je zin in hebt. Het heeft het hele jaar door effect. Aangezien we ongeveer 2 jaar belemmerd werden om op reis te gaan, is dit hét moment om je droomvakantie te boeken. Ik heb nog zoveel prachtige bestemmingen op mijn wishlist staan.

punta cana strand
Een populaire ansichtkaartbestemming met tropisch strand is Punta Cana in de Dominikaanse Republiek. Gelegen in het oosten van de Dominicaanse Republiek, staat het synoniem voor hagelwitte stranden, azuurblauw water, snorkelen en duiken naar het rif. Foto: Verkeersburo Dominicaanse Republiek

Lees ook:

Waar zullen we eens naartoe? Wat heb jij voor deze zomer geboekt?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.