Chillen met die billen: 7 hangmat vakanties dichtbij en ver weg

Relaxen in de zon, dat lijkt me wel wat als ik nu naar buiten kijk. Het plaatje van mijn dochter met haar flesje cola chillend in een hangmat op paradijselijk Santa Monica Beach – één van de mooiste stranden ter wereld – op het Kaapverdische Boa Vista popt steeds op in mijn geheugen. Helemaal omdat ik vlak daarna een walvis spotte. Hangmatvakanties heb je gelukkig zowel dichtbij als ver weg. Ik zet er 7 voor je op een rij!

vakantie boavista kaapverdie
Dochterlief chillt in een hangmat op één van de mooiste stranden ter wereld… Santa Monica Beach op Boa Vista Kaapverdië.

Natuurhuisje in Epe

Verborgen in het Veluwse bosgebied – gewoon in Nederland dus – ligt deze bijzondere cabin op een privé bosperceel van ruim 2100m2. Bij aankomst voel je gelijk een gevoel van rust over je heenkomen. De drie slaapkamers beschikken over een sfeervolle inrichting met elk uitzicht op de gekleurde bossen. Relax in de hangmat, waag een sprong op de trampoline of daag elkaar uit met een potje tafeltennis. In de omgeving zijn er genoeg activiteiten te beleven: maak een fietstocht door de knisperende bladeren of ga met de boswachter mee op wildsafari en ontdek de wilde dieren in Epe. Een weekend in dit natuurhuisje is al voldoende om helemaal tot rust te komen, maar de kans is groot dat je hier niet meer weg wil.

natuurhuisje epe hangmat
Foto: Natuurhuisje

Tip: Je kunt uiteraard ook in je eigen tuin een hangmat ophangen!

Corn Island in Nicaragua

Voor het tropengevoel met palmbomen is het Caribisch gebied fantastisch. Wat dacht je van de Corn Islands, die 70 kilometer uit de Caribische kust liggen, voor de kust van de stad Bluefields. Het 10 vierkante kilometer grote Great Corn Island en 2,9 vierkante kilometer Little Corn Island vormen tezamen de Corn Islands – toepasselijk zo genoemd omdat er ooit mais werd geteeld – een paradijsje van sprankelend wit zand, kraakhelder turquoise water en een zeer relaxte Caribische sfeer. In het verleden waren de eilanden toevluchtsoorden voor piraten, tegenwoordig vind je hier een gemixt publiek van backpackers en surfers. Ben je op zoek naar een hangmat onder kokospalmen en ‘s avonds of vers gevangen kreeft eten, dan is dit jouw locatie. Of kies je liever voor All Inclusive ?

Foto: Visit Centro America

Onthaasten op de boerderij bij BoerenBed

Dat mensen beeldschermmoe zijn en tot rust willen komen in de natuur, merken ze ook bij BoerenBed. “Mensen kiezen bewust voor een vakantie bij de boer en momenteel meer dan ooit. Even simpeler leven is een nieuwe trend. Zonder elektriciteit is koffiezetten al een groot avontuur’, vertelt directeur Dries Veen van BoerenBed (en grondlegger van Belvilla). De gasten die in de kiezen voor een BoerenBed, komen heel bewust voor landelijk leven, natuur en het avontuur van simpeler leven. Daarnaast is een boerderijvakantie ook nog eens educatief verantwoord. ‘Kinderen die eenmaal geholpen hebben bij het koeien melken, zeggen nooit meer dat melk uit een pak komt. En als je zelf een boer hebt zien oogsten, kijk je heel anders naar groente en fruit in de supermarkt’, aldus Veen.

boerenbed hangmat
Foto: BoerenBed

Met 19 locaties in Nederland, van Zeeland tot Ameland en nog eens 45 in de omringende landen, ziet BoerenBed ook het aantal repeaters groeien. Mensen hebben het BoerenBed en de charme van de boerderij echt ontdekt. Per locatie zijn er maximaal tien tenthuisjes, elk met veel privacy. Gasten die in het voorjaar naar de Veluwe gingen, komen in de zomer terug op Ameland, in Frankrijk of Duitsland. Elke boerderij is een werkend agrarisch bedrijf en heeft zijn eigen karakter. Zo kun je in noordoost Frankrijk naar een paardenfokkerij aan de Maas (Meuse) gerund door een Nederlands gezin of in de Betuwe naar een biologische boerderij met melkkoeien. Op Ameland vind je een BoerenBed op een schapen- en paardenhouderij, en in Noord-Brabant is een echte alpaca-boerderij.

Phuket in het land van de glimlach

Liever ‘drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot’? Plan dan een reis naar Thailand – open voor gevaccineerde toeristen – en kies voor het eiland Phuket, dat volledig is omringd door de Andamanse zee en meer dan 20 stranden telt. De witte zandstranden lopen langs een azuurblauwe, heldere en warme zee en waren nog nooit zo mooi en rustig als nu. Ideaal om in alle rust een boek te lezen, een kleurtje op te doen en vanuit een hangmat een verse kokosnoot te drinken. Kan je niet kiezen tussen de stranden? Spring op een scooter en ga ze allemaal af! 

phuket strandvakantie
Foto: Tourism Authority of Thailand

Phuket kent een rijke geschiedenis en was in de 16e eeuw een bekende haven voor handel. In de 19e eeuw trok de bloeiende tinmijnbouw Chinese immigranten aan. Zij lieten een indrukwekkend erfgoed na, waaronder de Chinees-Portugese architectuur: deze is vandaag de dag nog duidelijk zichtbaar in de straten van Phuket Old Town. Ook het Boeddhisme komt duidelijk terug in het straatbeeld, dankzij onder andere de boeddhistische tempels van het eiland.  Ontdek deze kleurrijke pittoreske stad te voet of breng een bezoek aan de lokale musea.

thaise keuken
Foto: Tourism Authority of Thailand

Wat ook een aanrader is: proef de Thaise keuken! Op Phuket worden kruiden uit het Midden-Oosten, India en Portugal gebruikt in de Thaise keukens, in combinatie met wok- en stoommethodes uit China. Een bezoek aan Thailand is bijna niet compleet zonder het Street food fenomeen zelf ervaren te hebben – wij kochten er een zak warme soep langs de snelweg – maar dit is ook zeker af te wisselen met luxe sterrenrestaurants. Bezoek restaurant Pru voor een ultieme diner ervaring, waar een Nederlandse chef-kok een Michelinster binnenhaalde. 

Oh en aangezien je toch op vakantie bent, wist je dat de Thaise massage op de lijst van immaterieel erfgoed van Unesco staat? Heerlijk tijdens je hangmatvakantie!

Sleeping Pod in Rotterdam

Soms kan je hangmat ook onder je slaapvertrek gespannen zijn, zoals bij de bijzondere Airbnb locatie de Sleeping Pod. Net buiten het stadscentrum van dit bruisende stuk Zuid-Holland vind je een space-geïnspireerde Sleeping Pod – gemaakt van hergebruikte materialen – een kleine maar fijne ruimte, met net genoeg plek voor een tweepersoonsbed. Verhoogd op een stalen frame, biedt het slaapvertrek een uniek uitzicht en maakt het slim gebruik van de ruimte, met een ontspannende hangmat onder de pod om overdag heerlijk te ontspannen. Niet zo van het stadse? Er zijn nog veel meer Vakantieparken in Zuid-Holland.

sleepingpod rotterdam heeman-fotografie
Foto: Airbnb, Heeman Fotografie

Forest glamping Slovenië bij resort Blaguš

Op zoek naar het sprookjesgevoel en een unieke ervaring? In het oosten van Slovenië in het bos naast het meer van Blaguš ligt het forest glamping resort Blaguš met twee type accommodaties; fraaie modern vormgegeven houten accommodaties met aan een zijde een pui van glas en een eigen terras voor een mooi uitzicht. Luieren kan in je eigen hangmat. Voor wie het wat eenvoudiger wenst, kan een A-vormig houten hutje huren met een goed matras en door het raam een uitzicht op de sterrennacht. Wandelen en natuur wat wil je nog meer?

forest glamping slovenie
Foto: Slovenia Tourism

La Palma vulkaanlandschap bekijken?

In mijn tijdlijn komen de eerst foto’s al voorbij van mensen die met eigen ogen het verse vulkaanlandschap op La Palma willen bekijken. Combineer het met een bezoek aan Playa Tazacorte, het populairste strand bij de locals. Dit strand ligt aan de westkust van La Palma bij het levendige plaatsje Tazacorte. Een plek midden in de natuur, met de nodige voorzieningen. Het  ligt aan de uitloper van een kloof, ver verwijderd van het stadsgewoel, maar met restaurants en cafés direct aan het strand. Er is hier onder meer een hangmattenverhuur, een boulevard, een bushalte en parkeergelegenheid. De kalme zee maakt dat Playa Puerto de Tazacorte een ideale plek is voor jong en oud om te genieten van de zon en het strand, dankzij de grote golfbreker die de stroom en de golven tegenhoudt. De sfeer op dit strand met zwart zand en kleurige huizen op de achtergrond is heel familiair. Leuk weetje: het strand van Tazacorte heeft de meeste uren zon van alle Europese stranden.

playa tazacorte la palma
Foto: La Palma Tourist Board

Oh, en je kunt uiteraard ook op vakantie naar Boa Vista en daar net als wij een uitstapje maken naar Santa Monica Beach.

Wat is of was jouw ultieme hangmat vakantie?

hangmat vakantie inspiratie

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.