Keek op mijn Week: Blogboot, plasma doneren en wijncursus

Hectisch weekje alweer. Ik geloof dat veel lezers afhaken omdat ze me te druk vinden… Fijn dat jij dit artikel wel leest! Stiekem is het best leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen toch? Qua persoonlijke overwinningen heb ik deze week voor het eerst plasma gedoneerd. Eindelijk gezond genoeg om dit te doen, ik weet dat veel van mijn lezers ook bloed doneren en dat vind ik heel mooi!

ecostoof zuinig koken
Ik kreeg de Ecostoof binnen met een kookboek vol recepten om minder gas te verbruiken bij het koken. Moet er nog even voor gaan zitten om een recept uit te kiezen, zodat ik het kan proberen en daarna de review kan schrijven.

Terrasje gepakt

Zaterdag even gewerkt en snel het huishouden een beetje op orde. We hadden ons zomers gekleed, maar buiten was het eigenlijk knap koud merkten we toen we op een terras zaten. Zeker zonder zonnetje was het behoorlijk fris. Vandaag waren we naar Almere gereden zodat mijn dochters kennis konden maken met de kinderen van mijn vriend. Dat vonden ze best heel spannend, maar het was gezellig. Vooral zijn dochter maakte veel indruk op de meiden (die is een paar jaar ouder dan zij). Bij thuiskomst spotten de dames nog een pad tegen een hekje en de jongste wilde die graag even aaien. Het diertje bleef zowaar nog zitten ook!

paddy de kikker
Paddy bleef gewoon zitten terwijl mijn dochter hem aaide…

Lekker in de tuin

Zondag was het heerlijk weer… en zomertijd! Ieks! Ik had veel moeite met opstaan ’s morgens. Maar errug druk door de persreis afgelopen week, dus er moest ook nog gewerkt worden. De tuin geveegd en gezellig gemaakt, zodat we met elkaar buiten konden zitten. Laptop en tekenspullen op tafel, lekkere hapjes (zelf even snel guacamole gemaakt) en drinken erbij en zo was het prima toeven. Alleen schrok ik wederom van de tijd (tja alles gaat toch een uur sneller) en moest er nog snel avondeten geregeld, de kids aan hun huiswerk gezet en dat alles voordat hun vader op de stoep zou staan om ze weer op te halen. Best even stressen. Ik voelde de werkdruk behoorlijk, nadat de kids opgehaald waren nog snel even spullen van zolder gehaald om goodiebags te vullen. Plus natuurlijk de voorbereiding voor de presentatie van Just Vegan en Orangeshop die ik zelf zou doen op de boot.

in de tuin 

Blogboot Tasty en plasma doneren

Maandag helaas 2 lastminute afmeldingen door ziekte, dus ik haalde 2 zware pannen uit de tas en legde de laatste hand aan de Blogboot voorbereidingen. Nog even snel achter de laptop mails beantwoorden en toen in de auto naar Amsterdam. Daar hadden we een zeer gezellige Blogboot vaart in het smakelijke thema Tasty.

blogboot

Ik heb samen met Nathalie van Volgmama nog even afval uit de grachten gevist in het Red Light District. Terwijl de rest gezellig verder kletste op de boot, zagen wij de dames in lingerie in de deuropeningen staan. Best grappig eigenlijk, want daarnaast zat een kinderopvang.

paulies ginger blogboot

Op de boot hadden we de prachtige groene pannen van Just Vegan, te koop bij Orangeshop.eu en als je daar een pan of één van de vele andere leuke gadgets op gebied van huishouden, fitness etc wilt bestellen: gebruik de kortingscode MARSTYLE (geldig tot 30 april). Dan krijg je 15% korting op je bestelling. De duurzame vegan pan heb ik inmiddels al een paar keer gebruikt. Ideaal die coating van water met avocado olie, want je kunt er ook vetloos in koken indien gewenst (geprobeerd met opbakken van gestampte aardappels, werkt prima). De winkel adviseert overigens koken met avocado olie.

Verder waren de heren van Roodbonterkaas aanwezig. ’s Ochtends nog de koeien gemolken op de boerderij in Zwammerdam en nu in Amsterdam vertellen over dit mooie merk dat bij kaasspeciaalzaken te koop is. In Bodegraven te koop bij John Groente en Meer op de Vromade (onze favoriete groentenboer).

roodbonterkaas

Bij de dames op de boot viel na een proeverij hun Outje en kaassalade erg in de smaak. Eén blogger heeft haar lokale kaasspeciaalzaak al een emmertje in laten kopen, begreep ik! Binnenkort lees je op Marstyle wat gastblogger Lisanne met de kaas heeft gedaan qua recepten, haar kids zijn fan.

roodbonterkaas

De kaas werd leuk gepresenteerd op de serveerplankjes van Fantt. Dit merk doneert 10% van de opbrengst aan het olifantenbeschermingsprogramma van het WWF. Mijn kinderen staan in de keuken steeds verliefd naar de plankjes te staren, dat wordt een borrelplankje in het weekend. Ook proefden we op de boot allemaal een shotje kurkuma gemberdrank van Paulies Ginger. Ik ben fan van gembershots en deze met kurkuma van Paulies zijn lekkerder én gezonder (want ook de benefits van kurkuma, naast de gember benefits) dan een ‘gewone’ gembershot. Iedereen was direct wakker!

blogboot tasty

’s Middags dropte ik de kaas en andere goodies bij Lisanne en reed daarna naar Gouda. Ik had mijn allereerste plasma donatie bij Sanquin. Vond ik best spannend, maar het was een persoonlijk doel na de afgelopen corona-hersteljaren. Nu was ik én gezond genoeg én vind ik het een heel mooi idee dat ik iemands leven kan redden met mijn plasma. Ik denk dat mijn positieve vibe misschien wel mee is gegaan in het plasma en de ontvanger dan iets dubbelmoois krijgt.

Dat vertel ik mezelf in ieder geval maar. Weet dat veel van mijn lezers bloed of plasma doneren en echt respect voor jou als je dit doet! Van ernstig zieke kindjes tot mensen die bij een ongeluk betrokken raken… je weet nooit wie ermee geholpen is. Neemt niet weg dat de naald niet de hele tijd ‘lekker’ zat en ik na ruim 400ml duizelig werd en dus ben gestopt. Heb het van mijn lijstje gestreept en de volgende keer gaat het vast beter, want ik had ook wel een erg hectische dag achter de rug.

plasma doneren sanquin

Thuis lekker een Lazy Vegan maaltje uit de diepvries in de pan. Gekregen na een eerdere Blogboot editie, dus ik vond het wel toepasselijk. De Tikka Massala dit keer, ook erg lekker, gezond en makkelijk. Had niet veel puf meer einde dag.

Wimpers en wijn

Dinsdag lekker achter de laptop aan een artikel gewerkt en daarna mijn wimpers laten bijwerken. Hatseflats weer door achter de laptop en vervolgens naar mijn vriend gereden, om daar de laptop weer uit te klappen. Deze avond was ik uitgenodigd bij Pitch PR in Amsterdam voor een wijncursus en mijn vriend zou me heen en weer rijden. Gezien de wijnreis vorige week wil ik hier heel graag meer over leren.

pitch pr wijncursus

Deze wijncursus voor influencers ging deze avond over rosé en expert en wijn auteur Harold Hamersma vertelde ons daar alles over. Hij proeft jaarlijks zo’n 8.000 wijnen en publiceert daarover, dus hij weet waar hij het over heeft. Leuke verteller ook! In totaal proefden we 6 verschillende soorten rosé.

terre del noce rose

De lekkerste vond ik persoonlijk de goedkope instapper Terre del Noce, een lichtroze pinot grigio uit 2021 die lekker wegdrinkt. Ik houd meer van wit of rood, maar deze rosé vond ik wel aardig. Met 5,95 euro per fles is ie nog goedkoop ook. Ook lekker was de abrikozige, prachtig roze gekleurde Ultimate Provence. Zat ook in een prachtige fles, maar is wel 17,95 euro. Na de eerste slok moest ik een beetje aan kauwgom denken, hoewel ie ook een meer wijnachtige nasmaak heeft maar toch lekker fris. Lekker bij gerechten met aubergine en avocado, tipte Harold.

ultimate provence

In ieder geval: heel erg veel geleerd, talloze vragen gesteld en het was ontzettend interessant. Over een paar weken hoop ik mijn certificaat te halen.

Videocall met Frankrijk

Woensdag worstelde ik me door de mailbox heen en had ik een leuke videocall met één van de samenwerkingspartners uit Frankrijk. Heel inspirerend en een fijne brainstorm. Het artikel moet nog geschreven worden en daar heb ik veel zin in, dus hoop er snel aan toe te komen. Wie denkt dat je als blogger voornamelijk teksten schrijft, heeft het mis…

Zo moet je ook veel sjouwen. Er werd een perspakket bezorgd dat ik pas in augustus nodig heb, dat erg zwaar is en wat het gammele trappetje naar zolder op moet. Luxe problemen, ik weet het. Ik had de sponsor laten weten dat ik erg klein woon, maar die boodschap was niet helemaal aangekomen. Na een week pal in de woonkamer, staat het inmiddels op de eerste verdieping. Even energie en de ballen verzamelen om mezelf ermee het gammele trappetje op te worstelen… Daar kijk ik een beetje tegenop. Ik ben heus dankbaar dat bedrijven me dingen toesturen, maar op momenten als dit is het een uitdaging. Bovendien zijn er meer grote dingen die vol in het zicht staan, waar ik eigenlijk geen handige opbergruimte voor heb. Ik wilde dat ik de gave had van opruimcoach Galit. Rondzwervende spullen staan voor mij vaak gelijk aan nog te schrijven reviews en geven me daarom veel stress. Vanwege de huidige extreme drukte heb ik alle tarieven daarom verhoogd. Als ik straks weer uit de running lig, is niemand blij tenslotte.

hellofresh
Lekker gekookt met de HelloFresh, al had ik de prei niet helemaal zo goed schoon gemaakt als ik dacht… Knarsen op de aarde dus, ai. Het gehaktbrood heeft de tiener gemaakt, trots op haar. Is ook gezellig samen in de keuken staan. Ik heb alleen de ui gesneden en het in de oven gezet.

’s Avonds laat ik sinds de longcovid sowieso de laptop uit. En in de weekenden reageer ik niet op e-mails. Zouden loondienstmensen ook niet doen tenslotte. Zit jij je zakelijke mails ’s avonds en in het weekend te checken? Verwacht je dan direct een reactie? Nee toch? Na het eten even mijn hoofd leeggemaakt door met dochterlief een rondje te wandelen. Eén op één tijd met de tiener is gezellig en waardevol.

moederdochtermoment

Kapper

Donderdag stond de kapper in de agenda. Ja, ik had het extreem druk maar dit was al een hele tijd nodig. Mijn haar is nu lekker kort, er is zo’n 15 centimeter af! Ook de kleur is weer mooi gemaakt door Salon Vibe. Omdat je hier in je uppie zit als enige klant, konden we als ondernemers onder elkaar ook fijn even brainstormen. Nuttig!

kapper geweest
Lekker kort! Blij mee 🙂

Heb mezelf voorgenomen om de schoonmaak van mijn huis weer uit te besteden, dat zou wat rust moeten geven. Net als het in maandelijkse termijnen betalen van de belasting die het Hoogheemraadschap heft. Heb je net de gemeentelijke belastingen betaald, komt dit er weer overheen. Vroeger betaalde ik dat van het vakantiegeld, maar ja als ondernemer heb je dit niet. Herkenbaar denk ik?

1 april…

Vrijdag was de wereld wit. Maar bij mijn moeder een paar straten verder toch een heel flink stuk witter dan bij ons… 1 april, een oude foto. Ik was niet helemaal in de grappen-stemming met de ochtendstress, zeker niet toen mijn sokken nat werden omdat de keukenkraan alle kanten op spoot… Een zekere tiener had de perlator met plakband afgeplakt…

Gelukkig ging het beter toen ik de mastermind had met 2 mede-ondernemers. Leuk om met elkaar mee te denken en zelf ook nuttige tips gehad. Alleen die tijd om dingen uit te voeren… Maar goed, het motiveerde om meteen een stap te zetten. Dus dat is van mijn lijstje. Ook mijn Avignon artikel is af en kwam online.

just vegan pan
Opbakken zonder olie of boter: geprobeerd in deze Just Vegan pan voor de lunch en dat ging prima!

Er stroomden nog meer leuke opdrachten de mailbox in, waaronder enkele aangeleverde artikelen en dat is prettig. Dat geeft mij de rust om aan andere stukken te werken. Ik ga de lat even wat lager leggen, dus niet gegarandeerd elke dag een nieuw artikel op de blog maar wel waar mogelijk. Ondertussen werk ik de to do lijst af en investeer ik tijd in het optimaliseren van mijn website op SEO gebied.

Dit weekend wil ik de auto wassen en een stukje lezen in een boek, was mijn goede voornemen tenslotte.

Hoe was jouw week? Heb je een leuk weekend voor de boeg?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Ik heb altijd bewondering voor wat jij in een week weet te proppen en ook enthousiasme voor (bijna) alles lijkt te hebben. Leuk om te lezen, juist omdat je zulke andere dingen doet dan ik. Groot gelijk om de lat wat lager te leggen.

    1. Marguerita zegt:

      Dankjewel, ik kan door mijn enorme enthousiasme ook moeilijk nee zeggen zoals je merkt… er komen zo veel leuke dingen op mijn pad… en dan sla ik nog ontzettend veel af. (De dingen die ik superleuk vind probeer ik allemaal te doen als het lukt.) Maarrrr… gister in 1 dag heel seizoen 2 van Bridgerton gebinchewatched… was van plan nog te werken, maar ik had er even geen puf voor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.