Keek op mijn Week: nieuwjaarswandeling, loterijprijs en andere goede voornemens

Guttegut, de eerste week van het nieuwe jaar zit er weer op! We leven in 2022 alweer. De miljoenenprijzen zijn helaas aan mij voorbij gegaan, maar ik blijk toch iets bijzonders gewonnen te hebben in de Postcodeloterij. Weet alleen niet of ik er heel erg blij mee ben, want ik kan sinds covid niet meer zo goed tegen harde geluiden… Wat de prijs dan is? Een arrangement voor Heel Holland Zingt Hazes, whahaha. Had jij ergens prijs?

prijs postcodeloterij
Ieks… ik wacht de brief maar even of om te zien wat het precies inhoudt…

Nieuwjaarswandeling

Zaterdag werden we wakker in 2022 in het huis van mijn vriend. Laat natuurlijk want we zijn wel uitslapers. Een nieuw jaar en dus frisse moed en goede voornemens. Lekker ontbeten met warme broodjes, mijn jongste heeft zo’n 2 uur in bad gezeten dus een relaxte start. Prachtig weer ook dus ik vond een nieuwjaarswandeling wel op z’n plaats. Lekker even buiten, goed voor onze gezondheid.

We reden ’s middags naar opa en oma om daar nieuwjaar te wensen. Er kwam een borrelplank met lekkere hapjes op tafel en tot vreugde van de meisjes waren we er tegelijk met de neefjes. Gezellig! Thuis startte met hen de competitie in de familiepoule van Wie is de Mol. Heel leuk, al bungel ik na aflevering 1 al direct onderaan…

nieuwjaarswandeling
Even uitwaaien op nieuwjaarsdag, in de verte zie je de Schotse Hooglanders die in Almere de natuur in toom houden.

Lekker thuis rommelen

Zondag lekker thuis aangerommeld en uitgeslapen. Ik deed nog wat werk achter de laptop, draaide een was met het eco wasmiddel dat ik kreeg van The Laundry Store en las het boek van Jane Goodall verder. Mijn goede voornemens zijn onder meer vaker bewegen (en zo terug in conditie komen) en alle boeken uitlezen waarin ik ben begonnen (maar nooit heb afgemaakt). Dat zijn er nogal wat, ik ben er nog in een stuk of 6 bezig. Herken je dat? Verder las ik over een mooie momenten pot waar je het hele jaar leuke gezinservaringen in verzameld en die je dan op oudjaarsdag met elkaar kunt teruglezen. De kinderen waren enthousiast, dus ook wij hebben nu zo’n pot met briefjes staan.

kip plat meppen
De kip plat meppen, daar had ik snel een vrijwilliger voor. In het recept stond dat je dit met een pan moest doen, maar zeg nou zelf met een hamer is toch veel leuker?

Ik kookte het laatste HelloFresh recept dat nog in de koelkast lag met onder andere zelfgemaakte kipnuggets. De jongste hielp enthousiast mee toen ik vroeg wie er het vlees plat wilde meppen. Hun vader kwam gezellig mee eten en daarna vertrok het spul en was er rust in de puinzooi van huize Marstyle. Ik begon aan de serie Cursed op Netflix.

Dittemedatjes afgevinkt

Maandag heb ik zowaar iets van mijn lijstje kunnen vinken: alle http linkjes intern zijn geupdate naar https! Het was een monsterklus met duizenden links die door een plugin verkeerd waren gegaan, ben er zo’n 2 jaar mee bezig geweest maar hij is van de to do lijst! Yay!

wandelen

Verder wederom een goed voornemen in de praktijk gebracht: na de lunch een korte wandeling gemaakt. Gewoon mijn vaste rondje, inclusief 3x van lantaarnpaal naar lantaarnpaal hardlopen. Ik ging als een speer want zowaar tikte ik nog een blogje af én nam ik weer eens een vlog op. Eigenlijk doe ik dat wel vaker op maandag, maar er zat geen structuur in. Eens kijken of dat in 2022 gaat lukken…

boek lezen human

Hatseflats!

Dinsdag had ik de vaart en inspiratie er lekker in. Ik las mijn Jane Goodall boek helemaal uit. Grootste deel van de kerstspullen werd opgeruimd. Pakte mijn manuscript erbij voor wat kleine dingetjes. Schreef lekker aan artikelen. Had werkoverleg met een plaatsgenoot en ben direct even gaan tanken. Was dat ook weer afgevinkt. Verder veel follow up mails gedaan en een planning opgezet voor de Blogboot events in 2022. Heel veel zin om dit verder uit te werken!

’s Avonds had ik bij de fysio een fietstest, omdat ik inmiddels te fit ben voor het goed meten van conditie met de wandeltest. Best pittig al had ik nu niet de toeters en bellen die ik destijds bij de sportarts had met dezelfde test. Ging best goed al was ik daarna natuurlijk gesloopt. Later hoorde ik de uitslag: bij de sportarts zat ik op 100 Watt, nu scoorde ik 200 Watt! Conclusie van de fysiotherapeute: nu mag ik echt sporten! Ik voel me ook veel beter en had deze start van de week hoge energielevels dus veel gedaan.

couscous
Couscous met gegrilde paprika in balsamico azijn en gepaneerde kip van de HelloFresh, het viel zowaar in de smaak bij de kinders.

Rapportjes maken en pakketjes

Woensdag stond HelloFresh weer door de deur. Ik heb naar aanleiding van mijn vorige blogje 3 mensen blij kunnen maken met een week gratis eten, leuk! Ben heel benieuwd wat jullie hadden besteld en hoe dit is bevallen? Zat er iets tussen dat je vaker gaat koken nu je het recept hebt?

Nadat ik de boodschappen koud had gezet, kon ik verder met mijn Blogboot rapportage en het uitwerken van de planning. Uiteraard werd er ook aan gewone blogartikelen gewerkt, maar ik was vooral ook met het beantwoorden van mails druk. Tussendoor nog wat kerstspul opgeruimd, er werden grote dozen bezorgd met de zitkussens/slaapbank dingesten die ik voor de kinderkamer had besteld en toen even later de meisjes thuiskwamen konden ze mooi helpen om die uit de doos te halen. Ze hadden helaas liever een echte bank gehad, maar daar moet mama even voor sparen want ik wil er voor de woonkamer ook één. In ieder geval gingen ze enthousiast hun kamer herinrichten. Kon ik werken.

kinderkamer
Er wordt druk geschreven, opgeruimd en gechilld in deze chaos. Heerlijk zo’n rustig weekje thuis.

Krabben, krabben

Donderdag was een prijzig dagje, eerst voor de onderhoudsbeurt naar Peugeot. Moest er al heel vroeg wezen, kids liet ik lekker slapen en daarna bleek mijn auto – ondanks de warme dag gisteren – flink bevroren. Dikke laag ijs op de ruiten dus dat werd krabben, krabben, krabben. Gelukkig precies om 8 uur bij de garage waar ze mij heel lief een handige ijsdeken cadeau deden, lekker groot en met klittenband strip om in de kofferbak vast te plakken. Dankjewel Peugeot!

ijsdeken

Ik kon gelukkig blijven wachten en veel sneller dan verwacht was de auto alweer klaar. Volgende week alleen nog even terug voor een navigatieupdate, als de kinderen weer op school zitten. Nu lagen ze bij thuiskomst nog te slapen en kwamen ze piepend met “ik werd wakker van je mama” naar beneden. Nou kinders, wen er maar aan het is half 10. Lekker hoor dat je zo lang kon blijven liggen. Volgende week uit met de pret. Heb jij ook zulke uitslapers?

Thuis lekker aan de slag en als eerste een mailtje van de boekhouder. Ik mag weer bijna 1300 euro aftikken aan omzetbelasting. Hatseflats! Eigenlijk wil ik ook nog een whiteboard bestellen en een afscheurkalender, dus ook daar naar gekeken. Geld moet rollen vandaag… En hey, ik lever dus echt wel een bijdrage aan de economie en maatschappij! Soms twijfel ik weleens of ik er toe doe, maar met zulke bedragen vind ik mezelf ineens heel relevant voor Nederland. De zorgbelasting zal binnenkort ook wel weer berekend worden, vorig jaar heb ik die maandelijks betaald en dat ga ik nu weer doen. Blijven klappers anders en dan doet het iets minder pijn in de portemonnee. Tik jij ‘m als ondernemer wel in 1x af?

davinci code
Samen een potje DaVinci Code gespeeld, leuk snel spelletje waarbij je moet raden welk cijfer op welke plek staat.

Behoorlijk bekaf stortte ik na het avondeten volledig in. Tot ik me om half 9 herinnerde dat ik de oudste een dag eerder iets had beloofd… Dit was er nog niet van gekomen, want ze waren al de hele dag zo lief samen aan het spelen. Ai. Snel nog even naar boven en vragen of ze zin had. “Ik had je iets beloofd,” zei ik: “maar ik was het vergeten… wil je nog? Dan doen we onze schoenen aan.” Blij verrast wist ze het direct en ze had er zin in. In het donker natuurlijk extra speciaal ook, vervulde ik haar verzoek van een moederdochtermomentje: samen een rondje lopen. We hebben nog een paar sprintjes getrokken van lantaarnpaal naar lantaarnpaal en bespraken goede voornemens. Gezellig zo saampjes.  

oeps
Oeps… deze glazen bal spatte alle kanten op. Jammer de bammer. Is bij jou alles heel gebleven bij het aftuigen van de boom?

Toe aan weekend?

Vrijdag had ik echt problemen met opstarten. Moest al vroeg bij de fysio zijn maar toen ik aankwam hadden ze me al gemist, ik was iets later bij het groepje dan gebruikelijk. Het lukte me niet helemaal om te knallen met intervallen, maar wel goed bezig geweest verder. Daarna boodschappen gedaan en de kinderen waren inmiddels beneden toen ik behoorlijk moe thuiskwam. Koffietijd!

samen werken
Samen schrijven aan ieder ons eigen boek.

Wel lekker gewerkt natuurlijk, dochterlief kwam naast me zitten en we werkten ieder aan ons eigen boek. Vorig jaar enthousiast aan begonnen en inmiddels 150 pagina’s verder maar het moet even goed door mijzelf geredigeerd worden plus dat ik zelf de vormgeving doe. Want dat is leuk. En een stuk van de kerstboom afgebroken, maar pfoeh… voelde me best uitgeput. Na de lunch – met lekkere bananenpannenkoekjes want die waren 1+1 gratis – toch maar even mijn bed in gedoken. Eerst met gewoon even lezen in mijn boek over klantenbinding, maar ik besloot toch ook even met de ogen dicht te gaan. Mijn energie is toch flink afgenomen na een drukke week waarin ik als een wervelwind geïnspireerde acties oppakte.

posters werkplek
Best inspirerend zo!

Met de Tesa zending die inmiddels binnen was, heb ik wat schilderijtjes van Posterstore opgehangen op mijn werkkamer. (Had je de Marstyle kortingscode gezien?) Niet helemaal gelijk uitgelijnd zoals ik graag had gewild, maar ze hangen en vanaf mijn werkplek zie ik nu inspirerende posters op travel gebied. Zo lekker om daarbij weg te dromen! Welke avonturen zullen we dit jaar allemaal beleven?

Wens jou een prachtig weekend. Hoe staat het met je goede voornemens? Heb je iets in de praktijk kunnen brengen?

Voordeelvanger.nl - Woon outlet

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.