Keek op mijn Week: sportarts, elektrische SUV van Peugeot en naar Landal De Lommerbergen

Ik voel me energieker en dat komt goed uit, want alles barst weer los. Dit was weer zo’n ouderwets weekje van hot naar her rennen en druk, druk, druk. Kreeg nog een Clubhouse vrienden te eten, ging bij een andere vriendin op de thee en ik heb op het terras gegeten in Reeuwijk. Dat warme weertje doet het ‘m hoor! Voel jij je ook fijner (afgezien van de hooikoorts)?

andrelon
Van Andrélon kreeg ik haarverzorging toegestuurd, waardonder deze handige spray met UV-bescherming voor je haren op zonnige dagen.

Op het terras in Reeuwijk

 Zaterdag werden de meisjes op tijd opgehaald. Zo kon ik rustig het huishouden doen, wat dingetjes achter de laptop en even lummelen om bij te komen van de week. ’s Avonds heb ik voor het eerst sinds tijden weer eens lekker op een terras gegeten. Voor wie ook graag bij het Reeuwijkse Hout komt: de vegetarische loempia en tournedos waren zaaaaaaaaalig. Wat een weertje ook. Daarna nog even gewandeld uiteraard, want om 8 uur moet je het terras weer af. Kreeg er wel een vakantiegevoel van.

Relaxdag

Zondag relaxdag. Heb een rondje gewandeld om van het mooie weer te genieten en onderweg wat stieren geaaid. Ik dacht dat het koeien waren, totdat iemand van Clubhouse zei dat ik er even onder moest kijken… Ieks. Normaal ben ik een schijterd met stieren, ik vond ze vroeger in de stal van mijn opa zo eng want daar was de muur ingebeukt met de horens. Ook moesten we geregeld naar binnen of in de omheinde tuin blijven als er weer eens een stier ontsnapt was, heb daar veel nachtmerries van gehad. Maar goed, nu dus rustig geaaid. Zo kan het ook.

Sportarts in het GHZ

Maandag had ik een afspraak bij de sportarts in het Groene Hart Ziekenhuis. Ik ben doorverwezen door de longarts om onder meer de hartspier te controleren en mijn klachten eens via een andere invalshoek te bekijken. Vind het heel spannend om weer te gaan sporten en hoop dat ik hier wat goede inzichten in krijg, vooral natuurlijk of mijn hartspier verder niet aangetast is. Wie weet is dit na de Pfizer prik ook verbeterd? Voorheen was mijn hartslag in no time boven de 170. Ik dacht direct een inspanningstest te moeten doen, maar het bleek alleen een intake te zijn. Over ruim een maand kan ik pas terecht voor deze test, waarbij ik een uur lang onder begeleiding aan alle toeters en bellen mezelf in het zweet mag werken. Ze controleren dan het CO2 niveau in mijn bloed, hartritme en ik krijg een zuurstofmasker op. Tot die tijd nog maar even rustig aan doen qua bewegen dus.

national geographic junior
We kregen mooie strandlakens en het tijdschrift National Geographic Junior toegestuurd.

Verder kreeg ik te horen dat mijn oudste dochter en ik samen iets ontzettend gaafs en bijzonders mogen doen als persreisje. Enthousiast belde ik haar op. Had voor haar 10e verjaardag graag een stedentripje naar het buitenland gedaan, maar daar wachten we nog even mee. Dit stedentripje binnen Nederland wordt ook een eens-in-je-leven belevenis. Denk… nachtje in een museum slapen ?. Binnenkort horen we er meer over, ik vind het zo leuk!

hotelkaart
Ik heb een hoteljaarkaart besteld om eens te proberen. We gaan graag regelmatig een nachtje tenslotte. De meisjes plakken in de catalogus bij elk hotel dat ze leuk vinden een briefje.

Clubhousefriend Marieke kwam eten

Dinsdag was megadruk, lekker gewerkt, veel telefonisch overleg gehad en vooral wat meters gemaakt. Einde van de dag dook ik de keuken in om een heerlijke spaghetti te maken met verse ingrediënten. Clubhouse vriendin Marieke kwam eten na een spontane uitnodiging, erg leuk om haar in het echt te ontmoeten! Ze had wijn mee en vond gelukkig mijn eten lekker, haha. Was erg gezellig, we hebben het gehad over dateleed in coronatijd, onze vaste Clubhouse room en natuurlijk over werk want we zitten allebei in het communicatievakgebied. Ik was goed voorbereid maar ben compleet vergeten om de watermeloen die ik al had gesneden op tafel te zetten. Pfff… Handig!

lekker in de tuin eten
Spontane Clubhouse dinnerdate, gezellig!

Vriezer bleek ontdooid… ieks!

Woensdag haalde ik de kinderen uit school en hebben we gezellig bijgekletst. Rond ijsjestijd deden we een vervelende ontdekking… de vriezer bleek ineens uit. NEEEEEEEEE! In alle lades stond centimeters hoog water. Kartonnen verpakkingen waren onbruikbaar, alles wat ontdooit was kon de prullenbak in… Zonde! Gelukkig konden een paar dingen terug de vriezer in omdat ze nog niet helemaal ontdooit waren. De magnums waren er tegen bestand om opnieuw ingevroren te worden, de cornetto’s helaas niet. Een smerig zooitje was het. Die avond aten we maar dingen uit de vriezer die nog opgebakken konden worden, zodat er nog een paar dingetjes gered werden. Wat een rotklus dit zeg, blegh…

vriezer ontdooien
Alle natte troep afdrogen… gelukkig had ik een lief hulpje.

Officieel merkambassadeur voor Peugeot

Donderdag bracht ik al vroeg de kinderen naar school zodat ik op tijd bij mijn afspraak in Amsterdam zou zijn. Vandaag werd ik welkom geheten als merkambassadeur voor Peugeot! Zo leuk! Ik rijd zelf Peugeot en las op instagram en facebook dat veel van mijn vaste lezeressen hetzelfde merk rijden. Als eerste testrit mocht ik ervaren hoe het is om elektrisch te rijden in een e-2008 SUV.

Dat vond ik best spannend, elektrisch rijden. Is dat niet heel ingewikkeld? Gelukkig bleek het mee te vallen. Ik kreeg uitgebreid uitleg over de auto en hoe dat werkt en natuurlijk uitleg over het lenen van een auto uit de perspoule. Mijn dagen in de autojournalistiek liggen alweer een jaar over 20 achter me tenslotte en toen was dit een taak van collega’s. Zo’n SUV heet natuurlijk niet voor niets een ‘space utility vehicle’, wat een formaat! Een stuk hoger en groter dan mijn stadse 208. Bij het wegrijden had ik niet in de gaten dat je net als bij een gewone automaat de auto eerst in z’n ‘drive’ moest zetten, dus ik kwam niet weggereden. Oeps. Nog even terug naar binnen gelopen voor een extra toelichting voor dummies. Als je eenmaal weet hoe het werkt, rijdt het als een zonnetje! Elektrisch rijden is voor de relaxte rijder, zeiden ze. Dat klopt wel, ik voelde me ‘queen of the road’ met die hoge zit in zo’n grote auto. En dat 3D dashboard, mooi man!

lunch in de tuin
Lunchen in de tuin, eindelijk is het er warm genoeg voor.

Naar Landal Lommerbergen

Vrijdag pakte ik alle bagage in terwijl de kinderen op school zaten. Dat is toch het fijnste in alle rust. In zo’n SUV als de Peugeot 2008 stop je toch makkelijker je bagage weg. Het KidzImpulz speelkleed kon mooi onderin bij het snoer voor de laadpaal. Er zit een dubbele bodem in de kofferbak. Je kunt deze er ook uithalen, maar ik vond het wel makkelijk zo. Daarna uit school reden we meteen de 2 uur durende rit naar Limburg. Peugeot had me aangeraden onderweg een keer te stoppen bij een Fastned tankstation, maar ik wilde kijken of ik de rit op een volle accu kon maken qua actieradius. Uiteindelijk hadden we nog 96 kilometer op de accu over, met een volle ‘tank’ geeft de auto 326 kilometer aan maar dat haal je dus eigenlijk nooit.

landal de lommerbergen
Wat een megagrote bank! Heerlijk ruim vakantiehuisje ook.

Bij alle Landal vakantieparken zijn laadpalen voor elektrische auto’s aanwezig. In de drukte van het inchecken, bleken die helaas bezet (ook door een auto die niet met een kabel was aangesloten, beetje jammer…) Daar werd ik heel erg zenuwachtig van, maar alles kwam goed. We konden op een parkeerplaats naast de plaza wachten tot er eentje vrij kwam en zijn ondertussen lekker uit eten geweest. Daarna was er een plek vrij en konden we zo aankoppelen om te laden. Bijkomend voordeel dat we dus niet ver hoefden te lopen naar de auto (ook om deze later weer af te koppelen en de paal vrij te maken voor de volgende auto).

hallo bollo

Het huisje was top! Recent vernieuwd (donkerrood op de parkplattegrond) en groot! Er zaten 2 slaapkamers voor 1 persoon in en 2 slaapkamers voor 2 personen. Alles is ruim: de badkamer, het toilet, de keuken de slaapkamers en je loopt ook makkelijk langs de eettafel om in de ruime woonkamer op de enorme bank neer te ploffen. We zaten aan de rand van het park en hadden een groen uitzicht. Lekker vrij! De roomtour staat op youtube. Verder heeft De Lommerbergen alle faciliteiten om met kinderen te genieten van een heerlijke vakantie, enorme speeltuinen bij de plaza, sportvelden, een prachtig net vernieuwd tropisch zwembad en dé plek waar wij mooi hebben kunnen schuilen voor de regen: hippe bowlingbanen! Wij betaalden voor een uurtje bowlen 30 euro. De lichteffecten zijn heel tof op de bowlingbaan zelf ook. We prezen onszelf zeer gelukkig dat alles dit weekend weer open mocht. Eigenlijk waren we vorig jaar april al uitgenodigd om het park te reviewen, we hebben er dus lang op gewacht maar oh, oh, oh wat was De Lommerbergen de moeite waard! Ga snel de review schrijven.

Nou, was me het weekje wel dus. We gaan dit weekend na ruim een jaar voorpret genieten van de heropende zwembaden bij Landal Lommerbergen en de mooie Peugeot e2008 waarin we er naartoe rijden. Heb jij ook zulke fijne weekendplannen?

Lees ook:

Keek op mijn Week: middenin een catfight en droomreis gewonnen

Slim vergaderen in Utrecht: de voordelen van centraal gelegen vergaderlocaties

Groeiend belang van relevantie binnen digitale PR en linkbuilding

DinoAdventures bij Dierenpark Amersfoort tijdens de herfstvakantie!

Offline met je puber in Thermae 2000

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.