Keek op mijn Week: weekendje Landal, proefles op de middelbare en zon!

Wat een weertje! Eindelijk zon en daar worden we vrolijk van. Hectisch weekje achter de rug weer, het liep storm met opdrachten voor mijn blog. Heel fijn, want vorige maand hield – mede door mijn gezondheid – niet over. Na het weekendje Landal als vuurproef kan ik zeggen dat ik gelukkig EINDELIJK hersteld ben van longcovid. YAY! Ietsie longklachten nog, maar mag geen naam hebben. Ook nog een ziekenhuisonderzoekje afwachten, maar het zit me niet meer zo in de weg. Kan weer ‘gewoon’ functioneren. Als een normaal ‘gezond’ mens. Hoe bijzonder is dat eigenlijk?

landal de lommerbergen review

Oeh verrast met een ontbijtje

Zaterdag werden we door Landal verrast met een ontbijtje dat bij onze bungalow werd bezorgd. Lekker wakker worden hoor, met een krantje, verse jus, nog warme eitjes en lekkere broodjes. ’s Ochtends reserveerde ik het indoor speelparadijs en hebben we natuurlijk even rondgelopen in de speeltuin en op de kinderboerderij. In de middag hadden we het zwembad gereserveerd. Dit was de eerste dag dat ook de glijbanen weer open mochten, heerlijk! Best gek: in de rij voor je tijdsslot met mondkapje op en in je pashokje mondkapje af. Kan wel wennen aan de rust overigens, met maar 225 mensen per slot maximaal heb je overal voldoende plek om te zwemmen en te zitten en gaan de rijen bij de glijbanen ook lekker vlot. Daarna haalden we bij de restaurants een maaltijd af om in het huisje rustig op te eten. Wat was het een leuke dag!

Laatste vakantiedagje bij Landal

Zondag was alweer ons laatste vakantiedagje bij Landal. Dat is altijd even druk, zeker als alleenstaande ouder. De kinderen waren erg moe van de dag ervoor en hebben lang uitgeslapen. We hebben de Landal Adventure app nog even geprobeerd en hebben de sportvelden opgezocht.

Daarna lekker lunchen op het terras en de auto naar het huisje gereden. Inpakken, schoonmaken en inladen van de bagage. Als elektrisch rijder heb je als voordeel dat je vlakbij de plaza kunt parkeren, dus daar stapten we nog even uit voor ons laatste zwemslot. De kinderen hadden zich hier ontzettend op verheugd, dus ook vandaag doken we het subtropische zwembad in. Nog even een tomatensoepje en een knabbelplank en weer naar huis, waar papa op ze zat te wachten. Na deze beproeving kan ik zeggen dat de longcovid dankzij de Pfizer prik echt voorbij is. Na al dit gebeuren, 2 uur naar huis rijden, koffie bij de vader van mijn kids, bagage mijn huis insjouwen en een auto naar de laadpaal rijden… had ik ook nog energie om diezelfde auto vlak voor middernacht weer netjes af te koppelen. Uiteraard was ik moe, maar gewoon moe. Zoals een normaal mens. En daar genoot ik intens van: de constatering dat ik ‘gewoon’ moe kon zijn na zo’n hectische dag. I’m back!

landal de lommerbergen review

Businessmeeting

Maandag druk, druk, druk met wassen draaien en artikelen schrijven. Nog even nagenieten van het weekend en werken aan de grote hoeveelheid opdrachten die op me wachtte. Tussendoor had ik nog een businessmeeting voor een nieuw project dat over een paar maanden zal starten.

sodastream
Sodastream heeft nu ook smaken Pepsi, 7Up en Marinda. Mijn kinderen hebben het apparaat in de keuken ontdekt en maken regelmatig een fles drinken klaar.

Carwash en auto terug

Dinsdag logde ik even snel in bij de welkomstzoom van Zing je Sterk, om postcovid te helpen bij het weer krachtig maken van je longen. Mijn ademhaling is nog niet goed, dus ik hoop dat dit helpt voor de laatste klachtjes en verder herstel van mijn long. Toen snel de auto in naar de carwash in Alphen aan den Rijn om de Peugeot e-2008 weer te poetsen en al het zand van het bosrijke Landal eruit te stofzuigen. Ondertussen handelde ik een spoedklantvraag af. Het is echt weer los met de business ineens. Door naar Amsterdam om de Peugeot weer in te leveren en natuurlijk mijn eigen auto op te halen.

peugeot e2008 review
Nog even stofzuigen bij de Carwash.

’s Middags wederom druk, want mijn oudste dochter wilde graag een proefles volgen op de middelbare school en haar vader bleek niet in de gelegenheid om haar te brengen. Ik vond het zelf belangrijk dat ze ging, dus haalde ik haar uit school en reed naar Gouda. Ze volgde een les Engels en een les geschiedenis (in het Engels) en toen haalde ik haar weer op. Gestresst van de files besloot ik dat het wel fijn was om samen in Reeuwijk het terras op te duiken. Even napraten met een lekker hapje erbij als 1-op-1 moederdochtermomentje, voor ik haar weer bij papa afzette. Was er mooi weer voor!

middelbare school
Spannend, groep 7 kinderen mochten een paar proeflesjes volgen op de middelbare school.

Meester- en juffendag

Woensdag hadden de kinderen op school plezier gemaakt met laserguns, opblaasbare springkussenparcours, poffertjes en wat al niet meer. Alle verjaardagen van de juffen en meesters werden gevierd en de klassenouders hadden weer grappige kostuums voor de leerkrachten geregeld. De klassenapps werden volgespamd met hilarische foto’s, erg leuk gedaan allemaal.

toetje
Nog even samen het terras op als 1-op-1 momentje.

Verder heb ik een toptip uit een moedermaffia room op Clubhouse toegepast om mijn kinderen beter te laten eten. Of eigenlijk om het avondeten gezelliger te maken en te zorgen dat ze de nodige happen groente binnenkrijgen. Zal daar binnenkort een apart stuk over schrijven, want mijn kinderen zijn er enthousiast over en omdat het bij ons dus werkt is deze mama ook heel erg blij.

Nieuwe wimpers

Donderdag bezocht ik een nieuwe wimpersalon om one by one flatlashes te laten zetten. Star Lashes heeft helaas de lockdownperiode niet overleefd, het is echt pittig voor kleine bedrijven. Daarom ging ik nu naar Bella 3B en zij blijkt naast de wimpersalon ook actief als instagrammer met best een groot account. Je snapt waar wij het over hadden tijdens de behandeling. Fijn om tips uit te wisselen!

zonnepaneeltje
Mijn vader kwam even kijken naar de mini zonnepaneeltjes van Switchbot waarmee ik binnenkort mijn gordijnen kan bedienen.

Green Jump eco bio fairtrade

’s Avonds toen de meisjes in bed lagen, genoot ik buiten op mijn loungebank nog even van wat rustige me-time met een sheetmasker van Kneipp. De zon is natuurlijk toch iets waar je huid even van moet herstellen. De dames waren echter nog lang aan het kletsen, wat ik goed kon horen door het open raam… Verbaasd keken ze me aan toen ik – met masker op – ineens in hun kamer stond met een strenge blik (die ze natuurlijk niet konden zien). “Mama… wat zit er nou op je gezicht?” Hahahaha, geen spook maar mama die uitlegde dat het tijd was om te rusten en dat mama’s gezicht ook even mocht relaxen met een lekker oppeppertje. Ze vonden het zo gek, dat ik ze daarna niet meer heb gehoord.

kneipp maskertje
Fijne opppepper voor de huid en een verwenmomentje voor mij dankzij de cadeaubox die ik kreeg van Kneipp vanwege hun 130 jarig bestaan.

Fruitmand gewonnen!

Vrijdag was de wekelijkse Blogtalk op Clubhouse en dit keer hadden we het onder meer over plugins. Later hoorde ik van luisteraars dat ze dit een zeer interessant gesprek vonden om naar te luisteren, mocht je dus een website hebben en op zoek zijn naar ‘pro tips’ haak dan zeker een keertje aan op vrijdag. Clubhouse is inmiddels ook op Android toestellen uitgerold en professionele bloggers als Tikva, Linda, Rob en ikzelf weten waar we het over hebben. Al moet ik zeggen dat ik steeds ook weer een hoop leer van deze gesprekken én Rob heb ingehuurd om de techniek achter mijn site te verbeteren met het oog op het groeiende belang van CLS (cumulative layout shift). (Je kunt Rob van Laere op LinkedIn vinden en hem daar een berichtje sturen wanneer je net als ik een technical assistance abonnementje zou willen.)

fruitmand gewonnen

Op Instagram las ik een leuk berichtje in mijn DM, bij De Goudreinet had ik een mooie prijs gewonnen met de foto die ik maakte met hun soeppakket. Ik had een tasje gekocht met alles wat je nodig hebt voor courgettesoep, omdat de kinderen graag soep eten en zo wel goed groenten binnenkrijgen. Bij de kassa gaven ze aan dat ik door het posten van een fotootje op insta kans maakte op een prijs als ik ze zou taggen. Kleine moeite, ik maak toch foto’s van alles wat ik doe. En nu had ik dus gewoon een MEGA grote (en zware) fruitmand gewonnen! Wat een gezonde, lekkere prijs. De meisjes hebben er een heerlijke fruitsalade mee gemaakt als toetje (en ontbijt voor de volgende ochtend). Dankjewel Goudreinet!

blogbox

Ondertussen werden er de nodige pakketjes bezorgd, zoals het zwembadje dat ik besteld heb. Die krengen gaan elke keer lek en ik heb geen elektrische pomp en ook niet heel veel ruimte, dus heb er nu eentje besteld met opzetranden. Ze kunnen over een tijdje zelfstandig naar het zwembad gaan tenslotte. Voor het eerst ontving ik ook de Blogbox die ik al bij veel andere bloggers voorbij heb zien komen de afgelopen jaren, heel erg leuk dat ik bij de selectie voor de zomerbox zit. Een doos vol verrassingen en cadeautjes die je op mijn instagram al voorbij hebt zien komen, maar waar ook nog een artikel over volgt als ik alles op de foto heb! Naast deze verwennerij kreeg ik een fles likeur van Luxardo thuisgestuurd, een frisse Limoncello.

Familie Meiland wijnen exclusief bij Wijnvoordeel

Limoncello recept

De voetbalwedstrijd Italië – Turkije vond ik wel een mooie om dit Italiaanse drankje meteen te proberen. Uiteraard had ik het koud gezet en daarna het zomerse Limoncello recept van Luxardo gevolgd: vul een groot glas met ijsblokjes, schenk er 1 deel Luxardo Limoncello in, vul het aan met 3 delen tonic en garneer het met een schijfje citroen. Nou citroen had ik niet, maar ik gebruikte druifjes uit mijn gewonnen fruitmand. Heerlijk fris drankje, erg lekker!

En nu: weekend! Rustig alles uit de Blogbox fotograferen, genieten van het mooie weer en iets van huishouden gedaan krijgen. Wat zijn jouw leuke weekendplannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.