Oranje boven: Zo maak je de perfecte luchtige carrot cake

Ben jij die oranje tompouces ook wel beu? HelloFresh komt met dé oplossing: een oranje carrot cake! Ik ben gek op carrot cake, dus deze ging ik uiteraard proberen.

Gastblog door: Esther Weemers

carrot cake
Foto: Hello Fresh

Koningsdag in de huiskamer

Vandaag is het koningsdag! Onze koning wordt vandaag 54 jaar oud. Normaal gesproken stond ik nu op een van de festival pleinen te feesten. Maar helaas zit dat er dit jaar niet in. Ook de vrijmarkten moeten we missen. Vandaag wordt het een dagje thuis vermaak. Gelukkig zal er tal van mogelijkheden.

Zo ga ik, uiteraard met mijn oranje kleren, in de keuken aan de slag. Want een oranje gebakje hoort er natuurlijk bij op deze dag! En samen bakken is altijd gezellig! Ik probeerde het oranje recept van HelloFresh: carrot cake met roomkaas-glazuur.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 10 plakken):

 • 160 gram roomboter
 • 400 gram wortel
 • 200 gram basterdsuiker
 • 4 eieren
 • 200 gram bloem
 • 1,5 theelepel bakpoeder
 • 1,5 theelepel gemalen kaneel 
 • 40 gram roomkaas
 • 100 gram poedersuiker
 • ¼ theelepel zout

>> Lees ook deze HelloFresh review

Zo maak je het recept:

 1. Haal de boter uit de koelkast. Weeg 160 gram af, snijd de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Rasp de wortel grof. Bekleed een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.
 2. Meng in een grote kom de roomboter, basterdsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel vervolgens voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de kaneel erdoor. Voeg als laatste de geraspte wortel toe (maar houd een lepel wortel opzij ter garnering) en spatel door het beslag. 
 3. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50-60 minuten in de oven. Giet het poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa. 
 4. Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de overige geraspte wortel.

Oud Hollandse spelen

Tijdens het wachten gedurende de oven tijd pak ik er wat oud Hollandse spelen bij. Hebben jullie ook nog een sjoelbak?! Die blijft leuk!!

Online concert: the Streamers

Vanavond sluit ik de dag af met The Streamers. De grootste band uit de Nederlandse pop geschiedenis met meer zangers dan muzikanten en meer hits dan de top 40. Het live optreden vanaf paleis Noordeinde is te volgen via een livestream, waarvoor je gratis kaartjes kon kopen. Vanaf 20.00 uur zit ik er met een biertje klaar voor!

Lees ook: Koningsdag DIY: prinsessenkroontjes

Hoe ziet jouw koningsdag er vandaag uit?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.