Keek op mijn Week: tienerfeestje, dagje stembureaulid, kids een kleurtje voor de schoolfotograaf

Zo, de storm na de stilte is gestart! Loeidruk en deze week kwamen er ook nog allerlei leuke uitnodigingen voor de blog binnen. Een wervelend weekje dat ontzettend gezellig was. Ik ben moeder van een tiener geworden. Een nieuwe fase weer en dat werd gevierd. Verder draaide ik voor het eerst een dagje mee op een stembureau bij de verkiezingen en kregen mijn dochters bij de kapper een kek kleurtje in hun haren.

ingepakte gehaktbal
Cadeautje van oma. Onvergetelijk! hahaha

Gehaktbal met een strikje

Zaterdag lekker uitslapen met z’n drietjes want de avond ervoor mochten de meisjes opblijven voor The Voice. De antibiotica deed wel iets, maar ik had toch rust nodig vanwege drukke vervolgdagen. Veel pijn tussen de schouderbladen op de long, een signaal dat je teveel doet. We keken een film, maakten het huis aan kant, ik las een boek en de meisjes keuvelden wat in huis. Weet het eigenlijk allemaal niet meer precies, behalve dan dat we de 20 inch fiets verkocht hebben. Yay! Nu de 18 inch fiets nog, dan is er weer genoeg ruimte in de schuur.

Einde middag was het gelukkig precies droog toen we met z’n drietjes op de fiets stapten. Mijn oudste had voor haar verjaardag aan oma spinazie met een gehaktbal gevraagd en dit cadeau kreeg ze vandaag. En wat voor een cadeau! Oma serveerde de bal met een strikje er omheen, hahahahaha. Ik kwam niet meer bij van het lachen. Daarna hebben we Rijk de Gooijer zijn ‘een bord met spaghetti’ een paar keer ingezet vanwege de gehaktbal en nog meer meezingers gedraaid. “Het was een feest waarvan je morgen niets meer weet.” (Dat is een Snollebollekes quote voor wie het niet kent: tik het op youtube maar in.) Kortom: de verjaardagsvoorpret was geslaagd.

jarig gehaktbal

Tuinfeestje

Zondag vierden we de 10e verjaardag van dochterlief dan echt. We hadden familie uit onze woonplaats uitgenodigd op tuinvisite en alle kinderen uit haar klas. Uiteraard begon het met zingen en cadeaus op het grote bed, dus ik werd om half 8 al wakker gemaakt door een zenuwachtige kleine zus. Zij had alle pakjes ingepakt en kon niet wachten om deze cadeau te geven. Haar grotere fiets stond in de schuur en ze genoot van haar speciale dag.

cadeaus
Jarig zijn begint met cadeautjes op bed.

Haar papa nam de Among Us cupcakes mee die haar tante had gemaakt om te trakteren. Een taart was dit jaar niet zo handig tenslotte. Deze 2e coronaverjaardag was een stuk feestelijker dan die van vorig jaar toen het land op slot ging. Het was koud in de tuin, maar droog en we hadden gezellig de slingers opgehangen. Uiteindelijk stonden er op het hoogtepunt flink wat klasgenootjes in de tuin en werd er gekletst, gelachen en tiktokjes opgenomen. Na afloop aten we nog even McDonalds wat ze graag wilde en toen mocht ze met papa mee om de nieuwe slaapkamer die ze van hem cadeau kreeg te bekijken en in te richten. Ons kind heeft de hele dag gestraald als een zonnetje en ontzettend genoten!

Van stembureaulid tot theaterdirectrice

Maandag vroeg op! Als officieel benoemd stembureaulid deed ik vandaag mijn burgertaak van 7.15 tot na 21 uur in het Evertshuis, waar de theaterzaal was omgetoverd tot stembureau. Ik kan het iedereen aanraden om je hier ooit eens voor op te geven bij de volgende verkiezingen, want het was – ondanks de lange dag en de kou – ontzettend leuk om eens mee te maken! De gemeente had gelukkig dekentjes klaargelegd om ons iets op te warmen en het hielp ontzettend toen we toestemming kregen om een tussendeur dicht te houden, maar toch was het best koukleumen deze dag.

En dan had ik nog geluk dat ik het ontvangstcomité mocht zijn en een iets warmer plekje had na de dranghekken voor de ingang naar de theaterzaal. Hier heette ik mensen welkom in het stemlokaal en stelde ik de vraag of mensen corona-gerelateerde klachten hadden. Er bleken nog aardig wat mensen persoonlijk hun poststem in te komen leveren en die heb ik netjes overhandigd aan de dame van de gemeente, omdat dit op een andere plek werd gecontroleerd. Er komen nog een hoop procedures bij kijken! Dat bleek ook wel uit het examen dat ik vooraf moest doen natuurlijk. 

stemmen 2021
Zelf ook maar even gestemd!

Vanwege de zaalgrootte waren we met 5 stembureauleden en de gemeente bracht een grote doos met versnaperingen en drankjes. Ook het avondeten werd verzorgd (we aten in shifts want het stemmen moest gewoon doorgaan ondertussen). De maandag was bedoeld voor ieder die zich kwetsbaar voelde en de drukte wilde ontlopen. Geen heel drukke dag dus, maar wel een leuke.

stembureau

Ik had er veel plezier in om als een ware theaterdirectrice ieder te verwelkomen en na het trotseren van de dranghekken te attenderen op het publiek achter de spatschermen in de grote zaal. “U bent vandaag de voorstelling in dit stemfeestje, veel plezier met het uitoefenen van uw stemrecht! We zijn zo blij dat u er bent, dat u het potloodje mee naar huis mag nemen.” Vanuit de zaal werd dit aangemoedigd, want mijn collega’s kregen hierdoor allemaal vrolijke en blije mensen binnen. Sommige oudere dames deden spontaan een dansje een oudere heer wilde wel een liedje zingen, dat is toch te leuk?

eten op het stembureau

Later mocht ik nog – gewapend met blauwe handschoentjes – stembiljetten en potloden uitdelen. En controleren of de ingeleverde stempas geldig was. Iedereen die voor het eerst kwam stemmen kreeg van ons een applausje en gejoel bij het deponeren van hun stembiljet. Goed gestemd! Na de verzegeling van de stembus en het ondertekenen van het proces verbaal (en nog wat handelingen, controles en het poetsen van de stemzaal) konden we thuis uitpuffen. Pfoeh, wat een dag!

10 jaar geboortetegeltje
Deze leuke foto met haar door oma gemaakte geboortetegeltje in de hand kreeg ik toegestuurd vandaag.
snoep
Ok, duidelijk. Ik blijf er af hoor!

Achterstanden inhalen

Dinsdag even uitgeslapen en daarna uitgebreid gedoucht want ik was ontzettend moe. De fysiotherapie had ik daarom afgezegd, dat was even iets te veel. Tijd om achterstanden in te halen. Mails opvolgen, filen en telefoontjes plegen die ik een dag eerder niet kon aannemen. Er moesten teksten klaargezet worden, facturen gestuurd en communicatieplannen geschreven. Ook wilde ik mijn lakens wassen en nog wat wasje draaien. Gelukkig had ik nog verse spaghetti in de diepvries, dus ik hoefde in elk geval niet te koken.

verf flexa easycare keuken
Flexa stuurde me hun nieuwe speciale vetafstotende verf voor de keuken om je te inspireren. Binnenkort de metamorfose.

Kleurtje bij de kapper

Woensdag lekker gewerkt en flink wat meters gemaakt. ’s Middags wilden de meisjes lekkere bolletjes lunchen en op woensdag mag dat. Ze hebben lekker gerommeld terwijl ik nog wat werk deed en me geholpen met het uitzoeken van een verjaarscadeautje voor hun nichtje. Tot het tijd was om naar de kapper te gaan. Morgen zou de schoolfotograaf komen en wij hadden de mazzel dat ik deze afspraak een paar weken terug al had geboekt. Pfoeh! In de instructiebrief stond dat je gerust een kleurtje in je haren mocht en laten mijn dochters dat nu precies besteld hebben. Eindelijk weer eens naar de kapper kunnen is een feestje tenslotte. De oudste had het liever voor haar verjaardag gehad, maar gezien de drukte bij de kappersboekingen was dit de eerste optie. Toch mooi op tijd voor de schoolfoto.

paars haar

Ze hadden er zin in en kozen allebei een andere paarstint uit. Een mooie kleurrijke spoeling voor de onderste 10 centimeter van hun haren. Alles weer eerst uiteraard lekker bijgepunt. Tussendoor glipte ik er nog even tussenuit in verband met een afspraak bij de Intertoys, ook dat moet heden ten dage op afspraak… De dames zaten toch in de verf en hadden hun mobieltje mee. Het resultaat is erg gaaf geworden! Over 10 tot 15 wasbeurten heeft hun haar straks de eigen kleur weer terug, maar nu spat de vrolijkheid er vanaf.

paars haar

Kon thuis precies nog aanschuiven bij Arjan van A-Sociale Zaken op Clubhouse waar ik uitgenodigd was als co-host voor een gesprek over de ins en outs van Social Media. Wist je dat Instagram ervoor gaat zorgen dat volwassenen geen DM’s meer aan minderjarigen kunnen sturen?

Klusvoorbereidingen

Donderdag wederom lekker druk. Waardevolle Clubhouse gesprekken gevoerd onder meer met de mensen van Linkpizza die 2x per week een room hosten. Dit keer ging het over SEO, super interessant natuurlijk! Verder veel telefoontjes met klanten gehad en ondertussen ook nog aan de nodige teksten kunnen werken en administratieve zaken afgehandeld zoals het betalen en versturen van facturen. Hoort er allemaal bij!

planken maken
Samen met opa de wandconstructie aan de muur maken. Nu nog opmeten welke planken ik moet bestellen, dan kan er opgeruimd worden.

Tussendoor kwam mijn vader me nog helpen bij het opstellen van een inkooplijstje voor de bouwmarkt. Hij gaat op zolder planken aan de muur maken, zodat de boel opgeruimd kan worden. Bovendien heb ik deze week Flexa EasyCare verf speciaal voor de Keuken ontvangen. Hier kun je vetvlekken gemakkelijk schoonmaken dus ideaal voor keukenmuren. Ik had samen met mijn jongste een babyblauw kleurtje uitgekozen en wil komend kindloos weekend samen met mijn vader kijken of we de metamorfose kunnen uitvoeren. Hij heeft de inkopen gedaan zodat ik door kon werken en de kinderen uit school kon halen en daarna samen met mijn oudste de gaten op zolder geboord.  

Blogtalk!

Vrijdag startte een beetje gênant… Ik lag in bed naar de radio te luisteren en een beetje weg te soezelen, toen mijn dochter ineens naast mijn bed stond: “Mam, kom je nog naar beneden het is al half 8 en wij zijn onze broodtrommels aan het vullen.” Ieps! Dacht dat het 7 uur was. Wel heel fijn zulke grote meiden al. Aan de keukentafel was alles al in kannen en kruiken en hadden ze zelfs voor mij al een boterhammetje gesmeerd. Heel erg lief en zorgzaam. Omdat ze zelf tijdig klaar waren, mochten ze nog even samen gamen voor het schooltijd was.

schleich

Na het wegbrengen haalde ik de nodige boodschappen in huis en stapte thuis van de ene call in de andere. Ondertussen draaide mijn laptop een update. Dat duurt ook vaak wel even. Om 10 uur startte ik op Clubhouse de Blogtalk! room weer op, dit keer met blogger Lodi als co-host. We hadden een flinke groep bloggers en bedrijven in de zaal, waardoor er een mooie dynamiek in het gesprek ontstond. Over samenwerkingen, of bepaalde campagnes wel of niet passend zijn, hoe je dit beoordeeld en welke events iedereen al in de agenda had staan. Ook over zakelijk bloggen kwamen een paar vragen. Vervolgens belde ik een vaste travelpartner voor het plannen van een blogsamenwerking en bleek die ook even in de room meegeluisterd te hebben. Heel erg leuk!

’s Middags aan wat previews gewerkt, want het zijn behoorlijke drukke maanden nu voor de blog. (Elk jaar zo overigens, je herkent de patronen wel.) En aan wat marketingstrategieën voor enkele klanten.

tapas van Anders
Mmmm lekker! Tapas van Restaurant Anders afgehaald in het kader van #steundehoreca maar wat was het veel!

Meer weekoverzichten lees je hier.

Volgende week wordt weer lekker druk met een rondleiding op een middelbare school en de Drumcaravan die bij scouting komt, zodat ik over hun outdoor kinderfeestjes kan schrijven. Leuke tip voor jarigen in deze tijd dus: ze hebben 7 elektronische drumstellen in de caravan die ze openklappen waar kinderen tijdens het feestje een drumles krijgen. Mijn jongste heeft hier ontzettend veel zin in. Zouden jouw kinderen dat ook leuk vinden?

Lees ook:

Wat geef je een vrouw voor haar 42e verjaardag?

Hoe maak je een stoer Nerf-parcours?

Toffe Nintendo Switch games voor jonge meisjes

Ervaring met security tijdsslot op Schiphol

Deze alcoholvrije Mojito drinkt pas écht weg als limonade!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.