Ervaring met security tijdsslot op Schiphol

Reizen met het vliegtuig via Schiphol;? De security rij is altijd even spannend: hoe lang moet je daar in staan? Voor onze vliegreis naar Marseille met KLM / Air France konden we gelukkig gebruik maken van het security tijdsslot. Dat is een proef, waar nog niet veel ruchtbaarheid aan is gegeven. En een aanrader, zeker als je met kinderen reist!

vliegtuig kinderen air france

Op de website van Schiphol.nl staat deze proef verstopt. Ietsje naar onder scrollen en je komt het tegen. Het mooiste van alles: dit tijdsslot is GRATIS!

Let op: je kunt er vooralsnog alleen gebruik van maken bij vluchten binnen Europa!

  • Komt er op neer dat je via de website je vluchtnummer invoert.
  • En uit hoeveel personen je reisgezelschap bestaat, ons ons geval 3 personen.

Dit kun je maximaal 3 dagen voor vertrek doen. Je krijgt dan een (in ons geval 3) aantal opties met tijden hoe laat je door de security wil. Je hebt dan een kwartier na dat tijdstip de tijd om je op dat tijdstip bij de speciale QR-code rij van de tijdsslot proef te melden. 

Hoe ging het bij ons?

Onze vlucht vertrok de vrijdag voor Pasen om 9:55 uur (oorspronkelijke tijd, we wisten toen nog niet dat ie een uur vertraging zou hebben). Op dinsdag was het dus mogelijk om een tijdsslot te prikken. Mijn opties waren 6:30. 7:00 en 7:30. Ik koos de laatste, omdat het al best vroeg opstaan was.

Mijn vader haalde ons om 6:30 uur thuis op, zodat we ons tijdsslot niet zouden missen. Diezelfde ochtend kregen we nog een melding in de KLM app dat onze vlucht volgeboekt was en we onze trolleys gratis zouden kunnen inchecken als ruimbagage. De drop off punten stonden echter ramvol met auto’s even na 7 uur in de ochtend, dus het was al een challenge om uit te stappen voor de juiste vertrekhal. 

We waren rond 7:15 uur in de vertrekhal, dus ik durfde het inchecken van onze trolleys als ruimbagage niet aan. Direct door naar security dus. In tegenstelling tot afgelopen december (ik vloog toen naar Zweden) stond er geen noemenswaardige rij voor security. Maar compleet GEEN RIJ bij de tijdssloten proef. 

Deze QR-code tijdsslot plek vond ik niet heel duidelijk herkenbaar, maar is direct na de roltrap omhoog. Je ziet daar wat mensen staan naast een heel klein bordje en een dichte ‘band’ (je weet wel die brede banden die de rijen aanduiden). Daar loop je naartoe, je laat je code scannen en je kunt doorlopen naar de security banden en röntgenscans. 

We waren om 7:16 bij deze plek, ons tijdsslot met 3 personen was officieel vanaf 7:30 maar de scan accepteerde onze code en we konden direct door. Voor de bakjes waar je je spullen in moet doen en op de lopende band leggen, stond welgeteld 1 persoon voor ons. Meteen aan de beurt dus!

Dat is nog eens even iets anders dan de laatste paar vluchten dat we toch wel 45 minuten in de rij stonden voor we op dit punt aankwamen. (Ook naar Alicante in de zomer van 2022 stonden we lang te wachten.)

Aanrader dus!

Heb ik dan niks aan te merken?

Nou ja, op de terugweg bij de security op de luchthaven van Marseille ontdekten we dat mijn dochter haar schaar nog in haar schooletui had zitten. Ai! Dat mag niet! Op Schiphol werd alleen mijn tas er uit gepikt vanwege dobbelspelletjes en badolie in mijn tas en toilettas. Dat er nog een schaar tussen mijn kind haar spullen zat, ontdekten we dus pas bij in beslagname op de terugweg…

Kortom: weinig ruchtbaarheid aan gegeven maar hopelijk zetten ze deze proef voort of maken ze het permanent. Mijn tip voor jou is: boek je tijdsslot! Scheelt veel tijd in de wachtrij die je liever aan andere dingen zou willen besteden.

Had jij deze service van Schiphol ook al ontdekt? Hoe lang stond jij in jouw laatste wachtrij voor de security op Schiphol?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.