Keek op mijn Week: snowboots uit de kast, kattenstront en Clubhouse

Koud, kouder, koudst deze week. De winter is daar. In het begin geniet je dan volop van het prachtige witte wonderland. Muts op, snowboots aan en wandelen maar… Wanneer alles is vastgevroren is het echter minder leuk. Gelukkig is mijn thuiswerkplek warm en sinds deze week ook opgeruimd! Woop woop.

pizza maken
Hun beurt om te koken!

Relaxte dagstart met de meisjes

 Zaterdag hadden we een relaxte start van de dag. De meisjes mochten vrijdagavond The Voice afkijken, dus lekker uitgeslapen. Ze keken tegen elkaar aan gekroeld samen op de bank hun favo serietjes en ik boven in bed mijn eigen serie, want ik ben niet zo van de tekenfilms.

Ondertussen appte hun vader of ze al klaar waren om opgehaald te worden, want er wilde iemand komen spelen. Ik hoefde daar zelf niet op in te reageren in de gezinsapp, want ik zag de reactie van dochterlief al verschijnen: “rond 12 uur zijn we wel klaar”. Moest ik stiekem om lachen, maar het is zo. We doen het liefst lekker op ons gemakje even lummelen in de pyjama. Dan maak ik voor mezelf koffie en voor hen een bakje thee of warme chocolademelk. Lekker plakje ontbijtkoek en een stukje fruit.

broodje eten
Lekker samen rond het middaguur een afbakbroodje en gezellig kletsen met z’n drietjes.

Pas later als we aangekleed zijn gaan we aan tafel voor het ontbijt. Daarna viste ik tijdens het wachten op hun papa wat TopModel knutselboeken uit de kast en de stiften. De jongste was dat snel zat, dus ook de Lego nog maar even uit de kast. Ik trok het deksel open en… ai… het was een overvolle bak: overal kleine legosteentjes natuurlijk! Maar ze hebben zich vermaakt, dat is het belangrijkste. Snowboots mee, schoolspullen mee en ik zie ze snel weer!

 

Schijtkatten

Daarna tijd voor het huishouden. Ik ontdekte dat mijn tuin ineens volledig was volgekakt door buurkatten. Niet leuk! Bah! De zooi opgeruimd en adviezen van mijn facebookvrienden opgevolgd: citroenschijfjes en peper strooien. Ook een emmer water neergezet. Nog maar even een flinke wandeling gemaakt om de frustratie er uit te lopen. Jakkes. Hopelijk is dit probleem snel opgelost want met de sneeuw blijft peper natuurlijk niet liggen en ruik je de citroen ook niet. Snel op zoek naar kattenverjagers dus, ik vind die geluidsapparaatjes zelf heel vervelend. Wat zijn jouw ervaringen met het strooien van kattenverjager korrels? Werkt dat?

Pulled chicken gemaakt met het maaltijdpakket van de Jumbo voor dit gerecht. Probeer jij ook nieuwe dingen uit in de keuken tijdens je kindloze weekenden?

Wandelen in een witte wereld

Zondag was alles prachtig wit! Sneeuw, geen 20 centimeter maar toch prachtig. En mijn tuin kende ook wat sneeuwduinen van een centimeter of 40 dus toch magisch. Mijn ramen zagen er uit alsof het kerstmis was: wit op het glas langs de randen. Op advies van mijn ouders had ik voor de zekerheid de avond erover een sneeuwschuiver uit de schuur gehaald. Ik dacht dat de sneeuwschep met de scheiding naar mij was gegaan, maar dat bleek toch niet zo. Dit ding dat eigenlijk een soort slee zou moeten zijn werkte gelukkig ook prima om een pad door de sneeuwduinen naast de deur te maken, zodat ik mijn afvalbakken kan bereiken.

 

Tip van flip: kartonnetje onder t deksel. Was ik zelf uiteraard vergeten, dus vastgevroren, haha. Nu ik toch de snowboots aan had lekker een stuk gaan wandelen naar mijn ouders voor een warm kopje thee. Onderweg overal spelende kinderen en een sneeuwschuiver. Leuk hoor! Tis toch magisch met alles wit.

Productief dagje

Maandag lekker aan het werk. Heen en weer gemaild met opdrachtgevers en bloggers die aan de slag zijn met opdrachten. Offerte aanvragen opgevolgd. En natuurlijk aan mijn boek gewerkt en artikelen geschreven. Heb jij al meegedaan aan de winactie met WeColour? En hoe vind je mijn nieuwe rubriek ‘De Tofste Samenwerkingen van…‘? Ik vind het zelf ontzettend leuk om de antwoorden te lezen. Er zijn al best wat inzendingen voor binnengekomen, dus de komende weken kun je deze op vrijdag lezen.

sneeuwpret wandeling
Nog even een wandelingetje na de lunch!

Geen fysio

Dinsdag verviel de fysio afspraak vanwege de gevaarlijke situatie op de weg. Dat komt wel weer als de wegen ijsvrij zijn. In plaats daarvan maakte ik net als gisteren een korte winterse wandeling. Verder teksten geschreven, previews opgeleverd, gewerkt aan passend beeldmateriaal in Canva en natuurlijk uitgebreid de tijd besteed aan mijn boek vol marketingcommunicatie tips.

voor jou
Voor mijn lezers <3

Verder moest ik erg lachen om artikelen die ik zag verschijnen van bekende media over thuiswerken en of je het nog volhoud. Ik werkte sowieso al vanuit huis en dat bevalt mij prima. Lekker ondertussen een wasje draaien. Je keuken opruimen terwijl je koffie apparaat opwarmt en alleen afgeleid worden door collega’s als je er zelf voor kiest om te bellen of appen. Bovendien kun je rustig even met je moeder bellen, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen. Geen reistijd ook. Geen kantoorgekibbel. Heerlijk!

Maar ja, ik heb natuurlijk al even een echt thuiskantoor. Hiervoor werkte ik vanaf de keukentafel en toen kreeg ik best last van mijn rug. En was het lastig om die keukentafel voor elke maaltijd leeg te ruimen. Als je de achtergrondgeluiden mist: ga op Clubhouse. Allemaal interessante zakelijke talks terwijl jij bij het koffiezetapparaat staat of een geestdodende taak uitvoert. Heel inspirerend!

Kids in de sneeuw

Woensdag lekker gewerkt en volop met mijn boek bezig geweest. Toen ging de wekker en was het tijd om mijn kinderen uit school te halen. Heerlijk! Had spekpannenkoeken gekocht en daarna mochten ze naar buiten. Kon ik eindelijk zelf ook foto’s maken van mijn kinderen met sneeuwpret, wooohooo. Ze hadden zich verheugd op het spelen met de slee, ik stond voor het keukenraam en heb genoten van het plezier dat ze samen hadden. De tuinkabouters kregen een andere plek en ze hadden dikke pret.

sleetje rijden
Ik stond te genieten met mijn kopje thee voor het raam… heerlijk de kinderen die samen zo’n pret met de slee en de sneeuw hadden.

’s Avonds maakte ik een stamppot met gehaktbal en de jongste had wel een paar tips om dat gerecht nog beter te maken. Dus of ik even een paar boodschapjes kon doen, dan zou ze ‘t morgen aan me laten zien. Okidoki.

Schaatsen en sleetje rijden

Donderdag lekker productief geweest tijdens de kantoor uren. Er kwamen verschillende nieuwe opdrachten binnen en ik had er zin in. Verder zag ik veel inschrijvingen voor mijn ‘samenwerkingen’ rubriek voor bloggers, dus ook daar kon ik mee aan de gang. Dingen in Canva gemaakt, dittemedatjes aan de achterkant van mijn site gefikst, belletjes gedaan, gepitcht op opdrachten… Het liep als een speer.

schaatsen
Samen schaatsen in de polder!

De jongste had uit school een gezellige speeldate met een klasgenootje en de oudste had met de klas een sneeuwgevecht gedaan. Samen thuis aan de warme chocolademelk en daarna met de slee op pad: een goede schaatsstek zoeken. Duurde even, maar in de polder vlakbij huis vonden we een mooi slootje waar al 2 ervaren dames aan het schaatsen waren. Het ijs was goed zeiden ze, dus ook wij bonden de ijzers onder. Nu was ik al niet zo goed in schaatsen, maar ik merk dat ik toch het vertrouwen in mijn lijf een beetje ben kwijtgeraakt het afgelopen jaar. Ik vond het eng om weer mijn lijf te beschadigen, dus na 5 minuten heb ik mijn schaatsen weer uitgedaan. Bange schijterd, ik weet het. Maar rolschaatsongeluk in 2019 en 8 maanden out door corona in 2020, tis mooi geweest. Heb vanaf de slee op de kant genoten van mijn dochter die het steeds beter onder de knie kreeg. Genieten in het zonnetje. Stiekem gelachen om een tiener die in een hoop sneeuw sprong langs de kant en door zijn vader uit het ijs getrokken moest worden: vast met zijn voet, nat pootje. Nasty, maar het was toch wel grappig om te zien (en alleen zijn voet nat).

Dochterlief was het ook zat, dus ik trok de slee weer naar huis. Daar moest ik nog even werken, dochter 2 ophalen en aan de slag in de keuken. De ingrediënten voor de mise en place zette ik met een snijplank en een mesje bij haar neer, terwijl ik zelf met de pannen bezig ging. Zo kon mevrouw haar idee uitwerken en de borden netjes opmaken volgens haar eigen plan. Ik moet zeggen dat het er heel bijzonder uitzag en vooral… dat het erg gezellig was aan tafel. Er werd niet geklaagd en netjes gegeten. Ik onthoud dit even voor de volgende keer, haha.

Clubhouse dag

Vrijdag kinders naar school, boodschappen gedaan en daarna lekker aan de bak. Snel wat dingen achter de laptop gedaan want om 10 uur host ik voortaan elke vrijdag een Blogtalk! op de nieuwe app Clubhouse. We hadden een gezellig aantal mensen in de ‘room’ zoals dat heet en wisselden ervaringen uit. Er kwam een vraag binnen over onder meer affiliate marketing en dat was een mooi bruggetje voor iemand die daar succesvol in is om die te beantwoorden. Verder hadden we het over goede teksten schrijven en hoe lang je daarmee bezig bent. Erg leuk en volgende week houd ik deze Blogtalk met als co-host marketing expert Marieke die ik ken van Platform Z.

schotse hooglanders bodegraven
Zo mooi dit! Ik liep er graag even voor om.

’s Middags haalde ik de jongste uit school en reden we naar de locatie van groep 7, mijn oudste was met de klas aan het schaatsen als vrijdagmiddagles. Wat een gezelligheid! Muziek erbij, een moeder had koek en zopie verzorgd en de meester leidde de ijspret in goede banen. Blije kindertjes overal. Snel trokken we de jongste ook haar schaatsen aan en was er gelukkig een stoel in de buurt om te oefenen. Was alweer even geleden tenslotte (en van mij als voorbeeld moeten ze het ook niet hebben, haha). Ze hadden veel plezier in het schaatsen met klasgenootjes, heerlijk om naar te kijken. Ondertussen sprak ik ook weer eens wat moeders van school. En in de app van de ouders kwamen ontzettend leuke groepsfoto’s van de klas voorbij. Daarna thuis opwarmen met warme chocolademelk!

Later deze dag zat ik op Clubhouse in een gezellige vrijdagmiddagborrel met allemaal mensen die ik niet ken. Ontzettend leuk, maar ik gooide spontaan een wijnglas kapot toen ik ‘in de uitzending’ werd gevraagd. Duizend stukjes glas op de keukenvloer… Maar het was verder heel gezellig hoor, hahaha. En ’s avonds interviewde ik Rob van Drankjedoen.nl over zijn online datingplatform dat niet start met het zoveelste chatgesprek maar met een blind videodate.

Wat zou het weekend ons brengen?

Meer weekoverzichten lees je hier.

Lees ook: Trots op waar je voor staat

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MarjonS zegt:

  Heerlijk zo’n week met sneeuw, maar prima dat het nu ook weer weg is.
  Leuk dat de meester ging schaatsen met de klas.
  Wij hadden in Limburg eigenlijk carnaval het weekend, ze hadden leuke online dingen bedacht. En nu hebben we vakantie.

  1. Marguerita zegt:

   Oeh vakantie, even niets hoeven! Voelt misschien wel een beetje dubbel zo snel na de heropening van de scholen? Bij ons volgende week vakantie, deze week hebben ze de cito-toetsen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.