Keek op mijn Week: ingetaped, huisarts en rustig aan heel veel doen

Dit was een lastige week, ik zat letterlijk ‘om ’t hand’. Gelukkig viel het qua werkdrukte mee, waardoor het niet heel rampzalig was dat ik alles wat langzamer doe met mijn ingetapete hand. Ik probeer mijn rust te nemen, al is het geen optie om helemaal niets te doen als zzp-er. Er moet wel gewerkt worden en het liefst een beetje geld verdiend.

samen in het verband
De broeder in het ziekenhuis had het restje verband meegegeven voor de meisjes zodat ze kunnen oefenen met EHBO. Zo zaten we samen in het verband.

Kinderverjaardag

Zaterdag werd ik erg brak wakker. Slecht geslapen vanwege de pijn, maar de snoetjes van de meisjes die me kwamen knuffelen en even kijken hoe het met me ging maakten veel goed. Ik was blij dat oma ze op bed had gelegd en dat mijn vader me bijstond op de eerste hulp de avond ervoor. We waren om 10 uur ’s avonds thuis uiteindelijk. Met ook veel dank aan mijn ex, die mijn vader kwam brengen en de meisjes meenam naar oma. Want al die tijd wachten zou geen succes geweest zijn voor ze. Wie nieuwsgierig is naar wat er de dag ervoor gebeurde, verwijs ik naar het artikel dat ik met één vinger op mijn telefoon tikte vanuit de wachtkamer. HAP en SEH zijn een geweldige formule voor veel wachten: vanzelfsprekend gaan de mensen voor die er veel erger aan toe zijn. Ben heel blij dat het uiteindelijk meeviel, maar bij elke verkeerde beweging heb ik veel pijn.

Deze zaterdag konden we gelukkig met mijn ouders meerijden naar de verjaardag van mijn neefje. Daar hoefde ik alleen maar op de bank te zitten en de kinderen hebben heerlijk gespeeld. Top geregeld en we werden ook nog van een heerlijke lunch voorzien. Eenmaal thuis zijn we op de bank geploft met Timboektoe op Netflix. Thuisbezorgd kookte voor ons en ik had besloten dat er verder even niets hoefde.

woef woef haba
Samen een spelletje Woef Woef spelen voor de blog.

Netflix Sunday

Zondag deden we wederom rustig aan. Mijn jongste dochter werd pas rond 10 uur wakker deze ochtend! De meisjes hebben me lief geholpen met het aftapen van mijn hand met een plastic boterhamzakje, zodat ik kon douchen. Ik liet de laptop overdag weer uit (net als zaterdag) en las een tijdschrift. In de middag liep ik naar de supermarkt en gingen de meisjes op de fiets. Even boodschappen halen ging prima met mijn kleine hulpjes. We kwamen mijn broertje nog tegen die de boodschappen goed op de kinderfiets vastmaakte voor de terugweg. We aten die avond soep met stokbrood, omdat de kinderen het pak soep konden openen en ik de rest kon doen. Verder zette ik de Boskampi’s aan op Netflix, was een leuke film. En ’s avonds nam ik mijn eerste inspiratievlog op. Hij is nu 14 keer bekeken, niet heel veel dus maar de mensen die hem gezien hebben reageerden erg enthousiast. Volgens sommigen heb ik een nieuwe roeping gevonden. Superleuk om te horen!

fietsen naar de jumbo
Boodschappen doen was even ingewikkelder dan normaal: de meisje op de fiets met de tassen en ik lopend er achteraan.

Huisarts en koffie bij oma

Maandag ging de wekker op tijd omdat de jongste een afspraak bij de huisarts had. Een lymfeklier in haar nek is al een week erg dik. Verder is ze gezond gelukkig, dus nog even een paar weken aankijken of ie dan verdwijnt. Voor de geconstateerde artrose op mijn röntgenfoto’s kreeg ik meteen tabletten mee. Het was vandaag studiedag dus verder hoefden we niet echt iets. Op de terugweg van onze wandeling (ik kan even niet autorijden of fietsen) haalden we nog een boodschapje en gingen we bij opa en oma op de koffie. Daar was nog meer visite en zo hadden de meisjes een lief klein speelkameraadje. Thuis hebben ze lief gespeeld, moesten ze van mij 10 minuten een boek lezen en hebben we het HABA spelletje Woef Woef uitgeprobeerd voor een nog te schrijven review. ’s Middags haalde hun papa ze weer op en was hij zo aardig om mijn kerstboom naar zolder te sjouwen. Is dat ook weer opgeruimd.

spelen bij oma
Lief spelen met het schattige dochtertje van mijn nichtje.

Huis weer schoon

Dinsdag lukte het mij zowaar zelf om de hand in te tapen en te douchen. Duurde allemaal wat langer dan normaal, maar I did it! Ik wilde eigenlijk wat belletjes doen vandaag, maar kan mijn telefoon niet goed vasthouden dus dat heb ik nog even laten zitten. Als leftie was het best een uitdaging om met rechts als mijn aantekeningen te maken… het ziet er uit alsof een kleuter bezig is geweest. Maar goed: oefening baart kunst, als ik de aantekeningen maar kan ontcijferen. ’s Middags kwam mijn schoonmaakster langs en nu is mijn huis weer schoon en fris. Superfijn als je dat zelf allemaal even niet kunt. Verder keek ik wat filmpjes van mijn Yoast SEO-training, daar heb je je handen niet voor nodig.

kant en klaar maaltijd
Yay, gelukt om zelf het vlees van mijn magnetronmaaltijd te snijden!

Vaatwasser en afzuigkap

Woensdag zou ik gaan sporten, maar behalve wandelen kan ik even niet zoveel dus ik heb de afspraak afgezegd. Rechts is al overbelast en links doet flink pijn als ik kracht met mijn vingers zet. Mijn ex was zo aardig om de meisjes uit school naar mij te brengen, zodat de pols nog even rust kreeg. Ik moest nog wel boodschappen doen en de meisjes wilden niet mee lopen naar dorp. Of ze even bij oma en opa mochten spelen? Nou dat mocht en we konden ook mee smikkelen van de zelfgemaakte erwtensnert van oma! Jummie! Ik hoefde dus geen boodschappen te doen, maar ben in plaats daarvan naar de Expert gelopen om een afzuigkap en vaatwasser te bestellen. De eerste had ik nog niet en de vaatwasser die ik heb is 2e hands en begint gebreken te vertonen. Tijd voor een kleine upgrade in de keuken dus! Het is een BEKO vaatwasser geworden. Op de terugweg kocht ik bij de Turk nog een groot afbreekbrood voor bij de soep die avond. Nom nom nom! Lichaamsbeweging met deze wandeling ook weer gehad.

koopzegels
Na het treurige bedrag aan rente dat er over 2018 op de spaarrekeningen werd bij geschreven, ben ik begonnen met koopzegels. Levert iets meer rendement op. Wil sparen om in de zomervakantie leuke dingen met de meisjes te kunnen doen.

Verband er toch nog even om

Donderdag had ik mijn jongste dochter beloofd dat zij mijn verband af mocht doen. Ze moet echter toch nog een dagje wachten, want ik heb nog erg veel pijn aan mijn duim/pols en kreeg van verschillende mensen het advies om de tape nog een dagje extra te laten zitten. Probeerde wel om de hand vandaag al een beetje te gebruiken, lukt nu gelukkig wel iets beter. Maar er gingen nog een paar bewegingen mis, dus ik hoop dat het morgen eraf kan. ’s Middags deed ik een bakkie koffie bij een vriendinnetje die ik al een tijd niet had gesproken en uit school kroelde ik mijn oudste, terwijl de jongste op speeldate was. De groenteboer had voor ons een heerlijke hutspot gemaakt, die ik alleen hoefde op te bakken en met de nodige voorzichtigheid lukte het me om dat allemaal zelf te doen. Fijn!

troostvoer bonbons
’s Avonds Netflixen met Pikachu en troostvoer om me op te vrolijken, haha. De bonbons zaten in het kerstpakket dat Linda van Mamaliefde me heeft gestuurd.

Lieve buurvrouw

Vrijdag was een fijne dag. In de ochtend haalden we mijn verband eraf zodat ik kon douchen. Flesjes open maken en andere bewegingen deden echter nog veel pijn, dus na het douchen ging het verband er weer terug om voor nog even wat stevigheid. Het werk liep lekker, het lukte me zowaar om wat kleine huishoudelijke dingen te doen en ineens ging de deurbel… Stond mijn lieve buurvrouw voor de deur met een heerlijke Iraanse maaltijd!

yoast cursus
Wat was het lekker! Tijdens de filmpjes van mijn Yoast cursus zitten smullen van deze Iraanse maaltijd.

Wat een fijne en attente verrassing, ik heb er met de lunch meteen gebruik van gemaakt en het smaakte fantastisch. Er was genoeg over om in de vriezer te doen, omdat ik dit weekend andere plannen had staan. Ik wilde met de meisjes mijn ouders trakteren op een etentje vanwege alles wat ze voor me doen. Vanwege een verhuizing hebben ze ook even niets aan een bos bloemen, dus ik dacht laten we met elkaar herinneringen maken. De kinderen hebben die middag nog wat geknutseld voor mijn blog en alles liep gewoon lekker.

toetje restaurantje aan de rijn
Mmmm… meer lekker eten: het nagerecht bij Restaurantje aan de Rijn waar ik met de meisjes en mijn ouders heb gegeten. Was heerlijk allemaal en we kwamen nog bekenden tegen ook!

Heerlijk zo’n dagje. Enige domper was het nieuws van de boekhouder over de BTW-afdracht die ik over Q4 aan de Belastingdienst moest betalen. Ach, betekent wel dat ik een goed kwartaal heb gedraaid. Heb het direct maar overgemaakt, dan doet het niet zo’n pijn, haha. Al met al was de sfeer vandaag relaxt en positief, heerlijk om zo het weekend in te gaan.

Lees hier meer weekoverzichten.

Ik hoop dat jij ook een fijne week had? Ga jij leuke dingen doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.