19 keer wat ik miste toen mijn hand zat ingetaped

Mijn hand mag bijna uit het verband! Woohooo! Dochterlief wil dit dolgraag doen en dat mag ze natuurlijk ook. En oh oh oh… ik heb nog steeds pijn, maar gelukkig wel minder en wat heb ik bepaalde dingen gemist. Ik ga zo genieten als het me straks allemaal weer lukt. Welke dingen miste jij het meest toen je met een hand in het verband of gips zat?

 1. Fatsoenlijk verpakkingen open maken. Zal straks nog steeds niet pijnloos zijn, maar tjonge jonge wat heb ik een partij zitten prutsen met bijvoorbeeld een pak yoghurt, maandverband, snoepverpakkingen, soep uit een zak en iets simpels als de sluiting van een zak brood.
 2. Een leesbaar handschrift hebben. Ik ben links en die zit dus in het verband. Nu schrijf ik met rechts en dat zijn echt de hanepoten van een peuter. Zit wel iets verbetering in nu ik het een beetje oefen, maar formulieren (zoals mijn aanvraagformulier voor een AOV – goed moment om af te sluiten toch haha) invullen gaat dus even niet.
 3. Mijn billen fatsoenlijk kunnen afvegen na het toiletbezoek. Heeft geen toelichting nodig.
 4. Normaal je kleren aan en uit kunnen doen en ook weer een broek met knoop kunnen dragen.
 5. Een glas water kunnen vullen onder de kraan terwijl je het glas vasthoud.
 6. Twee bekers tegelijk dragen.
 7. Zelf mijn brood kunnen smeren, vlees kunnen snijden en überhaupt iets klaarmaken in de keuken.
 8. Autorijden! En fietsen, maar daar ben ik minder fan van.
 9. Douchen zonder plastic boterhamzakje met schilderstape om mijn hand.
 10. Het vasthouden van mijn telefoon als ik bel. Deed ik nu af en toe wel met rechts, maar als je aantekeningen wilt proberen te maken moet het toch op de luidspreker.
 11. Slapen en zitten zonder dat je hand hoog op een kussen moet liggen omdat ie anders heel dik wordt.
 12. De vuilniszakken verwisselen en naar de container sjouwen.
 13. De vlisotrap naar de zolder zelf open en dicht kunnen doen en de laatste kerstspullen opruimen.
 14. Mijn lenzen in en uit doen! Oh dear dat heb ik echt gemist.
 15. Fatsoenlijk deodorant spuiten onder allebei mijn oksels.
 16. Deuren open en dicht doen zonder op te hoeven letten hoe ik ze beetpak.
 17. Je jas aan en uit doen zonder eerst je sling af te doen en daarna weer om over de mouwen van de jas heen.
 18. Mijn tanden fatsoenlijk poetsen. Met rechts lukt het gewoon niet goed. Gelukkig gaat tandenstokeren wel prima.
 19. De was ophangen zonder pijn.

Het zijn eigenlijk allemaal van die kleine dingetjes die zo vanzelfsprekend lijken die nu even niet lukten. Dan merk je pas hoe normaal je het eigenlijk vindt als alles werkt. Ik neem mezelf van harte voor om er dankbaar voor te zijn zodra deze dingen weer kunnen. Zal nog niet in één keer zijn als het verband er af is, daarvoor doet het nog teveel pijn maar we gaan het rustig opbouwen en elk klein puntje is weer winst.

Oh, en dit zijn dus geen stockfoto’s. Dit is mijn ingetapete hand. Zelf gefotografeerd met de spiegelreflex en ook dat valt niet mee: scherp stellen en zoomen met 1 hand. Die camera is loeizwaar. Ga ik ook van genieten als ik dat weer fatsoenlijk kan.

Lees ook:
de splinter
de splinter deel 2
hartverzakking door je kinderen tag
autisme circuit
gezondheids APK

Welke aanvullingen heb jij nog?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.