Ik deed een health APK op het Vitaliteitsevent

Weet jij hoe gezond je bent? Nu ik een mindere periode doormaak, liet ik het even gratis checken tijdens het Vitaliteitsevent dat vorige week op de Hogeschool van Leiden werd georganiseerd. Later op 8 maart en 14 maart kun jij hier ook terecht voor een Health APK. En ik mag iemand blij maken met een verrassingspakket gericht op je gezondheid!

vitaliteit eventIk was nog nooit op de Hogeschool Leiden geweest, maar deze blijkt op loopafstand van het station te zijn. Met de trein dus! Het Vitaliteitsevent071 wilde zoveel mogelijk bezoekers op een laagdrempelige manier bewust maken van een gezonde leefstijl. Het was niet heel druk, maar daardoor kon je overal juist even rustig een praatje maken, testje doen of workshop volgen.

SocialRun

Zelf werd ik direct aangesproken door de mensen van SocialRun. Zie ik er dan toch zo sportief uit? Nou, daar blijkt het bij dit sportieve event dus niet om te gaan. Van 21 tot 23 september lopen heel veel deelnemers aan de SocialRun een estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur om aandacht te vragen voor psychische aandoeningen. Van psychose tot burnout, van ADHD tot autisme. Je geeft je op met een compleet team, waaronder chauffeurs en mensen die het eten bereiden. Elk team bestaat uit 24 mensen, waarvan er slechts 8 hardlopen. Lees hier alles over hoe je een team kunt opzetten en meedoen. Een bijzonder evenement waar je bijvoorbeeld met je bedrijf, sportvereniging of vriendengroep aan kunt deelnemen om geld in te zamelen voor het goede doel. Je kunt je overigens ook in je uppie opgeven, en zo aansluiten bij teams die nog iemand tekort komen. Het evenement is juist bedoeld om mensen bij elkaar te brengen en ervoor te zorgen dat ook mensen met psychische problemen zelf op een sociale manier met anderen in contact komen.

Mini workshop met de Bepper

Bij Liesbeth Bouwhuis kreeg ik een mini consult met behulp van haar zelf ontworpen coaching tool de Bepper. Ik moest een vraag formulieren die mij veel zorgen geeft en daar gingen we mee aan de slag. Dat was niet moeilijk. Het werd iets in de trant van “hoe kan ik de spanning en stress van de scheiding bij de kinderen verminderen?” Door middel van de vakjes in de Bepper en leuke gems in kleine zakjes, word je aan het denken gezet en praat je met je coach. Zo wordt inzichtelijk op welke punten jijzelf invloed hebt en in welke mate. Ons consult was eigenlijk tekort voor het ‘probleem’ waar ik mee zat, maar wel waardevol. Liesbeth adviseerde me om meer steken te laten vallen met in mijn achterhoofd dat dit later allemaal weer op de juiste manier kan gaan. Dus (nog) minder in het huishouden doen, je niet schuldig voelen als we wat vaker ongezond eten. Straks als ik weer gesetteld ben in een eigen woning, kan ik het weer doen ‘zoals het hoort’. Alles om maar genoeg energie te hebben voor de kindjes die gewoon heel belangrijk zijn. Inmiddels heb ik van Liesbeth ook een gastblog ontvangen die jullie binnenkort kunnen lezen met daarbij een winactie voor ouder-kind consulten. Deze methode is namelijk heel goed toepasbaar om met 2 personen te gebruiken en óók voor dingen als dyscalculie, dyslexie of praten met je kind en na bijvoorbeeld echtscheiding.

Gezondheidscheck

Als bezoeker van het gratis Vitaliteitsevent, werd ook aan mijn innerlijke mens gedacht. Er lagen allemaal lekkere wraps, er was fruit en er waren heerlijke smaakwatertjes. Je kon pakken wat je wilde en de diverse wrapjes en smaakwatertjes smaakten heerlijk! Ik kwam niets tekort. Er stond ook iemand die zelf biologische kookworkshops geeft. Ondertussen kreeg ik een stempelkaart waarmee ik op verschillende stands kon checken hoe het met mijn eigen gezondheid stond. Ik heb niet alles kunnen doen door gebrek aan tijd, maar ik ben heel blij dat mijn bloeddruk in orde was. Ook liet ik mezelf in de vingers prikken voor en meting van het cholesterol en mijn glucose. Gelukkig wederom prima. Het enige dat niet in orde blijkt te zijn is mijn knijpkracht. Dat ligt op het niveau van een 65-jarige. Ik wist dat kracht in mijn handen een zwak punt is, heb vaak pijn in mijn handen en kan er minder mee dan anderen. Toch was het best confronterend om te horen dat ik dit eigenlijk zou moeten trainen en dat het de komend jaren in rap tempo zal verslechteren…

Nekspieren trainen in virtual reality

Bij de fysiotherapeute van Corpus VR mocht ik ervaren hoe je op een prettige manier kunt revalideren in virtual reality. Zelf mijn eigen nek kon na de oefening een groter bereik aan dan ervoor. Heel bijzonder! Ze gebruiken dit ook voor schouders, elleboog en hand en bij stressgerelateerde klachten kunnen ze het inzetten. Terwijl je een soort spelletje doet met een VR-bril op, meet het apparaat tegelijk je beweging en zend dit naar de computer. Tijdens en na de oefening ziet je therapeut hoe en wat. De fysiotherapeute die dit aan mij demonstreerde was ontzettend enthousiast en merkt hoe fijn het voor haar patiënten werkt. Ongelooflijk wat deze gamification techniek kan doen, ik vond het heel gaaf om te ervaren en leuk om te doen.

Volgende events

Naast de stands werden er in een collegezaal presentaties gegeven. Ik heb er 2 bijgewoond over het ontzorgen van mantelzorgers en project Vitale Delta. In andere zalen waren er ook workshops yoga en ‘binaural beats’. Heel veel activiteiten, theorieën en uitvindingen op zorggebied bij elkaar dus. Als gezondheid je interesse heeft is dit gratis event zeker een aanrader!

 • 8 maart van 10 tot 16 uur in Winkelcentrum Keizerswaard, IJsselmonde, Rotterdam
 • 14 maart van 10 tot 16 uur in Winkelcentrum Open Hof, Hesseplaats, Rotterdam

Hier geven ze onder meer informatie over de sport boksen om gezond te blijven, valpreventie en natuurlijk checks op diabetes, fitheid en voeding. Neem een kijkje op de website van Dr Sunshine voor meer informatie.

Winactie

Van de organisatie mag ik iemand blij maken met een verrassingspakket op gezondheidsgebied. Kan jouw gezondheid een boost gebruiken? Laat hieronder een berichtje achter dat je meedoet.

De winnaar is geworden: Gera! Van harte, ik ga je mailen en ben heel benieuwd naar het pakket dat je gaat ontvangen.

Laat jij je gezondheid geregeld checken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jaques (Opa) Leliveld zegt:

  Ik doe graag mee.. laat mij graag verrassen.. mocht ik niet tot de doelgroep behoren, maak ik graag de bij mij bekende moeders blij.. Ben benieuwd

 2. Karin zegt:

  Ik loot graag mee. Blijf altijd ‘wel wat’ hebben voor mijn gevoel… Dus een boost is welkom!

 3. Marian zegt:

  Boost zou heel fijn zijn!

 4. Danielle Lagerburg zegt:

  Ik ben benieuwd naar deze verrassing!

 5. Jolijn zegt:

  Jazeker kan ik die boost wel gebruiken.

 6. Nelly zegt:

  Ik laat me graag verrassen

 7. Iris zegt:

  Spijker op zijn kop. Ik loop nu een paar maanden bij de internist vanwege schildklierproblemen. Conclusie; een schildklierontsteking die uit zichzelf moet genezen. Afwachten dus. En oja, die griepepidemie, die is ook hier aanbeland, eerste zieke kids en nu ben ik aan de beurt. Die boost kan ik goed gebruiken

 8. Anita H. zegt:

  Gezond leven heeft bij mij hoge prioriteit. Ik ding graag mee.

 9. Kris Ranja zegt:

  Ik doe graag mee met de loting! Ik ben erg benieuwd wat er in het pakket zit

 10. Sharon de Ridder zegt:

  Ik merk dat mijn drukke leven (moeder van 2 prachtige dochters, fulltime baan, HBO-opleiding) wel een aanslag is op mijn gezondheid 🙂 Ik maak dus graag kans!

 11. Marijke Horjud zegt:

  Wat leuk! Ik doe graag mee,na mijn zwangerschap is mijn lichaam toch erg veranderd en is het nog niet de oude.. ik zou hier erg blij van worden zodat ik mijn lichaam
  een gezondheids boots kan geven ☺??

  Groeten Marijke Horjus??????

 12. Oma Will zegt:

  Mijn gezondheid kan wel een oppeppertje gebruiken.
  Op het moment ben ik aan het afvallen en dan kun je inderdaad wel een boost gebruiken.
  7.5 kilo is al gelukt, moet nog 20 kilo.
  Ik laat mij verrassen voor het gezondheidspakketje. Volg op Bloglovin en waag een kansje.

 13. Marian Zw zegt:

  Rotterdam is voor mij ook net even te ver om zomaar naar toe te kunnen. Ik vind het altijd wel heel erg leuk om op zo,n manier nieuwe dingen te leren kennen. Ik loot graag mee voor een leuk gezondheidspakketje.

 14. Hilde VE zegt:

  Doe ook graag mee! Ik ben in minder dan een maand tijd weer maar eens verkouden. Daarnaast heeft mijn moeder afgelopen dinsdag een hartinfarct gehad en zij moet ook gezonder gaan eten.

 15. Anna zegt:

  JA echt wel ik doe graag mee..!

  Facebook: An Na

 16. Anita te Gussinklo zegt:

  Wat een leuk event, ik doe graag mee.
  Had vorige week nog de griep, dus wat extra gezondheid is welkom.

 17. Wendy v V zegt:

  Ik doe mee. Kan wel een boost gebruiken. Mijn nieuwe baan is erg leuk, maar kost mij nog veel energie en het weekend is daardoor erg nodig.

 18. sjoukje zegt:

  Laat me graag verassen !

 19. Marian B zegt:

  Maakt mij wel nieuwsgierig! Wil graag wat gezonder proberen te leven.

 20. Gera zegt:

  Jammer dat het voor mij te ver weg is.
  Daarom doe ik dus graag mee voor het thuispakket!

 21. Liesbeth zegt:

  Leuk! Altijd op zoek naar manieren om makkelijk gezond te leven. Die combi is een must om het goed vol te houden. Enne…. ga jij eens op zoek naar een stress bal om lekker in te knijpen / ga brooddeeg kneden / of kleien met de meiden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.