Keek op mijn Week: surprises, vervoegde kerstvakantie en conditietest

Eindelijk hebben we Sinterklaas kunnen vieren met opa en oma. Gezellig! En een voordeel van veel weekenden achter elkaar je kinderen bij je hebben. Ze waren doordeweeks wat langer bij papa. Mijn nieuwe hulp kwam voor het eerst schoonmaken, ik meldde ons aan voor een tv-programma met opruimcoaches, maakte eindelijk mijn in januari gewonnen hotelbon via Vakantieveilingen op en deed een conditietest bij de fysio.

ragout
Hmmmm… lekker een bakje ragout in de aanloop naar kerst.

Surprises!

Zaterdag vroegen de meisjes om de haverklap hoe laat opa en oma er zouden zijn. Eindelijk konden we voor het eerst thuis sinterklaassurprises doen! Ze hadden zich hier al maanden op verheugd. De oudste had haar surprise last minute afgemaakt en nu stonden ze voor de tv te pronken op de vloer. Mooie knutsels! Met opa en oma voorzien van een kop thee op de bank, kon de Video van Sint aan. Maar die moest toch even op pauze, want mijn schoonzusje stond op de stoep met een bijzondere kerstwens inclusief mistletoe, prosecco en ander leuks in een tasje. Super dit!

Daarna stortten we ons op de gedichten, pakjes en knutsels. De oudste kreeg een persoonlijke show met lampjes, die ik voor haar heb gemaakt omdat ze één van de lichtjes in mijn leven is. De jongste kreeg een Tandloos surprise, opa kreeg een koffiezetter, oma viel in de prijzen met een miljoenenjacht koffertje en ik… kreeg een geweldige grabbel flamingo waar maar verrassingen uit bléven komen. Wat was dit lang geleden zeg! Zelf surprises doen. Daarna met elkaar een hapje eten en de kinderen konden genieten van hun cadeaus.

 

Lekker aan de Lego

Zondag had ik geen kind aan ze: heerlijk aan de Lego. Ik had een grote Lego Basics doos besteld bij Bol.com waarmee ze zelf fantasiebouwsels kunnen maken. Daar waren ze zoet mee, net als met het leesvoer etc. We keken vanuit bed The Christmas Chronicles deel 2 en ik deed nog wat werk, een opruimronde enzovoorts voor ze weer naar hun papa gingen.

Elke dag maak ik foto’s van Eggy, haar mama wil zien hoe ze groeit…

Nieuwe hulp

Maandag kwam mijn nieuwe hulp. Even uitgelegd waar alles stond, zodat ze aan de slag kan en natuurlijk gezellig een praatje gemaakt. Zelf volgde ik het nieuws tussen mijn werk door en besloot snel wat plannen om te gooien. Ik had een Vakantieveilingenbon van januari die al een paar keer was uitgesteld. Zou eigenlijk morgen een hotelnachtje doen nog voor mijn verjaardag, maar besloot even met De Koperen Hoogte te bellen of ze wellicht een afzegging hadden. Leek me in het kader van de persconferentie deze avond het beste…

In het restaurant gevraagd of er bezwaar was tegen het kijken van de persconferentie, maar dat mocht gelukkig. Er waren zelfs mensen die een hond mee hadden, dus tja… dan mag alles. Ook Mark Rutte op tafel plempen, hahaha. Nou ja, zo grappig was deze avond verder eigenlijk niet. Lockdown.

De ober kwam regelmatig een update vragen maar helaas… zelfs roomservice mag niet, terwijl hotels wel open mogen blijven maar het restaurant nu ook dicht moet. Allemaal dankzij mensen die geen zin hadden om zich aan de maatregelen te houden. Nou ja, ik heb lekker gegeten en er was een bubbelbad op de kamer. Toch nog maar even meegepikt nu het allemaal even niet meer kan. Assertiviteit loont.

Door de stress kreeg ik echter mijn hartslag niet omlaag voor het slapen gaan, dus dat was even nasty. Dát is namelijk wat er tussen doodgaan en er met een week vanaf zijn in zit: maandenlange vage, nare klachten die misschien toch meer bekendheid moeten krijgen… (Kijk 5 januari ‘Je zal het maar hebben’, ga ik ook doen. Gaat over covid-longhaulers.)

Chromebook ophalen

Dinsdag weer naar huis na een lekker ontbijtje. Wat werk gedaan en een afspraak met school gemaakt om weer een chromebook op te mogen halen voor het thuisonderwijs. Gelukkig hoorde ik daar al dat we deze voorlopig alleen voor bijles nodig zouden hebben: de kinderen kregen vervroegd kerstvakantie. Dat scheelt, al is focus en concentratie met vakantievierende kinderen alsnog een uitdaging. Na de vakantie nog een studiedag, dus 9 dagen thuisonderwijs waarvan ik er slechts 6 hoef te doen. Zie wel dat mijn schema voor thuisonderwijs weer druk bezocht wordt, dus ik vrees dat sommigen er afgelopen week al aan moesten geloven… Hoe was dat bij jou?

tedee slot
Mijn slimme deurslot van Tedee, die ik voor de blog mag testen.

Lees ook deze tips voor thuisonderwijs en onderzoek van de NOT.

Slim deurslot gemonteerd

Woensdag stond in het teken van mijn nieuwe slimme Tedee deurslot. Deze werd vandaag geïnstalleerd omdat ik hem mag reviewen voor mijn blog. Een slot waarmee je de deur opent met een app op je telefoon. Dat werpt natuurlijk de nodige vragen op. De eerste slotenmaker had echter niet de juiste cursus gevolgd, dus later die dag kwam een collega het apparaat op de juiste manier bevestigen. Die had er duidelijk ervaring mee, spoot ook mijn deur nog even helemaal door en ging niet weg voordat mijn app naar behoren met de deurknop werkte. Tussendoor sprak ik zelfs nog iemand uit Polen van Tedee zelf die me de nodige uitleg gaf, de klantenservice van dit merk is echt tóp! Later volgt dus een uitgebreide blog. Je kunt Tedee alleen via gecertificeerde slotenmakers en winkels gespecialiseerd in smart homes kopen.

blokje om
Even een blokje om.

Daarna snel de hort op, want ik was uitgenodigd om een rijsttafel te proeven die mijn dochter met haar papa had gemaakt. Lekker! Bij thuiskomst maakte ik indruk op de kinderen, door de deur via mijn app open te maken terwijl we er naartoe liepen. “Wauw, mama hoe doe je dat dan?”

makro webshop
Shoppen in de Makro webshop… die het dus niet doet…

Mijn dochter de stagiaire

Donderdag konden de meisjes lekker hun gang gaan, terwijl ik probeerde wat werk gedaan te krijgen. De jongste wilde stenen beschilderen, de oudste had nagedacht over een blogartikel en wilde leren bloggen. Ze schreef een artikel met haar beste tekentips voor andere kinderen, wat ben ik trots op haar! We haalden nog even een frisse neus met elkaar en het was gezellig.

stagiaire
Samen aan het werk voor mijn blog 🙂

Conditietest

Vrijdag mochten de meisjes even bij hun papa tv kijken, terwijl ik een conditietest deed bij de fysio. Voor ex-covidpatiënten gebruiken ze hiervoor een speciale test die voor ouderen is ontwikkeld. Vergeleken met de gemiddelde 75+-er scoor ik mooi in de middenmoot: precies tussen de onder- en bovengrens in. De andere helft van deze test is een fietstest, maar die doen we een andere keer vanwege de inspanningsintolerantie. Ze vond mijn hartslag vrij hoog en heeft daarom de spieren op mijn rug weer los gemasseerd zodat ik pijnvrij het weekend in kan.

stenen schilderen
Deze lieverd beschilderde gevonden stenen in kerstthema. Ik moet nog ergens vernis hebben om ze af te lakken…

Ik haalde de meisjes weer op en we deden met z’n drietjes inkopen in de supermarkt. Fijn om daar wat hulp bij te hebben want ik wilde zoveel mogelijk boodschappen in huis halen. Het was rustig in de supermarkt, maar ik werd uiteraard tóch op de regels gewezen… dat je kinderen eigenlijk niet mee mogen. Ik had nu even geen alternatief en vanwege mijn eigen belabberde conditie is de hulp gewoon fijn. Hoe doen andere alleenstaande ouders dit?

happpybee
Terwijl ik werkte mochten de meisjes online shoppen. Dit is het resultaat.

Daarna probeerde ik online bij de Makro een flinke bestelling te doen. Ze hadden me uitgenodigd om hun nieuwe webshop te testen. Nou Makro, die werkt dus niet! En jullie klantenservice weet niet eens van het bestaan van die hele webshop af. Dus er staat voor een flink bedrag aan goederen in mijn winkelmandje klaar, die ik nergens kan afrekenen. Hopelijk hebben jullie dit snel op de rit en vergeet je bij een dergelijk IT-project een volgende keer niet om jullie klantenservice hiervan op de hoogte te brengen of op zijn minst contactgegevens toe te voegen. Ik baal behoorlijk! Verspilde tijd. Hoe handig was het geweest als dit gewoon ook inderdaad allemaal werkt? De Makro kom je met 2 kinderen ook niet in tenslotte… (2 personen per pas is de regel.)

schminken
Elkaar schminken blijft toch leuk.

’s Middags belegden de meisjes pizza’s. De conditietest en boodschappen doen hadden toch hun tol geëist, dus koken stelde ik maar een dagje uit. We keken Stardust op Netflix met een lekkere pizza erbij en daarna samen genieten van The Voice.

Dit weekend rustig aan, genieten met de meisjes, langs de oliebollenkraam op dorp en mijn kerstbestelling bij de slager in orde maken. Kerst = lekker eten! Heb jij bijzondere plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.