Keek op mijn week: zelf koelde drankjes mixen, ventilator kapot, schaduwdoek en terrashangen

Hoe hectisch mijn vorige week was, zo hectisch was het nu ook maar dan vooral op werkgebied. Mijn meiden waren deze week vakantie aan het vieren bij hun vader. Dat kwam goed uit, want zo kon ik zakelijk meters maken. Hoewel? Het was eigenlijk gewoon afgrijselijk warm. Ik houd van warmte, maar dit was too much. Dat je ineens een risicogroep bent na corona dat bleek wel inderdaad: de longpijn kwam opzetten en zorgde ervoor dat ik echt rust moest pakken. Na geringste inspanning zweette ik als een otter en kreeg ik het heel benauwd. Gelukkig werk ik van achter de laptop!

puinzooi
Ik hikte er tegenaan om deze puinzooi op te ruimen. Zelf gedaan, ik dacht even een kastje op te ruimen…

Tik tik

Zaterdag tikte ik mijn weekverslag uit achter de laptop. En ik plaatste de Aquabeads review met winactie online. Verder hing ik wat op de bank. Eigenlijk moest ik boodschappen doen, maar ik trok het even niet. Gewoon even bijkomen zonder kinderen verder dus.

ijsthee
Zelf koude ijsthee gemaakt met Tastea.

Chilldag

Zondag besloot ik mijn Tastea ijsthee weer eens uit de kast te pakken. Water koken, laten afkoelen en zelf ijsthee maken met de nodige ijsklontjes er in. Smaakte een beetje naar gember, dus daar krijg je weer wat energie van. Later op de dag mixte ik wat drankjes met ijsklontjes voor mezelf met mijn Sodastream apparaat. Ik had me voorgenomen om te werken, maar het was zo warm… en ik was moe. Heb een marathon American Gods bingewatchen op de bank gedaan. Een stofzuiger door de woonkamer gehaald. En 10 minuten nadat ik me met ventilator achter de laptop had gehesen… stonk het naar brand. Doorgebrand! Jakkes! Rende snel naar het stopcontact om de stekker te verwijderen. En ik gaf t op. Zweette me een uur in de rondte, had pijn aan mijn long en ben terug op de bank gaan hangen. Same day delivery voor een nieuwe ventilator was nergens te bekennen: zowel CoolBlue als Bol zouden op z’n vroegst dinsdag kunnen leveren en daar paste ik voor.

ventilatoren
Keuzes, keuzes bij Karwei…

Op ventilatorjacht

Maandag belde ik eerst de verzekering, die vonden dat mijn arbeidsongeschiktheid eigenlijk te lang duurt. De longarts kon ze niet vertellen hoe lang ik nog deels uit de running ben. Tja, ik zou ook graag snel weer pijnvrij fris fruitig en energiek zijn, maar ik doe mijn best toch productief te zijn mensen. Ik val alleen halverwege de dag om van de pijn. Zeker met deze hitte. En daar baal ik zelf ook van, want ik heb allerlei geweldige ideeën voor mijn bedrijf én ik word werkelijk bedolven onder de fijne opdrachten via allerlei verschillende pitch netwerken voor bloggers. Waar ik na een paar magere maanden ontzettend blij mee ben, want mijn huur, mijn auto, mijn boodschappen en tja zelfs die arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten gewoon elke maand betaald worden.

Afijn, daarna naar de fysiotherapeut waar ik inmiddels al 12 minuten op de loopband kan wandelen met 5 kilometer per uur. Dat is al 2 minuten winst ten opzichte van een paar weken terug. Daarna mocht ik wat gewicht wegdrukken met de benen. Waarna de pijn op de long weer vervelend werd en ik nog even snel een korte massage kreeg om die weg te nemen. Ik vertelde ondertussen over mijn doorgebrande fan en de fysio tipte de Karwei waar complete pallets met koelers zouden staan. In plaats van boodschappen doen, reed ik daar dus naartoe! En yeah, er stond me daar een flinke voorraad airco’s en ventilatoren! Ik koos een mooi vormgegeven staande ventilator uit in het zwart. Onmisbaar stukje bedrijfsinventaris met deze temperaturen.

hippe zwarte ventilator
Dit is ‘m, een strak design zwarte ventilator op statief.

Daarna was ik op. Eenmaal thuis eerst water weggeklokt en toen oververhit geprobeerd het ding in elkaar te schroeven. Kon er alleen met de schroevendraaier niet goed bij… dus toch maar hulptroepen ingeschakeld: mijn vader! Die kwam heel snel to the rescue gelukkig, want ik kon niet goed meer nadenken. Hoe heerlijk om een beetje koelte te hebben! Daarna snel op bed gaan liggen met de ventilator aan.

sodastream
Zelf een mocktailtje maken met ijsklontjes en de Sodastream.

Rapportages, plannen en artikelen

Dinsdag haalde ik met de ventilator aan even flink door met alleen een korte siësta onderbreking. Previews opgeleverd van artikelen op de blog. Gewerkt aan een uitgebreide rapportage voor de sponsors van de Blogboot. De bloggers voor editie 3 op 20 augustus alle informatie gestuurd over waar ze moeten zijn etcetera. Een plan geschreven voor een bloggerdag wat ik eigenlijk een paar weken geleden al had willen opleveren aan de betreffende prospect. Mijn blogboot pagina vertaald in het Engels op verzoek van een heel gaaf merk zonder kantoor in Nederland. En ’s avonds in goed gezelschap op het terras in Reeuwijk geploft en een lekker schnitzeltje gegeten met aardbeien en ijs toe. Had ik wel verdiend. Hatseflats!

ijscoupe
Opperdepop! Toetjes zijn altijd lekker, helemaal als je lekker op een terras zit.

Schaduwdoek en interview

Woensdag de oximeter er maar weer eens bijgepakt: van de geringste inspanning zat mijn hartslag boven de 140 en begon dat apparaatje als een gek te piepen. Gelukkig kwam wederom mijn lieve papa me redden. Dit keer om het schaduwdoek – dat al meer dan een jaar in de kast lag – aan de muur te bevestigen, boven mijn raam.

schaduwdoek

Schaduw helpt in ieder geval om de binnentemperatuur wat te dempen… 28 graden volgens de thermostaat. Zonder hoge trap, kon ik het doek echter nooit meer loshalen. Papa reed dus ook nog even naar de bouwmarkt om zo’n laddertje voor me te regelen, zodat ik ondertussen achter de laptop door kon gaan. Waar zou ik zijn zonder mijn papa?

Zelf heb ik uiteindelijk ook nog een klusje gedaan: nieuw douchegordijn opgehangen. Mooi exemplaar van Sealskin met roze orchidee voor het tropische badkamersfeertje.

douchegordijn

Verder werd ik geïnterviewd door het online magazine Floorzorgt over de covid19 fysiotherapie en het ziekteverloop. Mijn ex appte intussen allemaal leuke foto’s van de kinderen door: zwemmen bij de surfplas en deelnemen aan de proefjesmiddag via het Bravo programma. Ik was redelijk bevangen door de hitte, maar de kinderen hebben het gelukkig erg leuk bij papa!

proefjesmiddag

Fysio en weer een etentje

Donderdag wederom warm. Kalm aan dus maar weer. Toch wist ik een leuk artikel met winactie van de Sodastream online te zetten. Dat had ik op facebook namelijk aan mijn lezers beloofd bij meer dan 1500 pagina duimpjes.

Verder druk met van alles, zoals het opstellen van een mailing om sponsors te werven voor de september en oktober editie van de #Blogboot. Nu iedereen ziet wat een succes het is, dit kleinschalige bloggerevent op een boot van Starboard Boats… is de belangstelling groot! Bloggers vragen al volop wat het thema van september gaat worden, maar ik wacht eerst even af welke sponsors als eerste definitief toezeggen.

’s Middags vertelde ik mijn fysiotherapeute hoe blij ik was met de tip van de ventilator: zo is het binnen nog enigszins uit te houden. De cardio hield ik niet lang vol, maar ik was heel blij dat de krachtoefeningen nu een stuk beter gingen. Er zit schot in mijn herstel! Ik hoop in december of januari weer naar de sportschool te kunnen, zou echt zo fijn zijn als ik dat weer kan net als ‘normale mensen’. 

heeren van montfoort

Koken hoefde ik gelukkig ook niet, want er stond weer een gezellig etentje in mijn agenda. En lekker eten, ja dát kan ik dus wel en daar geniet ik ontzettend van! Weet niet wie van jullie er weleens in Montfoort komt, maar ik moest een bocht maken na een smal bruggetje en dat was wel even een uitdaging. Het restaurant was het overigens wel waard: de Heeren van Montfoort. Dat is ingericht door een topdesigner en ziet er ontzettend mooi en sfeervol uit. Dat het eten ook nog eens zalig was kun je aan de foto’s wel zien…

Lekker uitzicht

Vrijdag rustig opgestart, maar toen ik uit het raam van mijn kantoortje keek had ik er zin in. Een ontzettend smakelijk en vrouwvriendelijk uitzicht vandaag, hahahaha. Gespierde man met ontbloot bovenlijf op het dak van de achterburen. Lekker uitzicht! Niet echt arbo-friendly alleen dus het was af en toe best spannend, ben dat later maar samen met het vrouwenpanel bij de buurvrouw gaan bekijken met een koel drankje erbij. Tussendoor kwamen mijn lieve meisjes thuis. Zij hebben heerlijk gezwommen met de buurmeisjes en kappertje gespeeld met de harenverfknutselset. 

Zo. Voor iemand die eigenlijk niets heeft meegemaakt toch weer een heel verhaal, hahahaha. Speciaal voor alle vaste fans die mijn levenssoap graag volgen 😀 Jij je ook een beetje kalm gehouden met de hitte?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Jij bent nog goed bezig geweest met de hitte. Ik ben niet verder gekomen dan het zwembad in de tuin en de bank met ventilator.
    Ben blij dat komende week weer onder de 30 is!

    1. Marguerita zegt:

      Thanks, voelt dit weekend gelukkig alweer iets aangenamer qua temperaturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.