Keek op mijn Week: in de Vrouw, logeerpartij, Bobby’s cocktails en dokters

Lekker weekje weer. Het begon voor mij met rare vriendschapsverzoeken op facebook nadat het artikel waarvoor ik ben geïnterviewd in de #bluemonday editie van Telegraafs Vrouw was verschenen. Verder heel druk geweest met 1001 dingen en dat lees je uiteraard weer in dit weekoverzicht. Ben je fan? Alle duimpjes en likes op facebook, linkedin en instagram helpen mij. Ik moet aan mijn growth mindset werken, dus bij deze vraag ik er gewoon eens heel brutaal om. Wil je me helpen?

met de telegraaf vrouw
Hihi, best geinig.

Lunchfail en logeerpartij

Zaterdag stond ik dus in de Vrouw. Mooie foto hebben ze uitgekozen en grappig om jezelf zo terug te zien. Mannen denken blijkbaar dat als je kunt lachen om de blauwtjes die je gelopen hebt, je hen ook graag op je ‘to do list’ zet terwijl je ze helemaal niet kent. Uhm… NEE! Het moet gewoon gebeuren zoals in de romannetjes van Harlequin en de films die je op WithLove kunt zien. Dus. ROMANCE. Daarbij heb ik een uitgebreide eisenlijst die afgevinkt moet worden, whahaha.

Afijn, ik ging even shoppen met mijn dochters. Krantje kopen, leuke dingen voor de meisjes kopen, iets leuks voor mij kopen, wat huishoudelijke zaken inslaan én iets lekkers voor het logeeradres van de oudste. Op haar wishlist voor dit jaar stond ‘logeren bij familie’ en dat mocht ze van mij zelf regelen. Dat het gelukt was, daar was ze bijzonder mee in haar nopjes. Ze ging naar haar nichtje en heeft de dagen en uren afgeteld.

lunchen de buren
Gelukkig kregen de kinderen wel tijdig hun bestelling.

Voor het zover was, besloot ik dat we nog wel even konden gaan lunchen bij een lokaal eetcafé waar het normaal gesproken prima toeven is. Dit keer niet. Nu worden er bij De Buren weleens televisieprogramma’s opgenomen waarbij ze de terrasgangers zoveel mogelijk proberen te sarren, dus het zou kunnen dat ik geïrriteerd een televisie-verschijning ga maken. Als dat niet zo is, dan was het gewoon slecht. Tot 4x toe ging het mis met mijn bestelling! De kinderen kregen gelukkig wel tijdig wat ze hadden besteld. Een verse muntthee en een uitsmijter met ham, zijn blijkbaar toch best heel ingewikkeld. Uiteindelijk was ik zo uitgehongerd dat ik het gerecht heb opgegeten, ondanks dat het gebakken ei nog deels waterig was. De kinderen waren allang klaar met eten. Kwam hier altijd graag, maar voorlopig even niet meer want ik vond het erg veel geld voor een vervelende ervaring.

reeuwijk wandelen
Frisse neus halen, het was stralend weer!

Rondje Reeuwijk

Zondag gingen we dochterlief weer halen. De jongste helemaal blij, want nu kon zij ook nog even spelen. Daarna deden we boodschappen en concludeerden we dat het ontzettend lekker weer was. Een stralend zonnetje! Daarom reden we door naar Reeuwijkse Hout voor een gezonde wandeling rond de surfplas. Was even doorzetten voor de meisjes op sommige momenten, maar zeer de moeite waard. Offline genoten met z’n drietjes.

Daarna besloot ik dat we de lunchervaring van een dag eerder maar even moesten compenseren bij ’t Paviljoen. Daar werden we bij binnenkomst gewaarschuwd dat het ontzettend druk was en het even kon duren voor we onze drankjes zouden krijgen. De warme chocolademelk met slagroom werd echter razendsnel aan ons tafeltje bezorgd. Wat een enorm verschil met een dag eerder en dat in een stampvol restaurant! Nog even een lekkere pannenkoek erbij en dit keer hadden we dus wel de fijne lunch die ik een dag eerder had willen hebben. We puften uit van onze wandeling, genoten van het lekkere eten en daarna snel naar huis.

reeuwijk wandelen
Bomen klimmen met je nette schoenen 😀

Mindset call en Bobby’s Cocktail Competitie

Maandag begon ik met mijn Money Mindset in een Mastermoves call door financieel adviseur Hilde Radt. Live in de uitzending mocht ik mijn worstelingen delen en daarop volgden allerlei fijne tips van zowel Hilde en Laura van Mastermoves als de andere Mastermovers. In de ochtend en avond luister ik vaak al naar inspirerende sprekers om mijn mindset om te buigen van schaarste-denken naar overvloed-denken, maar dat blijft toch lastig ondanks dat ik mij ervan bewust ben. Fijn om er wat praktische motivatie bij te krijgen. Daarna snel nog even sporten en me omkleden.

kaarsje
Krachtkaart en de geurkaars van Kneipp, positieve vibes tijdens de CITO toetsen.

Deze affirmatie uit mijn set Krachtkaarten zegt het ook: “Ik begin mijn dag met mooie gedachten.”

Na mijn werkdag reed ik naar de jenever-hoofdstad van Nederland: Schiedam. Daar ging het werken gewoon door, maar op een leuke manier! Ik was uitgenodigd voor Bobby’s Cocktail Competitie waarbij 6 finalisten uit heel Europa op een podium hun eigen cocktail met als hoofdingrediënt de dry gin van Bobby’s bereidden. Bobby’s heeft Indonesische roots, dus vooraf kregen we een heerlijke Indonesische rijstmaaltijd voorgeschoteld. En een gintonic uiteraard. Daarna ben ik over gegaan op de ginger ales, want ik moest nog rijden. De verhalen achter de cocktails waren ontzettend leuk, de inspiratie ging van hekserij tot Feijenoord. Van elke finale-cocktail mochten we een sample proeven. Heb helemaal zin om zelf met de mixdrankjes aan de slag te gaan!

Prijs gewonnen!

Dinsdag begon mijn dag goed. Op Instagram las ik dat ik een nachtje weg had gewonnen met mijn dochter naar het Grand Hotel Amstelveen. We mogen slapen in een Art Suite! Om mee te doen hadden we voor de #bluemonday winactie een foto van haar in haar nieuwe blauw B.Nosy outfit in mijn insta-stories gedeeld met natuurlijk een tag voor het hotel. Superleuk en heel veel zin in om ook met haar een 1-op-1 nachtje weg te gaan! Eerder al was ik met de jongste een nachtje naar IJmuiden.

Kneipp producten reviewen en fotograferen.

Verder lekker gewerkt en een pakketje retour gestuurd. Dacht mezelf de trakteren op nieuwe lingerie, maar ze konden de beha niet leveren. Tja mensen, dan heb ik toch ook niets aan de matchende onderbroeken? Hadden jullie zelf ook kunnen bedenken… Pfff… kost me nog geld ook dat terugsturen naar VeePee. Er stond ook een Jehova-getuige aan de deur en ik houd niet van dat godsgeneuzel, al helemaal niet onder werktijd. Ik kom ook niet bij hen op kantoor vertellen over mijn blog. Misschien zou ik dat eens moeten doen? Op spiritueel gebied besloot ik een kaarsje voor iemand te branden die op dat moment een nare ziekenhuisbehandeling moest ondergaan. Vond ik waardevoller dan mijn tijd verspillen aan een religieus gesprek.

alles is onderhandelbaar
Leesvoer voor mijn blog, wat een heerlijke humor heeft de schrijfster van dit boek.

De postbode bracht voor mijn blog een mooi boek van uitgever Karakter: ‘Alles is onderhandelbaar’.

Oogarts

Woensdag reed ik met de jongste naar het ziekenhuis voor oogcontrole door de oogarts en de orthoptist. Door de scheiding was de laatste controle alweer even geleden en nu we met mogelijke dyslexie bezig zijn, hadden we wat vragen over haar zicht en de combi met het Duane Syndroom. Het zou een lange afspraak zijn, want ze moest worden gedruppeld en het was een voor ons nieuwe arts. In eerste instantie schrokken ze van de ogentest, maar toen ik aangaf dat ik zojuist de mogelijke dyslexie had benoemd werd de test nogmaals gedaan maar dan met cijfers. Dat ging aanzienlijk beter. Verder alles in orde. We kregen een nieuw brilrecept mee én ze komt nu al in aanmerking voor contactlenzen. Dat zal haar zicht zeker verbeteren, maar door haar jonge leeftijd en de benodigde hygiëne voor het wisselen van de lenzen is het tegelijk een risico. Wat dat betreft is mijn 7-jarige nog niet helemaal geschikt voor lenzen… In ieder geval zullen we toch tot haar 11e jaarlijks op controle moeten. Eerder werd aangegeven tot 6 jaar, maar in al die jaren dat we er komen, zijn de meningen daarover toch gewijzigd.

rush hour
Als je pupillen zo wijd staan door het druppelen dat je niets scherp kunt zien, ben je blij dat mama ook aan een voelspelletje heeft gedacht.

’s Middags daarom even met de meisjes langs de opticien gegaan om de mogelijkheden te bespreken en het nieuwe brilrecept in te leveren. Scheelt niet heel veel met haar huidige bril gelukkig. Hier kregen we alle uitleg over lenzen bij kinderen. Hun jongste lenzenklant is 4 jaar dus het kan best. Qua hygiëne zijn daglenzen de beste optie. Die gaan we binnenkort proberen, zodat ze zelf kan ervaren of dat voor haar beter werkt met lezen én op de (vele) momenten dat ze nu haar bril af zet. Zelf zie ik wel voordelen als we straks op vakantie naar de zon gaan: zonnebrillen en zwembaden zijn niet handig met een bril.

Huisarts en ik voelde me een retegoede mama

Donderdag langs de huisarts om een vervelend plekje weg te laten snijden. Toch fijn dat je vanuit huis werkt op zulke momenten. Als ik dan even moet staan, kan ik gewoon de was ophangen of de vaatwasser doen. In de wachtkamer deed ik mijn telefoon even weg om te spreken met een dame die geen mobiel heeft, altijd huisvrouw is geweest en afgaande op het gesprek streng gelovig. Mooi om zo even van gedachten te wisselen want onze leefwerelden zijn wat dat betreft compleet verschillend, ze zocht duidelijk naar mensen om even een gesprekje mee te hebben. Goed om even stil te staan bij compleet andere manieren van leven.

nijntjes voorleesfeest
Ik word voorgelezen uit dit mooie nieuwe boek.

Nijntjes voorleesfeest

Toen ik de kinderen uit school haalde, sprak ik met de oudste af dat het belangrijk was een paar typelessen te doen. De jongste schoot direct in de weerstand: “ik ga echt niet met jou lezen mama!” Ik heb er niets over gezegd, want thuis lag er een pakketje van Mercis op de tafel voor mijn blog. Zij mocht het openen en daar kwam ‘nijntjes voorleesfeest’ tevoorschijn. Een nieuwe uitgave met daarin 5 nijntje boeken om 65 jaar nijntje te vieren! Ik wilde er via een facebooklive nog een verhaaltje uit voorlezen, maar mijn dochter had een andere definitie van ‘cameravrouw spelen’ dan ik. Filmpje daarom snel gestopt en verwijderd, zag dat ik wel kijkers had: bij deze de reden ? Ik heb dochterlief voorgelezen en zij heeft mij voorgelezen. De boeken van nijntje zijn door de grote letters en korte verhalen op rijm heel geschikt als lezen niet vanzelf gaat. Van de eerdere weerstand was ook niets meer te bespeuren. Na het opstarten van de typeles boven, zat mevrouw beneden op de bank al hardop in ‘nijntjes voorleesfeest’ te lezen.

op de lightpad
Terwijl wij First Dates kijken, is deze dame nog druk met de lightpad.

Tafels en de lightpad

Daarna besloot ik een sinterklaascadeau uit de kast te pakken: de lightpad die ik op de Kreadoe had gekocht. Nog platter dan ik had gedacht! De dames pakten daar zelf de mega kleurpotlodendoos bij die ze ook hadden gekregen. Grote zus trok een gedetailleerde kleurplaat over en maakte daar een mooi kunstwerk van, terwijl kleine zus een zelfverzonnen Minecraft stripverhaal tekende.

Ik ben er even bij gaan zitten omdat de jongste een dag later op school een overhoring van de tafel van 6 zou hebben. Mondeling oefenen en Yahtzee vorige week, werkte niet heel stimulerend. Dit keer pakte ik het anders aan. Met kleurpotloden en handlettering maakte ik een opgavenblad speciaal voor haar. Zonder er iets over te zeggen. Aan de ene kant de tafelsommen op volgorde aan de andere kant alles door elkaar. De uitkomsten van de keersommen liet ik uiteraard leeg. Nieuwsgierig werd er gekeken wat ik aan het doen was. Heb verder niets gevraagd, alleen het sommenblad toen ik klaar was naar de jongste geschoven. Haar naam stond er op. Toen ben ik aan het eten begonnen. Het werkte! Enthousiast werden de sommen ingevuld en ze vond het een geweldig ‘spiekbriefje’ (A3, best groot haha). “Mag ik het mee naar school nemen?” Ik voelde me een retegoede moeder vandaag. En hoe trots was ik om de volgende dag in een mailtje van de juf te lezen dat dochterlief haar tafeltoets had gehaald!

tekening aislynn
De 8-jarige verwende mij met deze prachtige tekening omdat ze het zo fijn vindt dat we samen een nachtje weggaan. Love her <3

Toffe vertaalklus

Vrijdag deed de Wet van Aantrekkingskracht z’n werk. Nou ja, eigenlijk was ik gewoon hard aan het pitchen geweest op mooie opdrachten. Drie voor mijn blog waarmee ik nu al aan de slag kan en een hele toffe klus die ik over een paar maanden mag doen. Tijdens een symposium over het ‘alles is verbonden’ principe (met voor mij nieuwe invalshoeken) mag ik als fluistertolk live vertalingen doen voor een Engelstalige gast. Heb daar ontzettend veel zin in! Ik hoop dat meer bedrijven me weten te vinden als het gaat om klantgesprekken in het Engels of zoals nu 1-op-1 hulp tijdens een event. Fijn dat het weer stroomt in ieder geval na de bekende januari-dip.

De jongste had een speeldate waarmee ze creatief helemaal losging. Samen bouwden ze een vliegtuig en daar werd de hele middag aan gewerkt. Knutselen is altijd leuk! Ze waren heerlijk bezig samen en om de beurt verzonnen ze er weer iets bij. 

boot knutsel
Wat een prachtige boot knutsel, elke keer werd er weer iets bij gemaakt.

Veel zin in dit weekend, morgen lekker met mijn meisje op pad! Nu zijn ze nog even bij hun papa. Heb jij leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.