Keek op mijn Week: winterparadijs, kerstfeestjes, dierentuin en nieuwe auto

Hoe kerstig was jouw week? Heb je het fijn gehad? Als single parent zijn de feestdagen wat uitdagender dan voor standaard gezinnetjes, daar heb ik deze week met veel anderen over gesproken. Genieten van wat je hebt, is een keuze en die heb ik ook dit jaar weer kunnen maken. Heb me goed gerealiseerd dat niet iedereen deze keuze kán maken en ben heel dankbaar voor de vele fijne momenten deze week.

sound of music
The Sound of Music staat op Disney+ en ook de meisjes genoten van deze klassieker.

Kids even weg

Zaterdag waren de kids even weg. Hun opa was over uit Engeland, dus gingen ze uiteraard naar papa voor wat gezellige familietijd. Ondertussen deed ik wat werk en huishouden … en keek ik The Witcher! Zo’n gave serie en datzelfde weekend had ik alle afleveringen al gezien. ’s Avonds had ik de meisjes weer bij me en sloot ik de dag al knuffelend af. 

witcher

Winterparadijs

Zondag even relaxt de dag opstarten. Dat wil zeggen: de meisjes keken beneden Klaus op Netflix en ik keek boven de laatste afleveringen van The Witcher… Zo’n toffe serie, kan niet wachten op seizoen 2!

Daarna reden we naar Amsterdam. De meisjes wilden heel graag weer eens een poging tot schaatsen wagen, en ik had ook dit jaar weer kaarten ontvangen voor het Amsterdamse Winterparadijs voor de blog. Dat was genieten. We gingen in het reuzenrad, de zweefmolen en genoten van de muziek. Er was nog even een stressmomentje voor mij toen we net aan de crêpes zaten en de jongste naar het toilet moest, maar de dichtstbijzijnde toiletten afgesloten waren… Single parent zijn, is dan gewoon even niet leuk. Gelukkig vond grote zus het niet erg om in haar eentje te blijven zitten, zodat wij naar de andere kant konden lopen en waren we nog op tijd dus het is goed gegaan.

We hebben verder ouderwets genoten van Jan Klaassen en Katrijn bij de poppenkast. Ik was even vergeten hoe leuk dat ook alweer is! De meisjes zijn in grote banden van de ijsglijbaan geroetsjt, maar vonden zichzelf dit jaar te groot voor het treintje, het sneeuwparcours en het op de foto gaan met Olaf, Anna en Elsa die we rond zagen lopen. Het schaatsen vonden ze erg leuk, maar het was behoorlijk druk op de schaatsbaan. Volwassenen wilden de schaatsbeestjes niet afstaan aan de kindertjes langs de kant, dus het duurde even voor we er eentje hadden voor de jongste, maar toen konden we een paar rondjes doen. Zelf ben ik ook geen held op schaatsen, en om herhaling van mijn rolschaatsongeluk vorig jaar te voorkomen, heb ik daarna langs de kant gewacht tot de dames het zat waren. 

Toen konden we bij het podium met live muziek samen een drankje doen. We zijn nog door het doolhof geweest, hebben alle activiteiten bekeken en de meisjes wilden buiten (in de stromende regen) nog even van die leuke matjesglijbaan. Voor de hoge zweefmolen vonden we het iets te nat buiten. Lekker sfeertje weer op het Winterparadijs en een fijn dagje uit en leuke dingen doen samen. Daarna nog even door de McDrive en weer naar hun papa.

Wimpersalon

Maandag zat ik al vroeg in de wimpersalon om alles kerstproof te laten maken. Daarna deed ik boodschappen en bracht ik alvast een deel daarvan bij mijn ouders. Gezellig even koffie gedronken met mijn vader en toen naar huis en aan het werk! Einde van de middag maakte ik een verse pompoensoep. Dat deed ik vast niet helemaal goed, want er stond op dat het voor 3 á 4 personen zou zijn maar ik kreeg er precies 1 volle kop uit. Genoeg voor mijzelf. Smaakte prima, gelukkig!

Christmas Cruise Party

Dinsdag begon mijn feestelijke Kerst. Voor het eetgalore dook ik eerst nog even de sportschool in voor een workout. Daarna aan het werk en de laatste belangrijke mailtjes voor de Kerstdagen afhandelen. ’s Middags lekker opgetut en even los met alle make-upjes die ik wel heb liggen, maar bijna nooit gebruik. Was wel weer eens een keer leuk om te doen. Daarna reed ik naar Zwammerdam om een NMLK-vriendin op te halen, want de BOB was ik dit keer zelf.

Voor wie mijn blog niet volgt: NMLK staat voor Nieuwe Mensen Leren Kennen en dat is een app waar je kunt inschrijven op gezellige activiteiten. We reden naar Rotterdam voor een gezellige dinerdate bij Rotown met nog een paar ‘nieuwe mensen’. Als een echte toerist ging ik nog even op de foto met Kabouter Buttplug die we op de route tegenkwamen. Rotown is natuurlijk een begrip, maar ik was er nog nooit geweest… Leuk om het een keer gezien te hebben. Daarna liepen we terug naar de Boompjes, waarbij we langs mijn oude Hogeschool liepen. (Zit inmiddels op de Kop van Zuid, maar toen was ie nog bij Leuvehaven gevestigd.)

We konden direct de boot op voor de Christmas Cruise Party. Dat was relaxter geregeld dan vorig jaar, dus het liep soepeltjes. Supergezellig om meteen al een clubje mensen te kennen, vooral mét dezelfde muzieksmaak. We zijn even bij de dj wezen kijken, maar hebben vooral lekker staan headbangen met de silent disco koptelefoons op. Ik hou van silent disco! Geslaagd feestje weer, dus mijn Kerstdagen gingen goed van start.

christmas cruise party

Bodegraafs Bierpromotie

Woensdag was het eerste kerstdag. Ik kreeg voor het eerst Whatsapp-berichtjes van mijn dochters die me een vrolijk kerstfeest wensten, zo leuk! Van papa hadden ze onder de kerstboom een sim-kaart gekregen en ze wilden graag uitproberen hoe het appen werkt, dus nu hebben we ook een gezinsapp om foto’s te delen. Erg handig!

Vanuit mijn bed streamde ik een kerstfilm via WithLove om de dag relaxt te starten. Koffie erbij, onder mijn dekentje… heerlijk! Klein beetje werk gedaan, maar not too much. ’s Middags nog even op de thee bij mijn ouders om ze een zalig kerstfeest te wensen. 

’s Avonds had ik voor 14 personen een diner georganiseerd om dé trots van mijn woonplaats te promoten: het bier van Brouwerij De Molen. Er was zelfs een wachtlijst voor dit event op NMLK, maar uiteindelijk zaten we met 13 aan de kerstdis omdat iemand onverwachts ziek was geworden. Ze hebben niet alleen heel veel biersoorten bij De Molen, maar ze kunnen ook lekker koken. Het was een ontzettend gezellige groep, we zijn nog een paar keer van plaatsen gewisseld om meer mensen te spreken, hebben erg gelachen en vooral lekker gegeten. Veel mensen vroegen naderhand of ik hem voor volgend jaar er ook vast op zou willen zetten, haha. Denk dat ik in het voorjaar wel iets met een bierproeverij ga organiseren, dat is ook leuk en dan hoeven ze minder lang te wachten. Bovendien kan ik zelf lekker op de fiets en dus volop van het bier genieten. De Hop & Liefde blijft overigens mijn favoriet.

>> Lees hier over een andere bierproeverij.

de molen restaurant
Zo leuk altijd, je naam op het reserveringsbordje.

Safaripark Beekse Bergen

Donderdag gingen we gewoon nog een dagje door met Kerstfeest vieren. Eerst een kopje koffie met de ex en toen met de kinders door naar Safaripark Beekse Bergen waar we voor mijn blog waren uitgenodigd. De dierentuin stond al langer op hun wensenlijstje, dus die uitnodiging namen we graag aan. Bovendien was het droog en niet koud, dus ideaal dierentuin weer.

Normaal ben ik nogal van de ‘we willen alles zien‘ maar dat had ik even losgelaten en vervangen door ‘op ons gemak genieten van 2e kerstdag‘. En dat hebben we gedaan! De dieren werden door als kerstman verklede verzorgers verwend met een bijzonder kerstmaal, er stond een koor kerstliederen te zingen bij de entree en het was qua bezoekers goed te doen: we konden overal wel een plekje vinden om de dieren te bewonderen. Helemaal toen we de autosafari deden met onze eigen auto eind van de middag natuurlijk. Hier ons safaripark verslag.

winter safaripark beekse bergen

Vanuit de autosafari reden we rechtstreeks naar mijn ouders, voor Kerst met de familie. Ook erg gezellig, de kinderen waren dolblij om hun neefjes en nichtje weer te zien. Dat vonden ze te lang geleden, haha. Mijn moeder had een overvloed aan lekkere dingen op tafel staan, een schoonzus had voor borrelhapjes gezorgd en de andere had een heerlijke alcoholvrije sangria gemaakt. Ik uhm… had eigenlijk niks gemaakt… *schaam, schaam* 

Nieuwe auto

Vrijdag kon ik mijn nieuwe auto ophalen. Dat was rond kerst nog even stressen, omdat ik nergens de benodigde tenaamstellingsbrief kon vinden… Achteraf had de dealer kunnen weten dat ik die ook helemaal niet in het bezit had, vanwege de financial lease. Die ik overigens netjes ruim voor kerst heb afbetaald, dus met een mailtje en een belletje was het geregeld.

De meisjes hadden geen zin om mee te gaan en appten zelf oma of ze daar mochten spelen. Zo grappig én handig dat dit nu kan. Ondertussen kreeg ik uitleg over alle functies in mijn nieuwe bolide en doorliep ik de bijbehorende papierwinkel. Vrijwaringsbrief voor de oude auto, kentekencard aanvraag voor de nieuwe, leasecontract, je kent het wel. De autoverzekering had ik vooraf al geregeld en per deze dag in laten gaan (deed ik hier scheelde een tientje in premie per maand vergeleken met andere offertes).

Ben in ieder geval heel blij met mijn nieuwe Peugeot 208 Signature! Weer een trapje meer sexy dan de 108 die ik reed. Beide kinderen kunnen voortaan een speeldate meenemen, dat past nu met een extra zitplaats op de achterbank. In de kofferbak kan ik daadwerkelijk een koffer plaatsen, ook fijn. Verder heeft ie getinte ramen achter, een lederen stuurwiel, een scherm met routebegeleiding maar ik kan er ook mijn iPhone -scherm op casten, een sportieve achterklepspoiler en nog veel meer luxe aanvoelende snufjes die ik eerst niet had. Wat ik vooral fijn vind, is dat ik nu in een automaat rijd! En de motor heeft meer power, inclusief een sportmodus dus als ik wil optrekken… Dan kan ik ook echt optrekken. Woop, woop!

Hoe waren jouw kerstdagen? Ook zo relaxt? En een fijn weekend gehad?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.