Drie sexy en betaalbare leaseauto’s voor ZZP’ers

Als ondernemer is je auto een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Zeker als je regelmatig klanten moeten bezoeken is het de eerste indruk die je achterlaat. ‘Zo, die doet het goed’ wil je dat mensen denken in plaats van ‘Wat een roestbak, het zal wel niet goed gaan daar’.

nieuwe auto

Het kopen van een (vrij) nieuwe auto kost echter handen vol met geld. Daarom is het als ondernemer verstandig om te kiezen voor het zakelijk leasen van een auto. Maar welke auto moet je kiezen en wat zijn de kosten, aftrekposten en leasevormen? Hier vind je 3 sexy betaalbare auto’s die voor iedere zzp’er aantrekkelijk zijn.

1. Hyundai Kona

hyundai kona

In Nederland kennen wij een ware SUV trend. Je ziet ze overal links en rechts om de oren vliegen. Niet alleen het feit dat de auto’s hoger zitten is fijn, maar ook de kofferbakruimte, de krachtige aandrijving en het rijcomfort voldoen aan alle eisen. Daarnaast is de Hyundai Kona nog niet veel op de weg te zien en is deze verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Het strakke design en de felle kleuren zal mensen hun hoofd wel even doen draaien wanneer je voorbij rijdt.

2. Citroën C3

citroen

Met zijn unieke design en mooie kleurencombinaties is de Citroën C3 echt een blikvanger op de weg. Als ondernemer heb je één taak met je auto wanneer je naar de klant toe rijdt: opvallen. De met lucht gevulde rubber kussentjes aan de zijkant maken de auto niet alleen uniek, maar voorkomen ook krassen op het portier voor de onhandige rijders onder ons. De auto is vrij compact maar biedt toch de uitstraling van een luxe en moderne auto. De auto is zuinig, betrouwbaar en volledig aanpasbaar. Waardoor je een unieke en sexy uitstraling kan creëren die het beste bij jou past. Deze auto is te leasen voor onder de € 250 voor een model uit 2018.

3. Peugeot 208

peugeot 208

Wil je een stralende auto die compact genoeg is voor de binnenstad, groot genoeg is voor het gezin en ook nog eens indruk maakt op je klanten? De Peugeot 208 is een zeer betrouwbare auto waarvan het 2019 model een zeer sexy uitstraling heeft! Tweedehands is de Peugeot 208 zakelijk te leasen rond de € 250 p/m te leasen wat voor een gemiddelde zzp-er goed te betalen is.

Voor welke leasevorm moet je kiezen?

Je hebt grofweg 2 opties bij het kiezen van een leasevorm. De meest gekozen vorm onder zzp-ers is de financial lease. Hierbij betaal je een maandelijks bedrag aan de dealer of leasemaatschappij met daar bovenop een percentage aan rente. Aan het einde van de leaseperiode kun je door het betalen van een slotsom de auto overnemen.

Voordelen van financial lease

Het voordeel van financial lease is dat de auto op je bedrijfsnaam komt te staan en je de BTW terug mag vragen en de auto op je balans mag zetten als kostenpost. Zaken als wegenbelasting, onderhoud en verzekeringen zal je echter zelf moeten regelen en betalen bovenop de leaseprijs. Het voordeel van financial lease is verder dat je ook een tweedehands auto kunt nemen. De koopprijs van een auto bij de dealer wordt dan omgezet naar een maandelijkse leaseprijs. Omdat nieuwe auto’s al 30% van hun waarde verliezen wanneer je de deur uit rijdt kun je dus voordelig een vrij nieuw model uit 2018 of 2019 leasen.

All Inclusive met Operational lease

De andere leasevorm is operational lease. Hierbij blijft de dealer of leasemaatschappij eigenaar van de auto en verzorgt deze ook de verzekering, wegenbelasting, het onderhoud en eventueel vervangend vervoer. Hierdoor kun je geen gebruik maken van de aftrekposten zoals bij financial lease. Je betaalt per maand wat meer maar je kunt dus voor 100% zorgeloos rijden met operational lease. De één is niet per definitie beter dan de ander. Het is wat je voorkeur heeft als ondernemer.

Enneh… ik kies dus zelf voor financial lease. Wat voor auto rijdt jij? Staat die op de zaak, lease je hem of heb je hem zelf gekocht?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.