Keek op mijn Week: Makro, onderzoekstraject, events plannen en focus

Een week zonder afspraken de deur. Heerlijk rustig! Hoewel? Deze week draaide het om de belafspraken, mijn telefoon rinkelde onophoudend zo leek het wel. Waar ik zoal mee bezig was? Ik heb mijn eerste lezersevent op de planning staan en er ontzettend veel zin in om jullie in het echt te ontmoeten!

makro
Goed geshopt bij de Makro.

Shopgalore bij de Makro

Zaterdag vroeg op want ik had een belangrijke afspraak staan: shoppen bij de Makro met mijn schoonzus. Allebei al eeuwen druk, druk, druk. Hoog tijd om weer eens bij te kletsen en hoe kun je dat beter doen dan tijdens het shoppen? We reden dus al vroeg naar de Makro in Amsterdam, waar ik voor het eerst mijn pasje gebruikte. Zat al een paar jaar in de wallet, maar iets met scheiden, verhuizen, geen tijd, geen geld. Nu wel. Dus we gingen LOS!

De kerstafdeling alleen al hield ons lang zoet. Ik heb onder meer zo’n dunne hoge kerstboom meegenomen, als extra boompje voor de meisjes. De rest wilden we natuurlijk ook graag zien, want ik ging voor de 5 decemberinkopen. De speelgoedfolder van de Makro was er leuk genoeg voor. Verder was op de Kreadoe mijn flyerhouder gejat, dus had ik een nieuwe nodig. En er stond nog veel meer op mijn boodschappenlijst. Tussendoor hebben we heerlijk geluncht bij de inpandige La Place en we hielden de familie ondertussen op de hoogte via de app. Afijn, uiteindelijk zat onze winkelkar ramvol en waren we aardig uitgeput. Geslaagde shopdag!

roze kerst makro

Cadeautjes inpakken

Zondag ging ik verder met de klus waar ik de avond ervoor aan was begonnen: het inpakken van alle Sinterklaascadeautjes. Ben wel klaar voor dit jaar geloof ik na het shoppen bij de Makro en op de Kreadoe

Mijn ex kwam met de kinderen nog even de kamptassen terugbrengen en schooltassen ophalen na het scoutingkamp. Uitgeputte kindertjes die nodig in de douche moesten, haha. Maar ze hadden het leuk gehad op kamp en waren bij Avifauna geweest.

Naast werk en huishouden deed ik nog een andere belangrijke taak voor mijn blog: een film kijken via de app WithLove. Zwijmelde weg bij ‘Secret Millionaire’, waarbij de zoon van een rijke vastgoedman undercover in een foodtruck gaat werken om het hart van een activiste te winnen. Uiteraard loopt het goed af en krijgen ze elkaar op het eind enzo.

Alleen maar heerlijke zwijmelfilms op WithLove. Binnenkort een winactie!

Maandafsluiting

Maandag deed ik de maandafsluiting. Alle facturen, bonnetjes en de bankbestanden stuurde ik naar de boekhouder. Verder druk met artikelen voor de blog, input voor klanten en ik las wat inspirerende informatie over de Archetypes van Jung. Ook was ik druk met de organisatie van mijn allereerste lezersevent, waarover ik nog een blog moet schrijven. Wie komt er zaterdag 30 november borrelhapjes maken (en opeten) in Nieuwerbrug?

dekbedovertrek makro
Urban Jungle dekbedovertrek gekocht bij de Makro, echt een cadeautje voor mezelf. Direct gewassen en mijn hulp heeft hem op het bed gedaan. Yay!

Gesprek op school

Dinsdag wederom hard aan de bak. Ben met zoveel projecten tegelijk bezig en volop inspiratie, dus dat is erg fijn. Nu nog de tijd om ook de inspiratie uit te voeren natuurlijk, want de dagelijkse mailboxzaken vragen veel tijd. Werd gebeld voor een ontzettend toffe last minute klus als merkambassadeur op een beurs, maar in verband met andere verplichtingen (mijn kinderen) kon ik die helaas niet aannemen. Balen!

In de middag had ik samen met mijn ex een gesprek op school. Onderweg daar naartoe werd ik nagefloten (lees hier), je maakt wat mee zo. De intern begeleider heeft een observatie gedaan van onze dochter en een advies opgesteld. Er is een IQ-bepaling nodig om haar verder te helpen. Denk dat veel HB-ouders wel herkennen welk traject we in gaan? Als ouders moeten we nu gaan beslissen op welke manier we dat willen aanvliegen in het belang van ons meisje. Was fijn dat we samen bij dit gesprek konden zijn. Zelf deze week flink wat telefoontjes gedaan om informatie over de opties te kunnen vergelijken qua kosten, wachtlijsten en specialisme.

koptelefoon
De koptelefoon voor school bestikkerd en ze gebruikt hem volop in de klas.

Puzzelen en interview

Woensdag kids naar school, boodschappen gedaan en direct door naar de sportschool. Daarna achter de laptop tot het tijd was de kinderen weer op te halen. Met de jongste maakte ik een begin aan de Escape Room puzzel die we van Ravensburger ontvingen voor een review. Puzzelstukjes sorteren en toen… werd het moeilijk. Het begin van een puzzel is altijd het lastigste, helemaal als het plaatje op de doos net even anders oogt dan de puzzel zelf. Wat bij deze variant ook de bedoeling is. Eerst zet je hem in elkaar en dan los je de raadsels op.

Toen grote zus thuis kwam, moesten we de telefoon in de gaten houden. Zij werd gebeld omdat ze mee wil werken aan een boek dat kinderen van wie de ouders in scheiding liggen, gaat helpen. Vorig jaar wilde ze zelf een boek schrijven over dit onderwerp om kinderen te helpen, maar nu vindt ze het eigenlijk wel fijn als haar tips mee kunnen in het boek dat iemand anders aan het schrijven is. Ze nam haar taak heel serieus, want het is voor haar een belangrijk onderwerp. Dat ze verdrietig was, weet ze nog goed. En hoe anders het nu is en hoeveel fijner ze het heeft. Er komt later nog een interview voor meer details en het boek zal halverwege 2020 verschijnen.

escape room puzzel ravensburger
Lekker samen puzzelen!

Mastermind

Donderdag rolde ik van het ene telefoontje in het andere. Zo’n beetje de hele werkdag in calls gezeten. Ik koos het logo voor de Unicorn Experience, dat zo supertof is! De middag was gereserveerd voor de laatste Zoom-call van Spiritueel Leiderschap. Boehoe… de laatste… ik ga ‘mijn clubje’ best missen. Al blijf ik natuurlijk wel met ze in contact, want het zijn gewoon toffe wijven met gave bedrijven. Belangrijkste tip waarmee ik na deze online meeting aan de slag wil, is de leerstijlen test van Kolb. Ben daar erg benieuwd naar, verwacht dat het type ‘doener’ er uit zal komen.

eenhoorn ijs
Ons toetje: eenhoorn ijs!

Logo en groentesoep challenge

Vrijdag stuurde Linda van Boli Media me het logo voor de Unicorn Experience toe en ze maakte er ook nog een toffe facebookheader bij voor het event. Heel erg blij mee! Nu kan ik aan de bak met de promotie en het benodigde drukwerk. Het is weer drukker met de linkbuilding aanvragen, waar ik enthousiast mee aan de bak ging. Altijd leuk om andere bloggers blij te maken met een mooie opdracht voor hun site.

unicorn experience logo

En ik werd deze week uitgedaagd om een voor mij heel spannende ‘first time’ uit te voeren… Een groentesoep challenge. Ik weet het, ik weet het: de meeste mensen vinden daten heel spannend en groentesoep maken niet. Bij mij is dat andersom. Maar ik had uitgebreide instructies gekregen, dus het kon niet misgaan. Zegt bij mij meestal niets, maar inderdaad: het ging niet mis. Sterker nog, het ging hartstikke goed. Als sneaky move had ik mijn kinderen om hulp gevraagd in de keuken. Ze trapten er niet in. Mijn eigen woorden werden tegen me gebruikt. “Wij gaan je niet helpen met de soep mama. Weet je waarom? Je zult het zelf moeten leren…” Ai. Gelukkig volgden de complimenten over de heerlijke geur in huis al snel. We hebben lekker én gezond gegeten. Challenge geslaagd. En nu ik weet hoe het moet, kan ik het vaker maken.

Morgen ga ik met de kids naar Ballorig om vanaf daar lekker te werken, terwijl zij spelen. We zijn uitgenodigd voor mijn blog om verslag te doen en met de Sinterklaasbloghop op 17 november kunnen jullie vrijkaartjes winnen voor dit indoor speelparadijs.

hulpje
Hulp met de groene bak.

Wat zijn jouw weekendplannen? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.